Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Missä on Driimin leimahduspiste?

Kirjoitettu 21.11.16
Esseen kirjoittaja: Claudia Kalin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Leimahduspiste
Kirjan kirjoittaja: Malcolm Gladwell
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miten saada positiivisuus leimahtamaan Driimin sisällä? – oli ehkä kärkeni, jolla lähdin tähän kirjaan. Vaikka harvinaisen vaikea olikin keksiä, mitä tästä kirjasta kirjoittaisi.. Nykytilanteemme on omituinen. Syksy alkoi mukavasti, kun teimme oivalluksen, että ei meidän tarvitsekaan puskea kohti yhtenäistä ja koko ajan yhdessä tekevää Driimiä; Driimi onkin alusta, joka mahdollistaa jokaisen toiminnan eri suunnissa. Kaikilla oli todella helpottunut olo, sillä olimme yrittäneet vääntää väkisin jotakin siihen asti. Mutta jos katsoo nykyhetkeä: Driimi ei tunnu mahdollistavan mitään eikä meillä ole oikein mitään yhteyttä toisiimme. Moni on todella turhautunut ja suorastaan kyllästynyt omaan tiimiimme. Asiaan on johtanut se, että emme näe toisiamme oikein edes treeneissä sekä heikko rahatilanne. Tunnen vähän syyllisyyttäkin tästä tilanteesta, sillä yleensä minä olen ollut se, joka aina yrittää pitää pakkaa kasassa. Nyt minäkin olen vain yrittänyt keskittyä omiin hommiini, enkä ole jaksanut tuoda asiaa esille. Mutta koska olen haaveillut tiimiliiderin paikasta akatemian alusta lähtien ja sitä on minulle nyt vähän suunniteltu, en voi jättää asiaa tähän.

 

Harvojen laki

”Maailmassa on poikkeuksellisia ihmisiä, jotka voivat aloittaa epidemioita. Pitää vain löytää heidät.”

En nyt tiedä olenko poikkeuksellinen ihminen, mutta ainakin kirjan vaatimia sosiaalisia taitoja minulla tiimin sisällä on. Olen yrittänyt pitäytyä edelleen diplomaatin roolissani, joka minulle ensimmäisenä vuonna Belbinin testissä tuli, sillä koen sen omakseni. Toki olen vuosien mittaan onneksi oppinut myös tuomaan omia mielipiteitäni entistä paremmin esille. Pitkälti ehkä tästä johtuen olen tiimissäni henkilö, johon konfliktienkin keskellä ihmiset luottavat. Haluan siis uskoa, että jos ja kun minä tartun toimeen, niin perässä seuraavat muutkin; soveltaen 80-20-periaatetta. Asia, jossa minulla on parannettavaa, ja mikä on koko akatemian ajan pyörinyt päässäni, on se, että miten minä voisin olla karismaattisempi henkilö? Hallitsevampi ja näkyvämpi meidän tiimissä? Lähtökohta on ehkä vaikea, sillä miellä itseni myös introvertiksi.

”Voimakas tai vaikutuskykyinen persoonallisuus tarkoittaa sitä, että kykenee vetämään muita omaan rytmiinsä ja sanelemaan vuorovaikutuksen ehdot.”

Tämän aiheen ympäriltä minulta on joskus tulossa essee, sillä olen aihetta jonkin verran lueskellut, mutta nyt en keskity itseeni, vaan pieniin arkisiin asioihin. Uskon, että pienet stepit vievät eteenpäin ja parantavat arkeamme. Kirjassa puhuttiin jonkin verran tunteiden vaikutuksesta ja kerrottiin fakta, jonka jo tiesinkin: tunteet liikkuvat ulkoa sisäänpäin. Eli toisin sanottuna, toisten tunnetilat tarttuvat. Moni meistä on ollut aika stressaantunut ja pahantuulinenkin syksyn mittaan toimistolla. Yritän nyt itse prepata tässä ja olla se tyyppi, joka tuo hyvää mieltä ja energiaa meille. Clasu tarttuu toimeen! Monesti ihmisten tarvitsee vain nähdä, että joku tekee ja jaksaa välittää. Tavoitteenani on, että Driimi olisi mukava yhteisö, saisimme toisiltamme oppeja ja energiaa. Tekisimme mukavia asioita yhdessä ja että Driimi tosiaankin olisi se mahdollistaja. Se täytyy vielä ihmisiltä kysyä, mitä he haluavat Driimin mahdollistavan. Onko se jokin matka vai investointi projektiin?

Siksi joillain on enemmän valtaa meihin: he ovat parempia ilmaisemaan tunteita.

 

Tarraustekijä

”On olemassa yksinkertainen tapa paketoida tietoa, joka oikeissa olosuhteissa voi tehdä siitä vastustamatonta. Se täytyy vain löytää.”

Miten esittää tämä asia Driimille? Siinäpä vasta haaste. Ensimmäiset ajatukseni tässä kirjoittaessa on lähteä positiivisuuden kautta. Mielestäni se kuuluu vähän kakkosvuoden myrskyihin tuoda asiat esille sen kautta, että mikä on perseestä ja päin mäntyä. Lisäksi mietin, että tätä asiaa toisi pieninä palasina. Tiedän, että varsinkin meidän poikia rasittaisi neljän tunnin jauhaminen pelkästään Driimistä. Mutta ensimmäisenä ajattelin, että seuraavien treenien check in olisi: ”Mitä arvostat vasemmalla puolella olevassa henkilössä?” Viime aikoina ei ehkä ole tullut niin ajateltua toisista hyvää, joten näinkin pieni asia tekee hyvää. Välejämme kiristi varsinkin se, että emme päässeetkään lähtemään Budapestiin. Itseäkin harmitti paljon, kun katseli sitten koto-Suomessa vain muiden tiimien iloisia kuvia.

Miten muuten Driimin asiat esitetään ja paketoidaan? Meidän perinteinen Gameplanimme jäi tekemättä syksyllä erinäisten aikatauluongelmien takia. Minä ja Teemu olemme sen kuitenkin jo suunnitelleet ja tarkoitus on vetäistä se heti vuoden alkuun. Mutta ennen vuoden loppua julkaisemme vielä agendan, jotta jokainen saa aihetta pyöriteltyä päässään. Lisäksi suunnitelmissamme on vaatia jokin esitehtävä toisilta.

Täytyy myöntää, että omat ajatukset ovat syksyllä olleet paljon toisaalla, enkä ole jaksanut panostaa tiimiin. Loppuvuoden treeneihin esimerkiksi täytyy kuitenkin panostaa, sillä sitä on vaadittukin. Ongelmana on eri syistä ollut se, että meitä on vähän paikalla ja se tuntuu heti dialogissa. Mutta myöskään sisältö ei ole ollut timanttia ja onkin herätelty ajatusta toisen tiimin kanssa yhdessä treenauksesta. Sitä kokeillaan varmasti ensi vuonna, mutta ensin prepataan nykytilanteessa.

 

Asiayhteyden voima

”Epidemiat ovat herkkiä niiden aikojen ja paikkojen ominaisuuksille ja olosuhteille, joissa ne tapahtuvat.”

Paras idea kirjassa oli rikkinäisten ikkunoiden-teoria. Kuinka New Yorkin rikollisuus laski, kun ympäristö siivottiin: graffitit piiloon, pikkurikolliset kuriin jne. Aloin miettiä, mitkä ovat meidän tiimin arjessa rikkinäisiä ikkunoita. Ainakin sotkuinen ympäristö on taas vähän ongelma akatemialla. Siinä pyrin kantamaan oman korteni ainakin kekoon siistimällä paikkoja lähes päivittäin. Mutta lisäksi meillä pitäisi olla selkeästi oma pöytä tai joku oma nurkkaus. Jotain missä Driimi voisi näkyä. Nykyinen järjestely on aika vaihteleva. Ainakin Gameplan tulee sitten näkyville, kun se tehdään.

”On mahdollista olla parempi ihminen puhtaalla kadulla kuin roskien ja graffitien keskellä.”

Mitä muuta voimme parantaa arjessa? Iloisuus ja toisten tervehtiminen. Jone varsinkin on tässä hyvä; hän on akatemialla tunnettu siitä, että tervehtii aina kaikkia täysillä. Läsnäolo vaikutta myös paljon. Kun ketään ei näy toimistolla, on ajatuksena, että jaahas, muut taas laiskottelee. Tähän voisi tehdä ryhtiliikkeen! Ainakin me leidit tullaan edelleen joka aamu ysiltä toimistolle, jos ei, viestitään toisille, missä mennään. Se on tosin ehkä luontevaakin, kun tehdään hommia yhdessä. Mutta tarvitsemme enemmän viestintää ja toistemme näkemistä. Monday meetit ovat vähän kuihtuneet, kun treenit ovat nykyään maanantaisin. Sitä vastoin voisi ottaa vaikka keskiviikko checkin ja jory voisi taas kokoontua.

Tapaamisten ja kommunikoinnin lisääminen vaikuttavat varmasti positiivisesti. Niiden arvoa ei ehkä niin näe, kun ne ovat käytössä, mutta nyt kun ne puuttuu, asian huomaa.

”Ihmiset, joita kohtaamme, esittävät valtavaa roolia sen muotoutumisessa, keitä olemme ja kuinka käyttäydymme.”

Näinpä. Tämän tiimin kanssa olemme jumissa yhteensä sen 3,5 vuotta. Haluamme varmasti jokainen, että ne ovat hyvät 3,5 vuotta? Ei se vaadi mitään mullistavia asioita. Ihan vain sitä, että ollaan hyviä toisillemme arjessa. Mihin asioihin minä sitten aion ensimmäisenä vaikuttaa:

  1. Positiivisempi fiilis.
  2. Hyvin valmistellut treenit.
  3. Muutama tapaaminen arkeen. (valmisteltuja nämäkin!)
  4. ”Miksei me tehdä mitään kivaa yhdessä?”- jurputukseeni vastauksena: pidetään Driimin pikkujoulut. Babysteps..

 

Maailma saattaa vaikuttaa järkähtämättömältä, leppymättömältä paikalta. Se ei ole sitä. Aivan pienellä tönäisyllä – juuri oikeaan paikkaan –  sen voi saada leimahtamaan.

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!