Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten arvoni kohtaavat Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 04.11.13
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset essee
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialla on hienot arvot, erityisesti pidän siitä kuinka Tiimiakatemia korostaa ihmissuhteiden merkitystä jokapäiväisessä elämässä, niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin.

Haluankin siis keskittyä vain siihen mitä tämä arvo numero 1 minulle tuo mieleen.

 

– Arvo numero 1-

“Henkilökohtaiset suhteet toisiimme, perheeseemme ja asiakkaisiimme ovat välttämätön edellytys liiketoiminnassa, jonka voimatekijät ovat luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus. Annamme ja vastaanotamme rakentavaa palautetta suoraan toisiltamme ja kehitymme ihmisinä.”

 

Olen itse persoonana ulospäinsuuntautunut ja nautin suunnattomasti kun saan tutustua uusiin ihmisiin. Olen pyrkinyt elämässäni kulkemaan sillä asenteella, että kuka vain voi opettaa minulle jotain tärkeää! Tämä on mielestäni on toisten kunnioittamista ja arvostamista, sillä jos en kunnioittaisi toista en todellakaan jaksaisi kiinnostua kuuntelemaan saatikka oppimaan asioita sellaiselta henkilöltä.

Pidän myös siitä, että Tiimiakatemialla kehoitetaan puhumaan avoimesti ja kertomaan omat mielipiteet vaikka ne olisivatkin muiden kanssa täysin erilaisia.

Se, että kehoitetaan antamaan palautetta toisille on myös erittäin hienoa!

Palautteen antamisen ja vastaanottamisen taito ja sen kehittäminen on erittäin tärkeää tulevaisuutta varten. Niinkuin yläpuolella olevassa viittauksessa, Tiimiakatemialla se kehoitetaan tekemään rakantevassa hengessä. Usein palautteen antaja tai sen vastaanottaja unohtaa sen, että vastakkainen osapuoli haluaa yhdessä rakentaa ja kehittää toista.

Olen monesti itse ollut sellaisissa tilanteissa jossa saamastani palautteesta on huokunut vain negatiivinen asenne minua kohtaan, näistä tilanteista en muista yhtään sitä, että mistä asiasta minulle annettiin palautetta. Muistan vain palautteen antajan asenteen joka oli niin negatiivinen, että hänen viestinsä hukkui tuon asenteen alle.

Toivon, että itse voisin kehittyä ihmissuhde taidoissa Tiimiakatemia opintojeni aikana ja uskon, että näin tuleekin käymään.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!