Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten kasvamme huipputiimiksi?

Kirjoitettu 23.08.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Torkkel
Kirjapisteet: 1
Kirja: Työpaikkana tiimi: Miten tiimi kasvaa vastuuseen?
Kirjan kirjoittaja: Liisa Huusko
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Liisa Huuskon kirja Työpaikkana tiimi: Miten tiimi kasvaa vastuuseen? (2007) kertoo tiimityöskentelyn tärkeydestä ja miten pääsee hyväksi tiimiksi. Työpaikoista tulee yhä enemmän tiimipainotteisempia. Tuotantoryhmällä on selkeästi määritelty kokonaistehtävä ja jokaisen tuotantoyksikön ryhmässä tarvitaan monenlaista osaamista. Kaikkien työntekijöiden tulee vastata, että kaikki hommat tulevat tehtyä, vaikka ne eivät suoraan hänelle kuuluisi. Siksi myös päätöksenteko voidaan jakaa aivan työntekijätasolle asti. Työntekijöille tulee nykypäivänä antaa yksilöllistä vastuuta sekä hänen arviointikykyjä ja taitoja vaativaa hommaa. Jos nämä eivät toteudu, ei ryhmäkään pysty ottamaan vastuuta. Nykypäivänä tiimityöskentelyä vaaditaan monessa paikassa.

Tiimillämme syksy meni ryhmän muodostumisessa. Olimme kohteliaita toisillemme ja näimme toisissamme vain hyvää. Aika pian kumminkin siirryimme kuohuntavaiheeseen. Pyrimme löytämään oman paikkamme tiimissä ja määrittämään muidenkin paikan. Emme pystyneet järjestäytymään, joten ainakin osa turhautui ja menetti motivaationsa lähes kokonaan. Tähän vaikutti myös se, että tiimiläiset eivät sitoutuneet toimintaan eikä ottaneet vastuuta oikein mistään. Ne, jotka parhaiten halusivat kehittyä ja tehdä hommia, turhautuivat eniten. Keväällä Johannes Partasen sijaistaessa valmentajaamme, saimme ulkoista tukea ja painetta tiimimme kehityksessä. Partanen otti meitä niskasta kiinni ja pakotti ryhdistäytymään. Hänen ansiostaan juuri ennen Learning Circusta ja kesälomaa pääsimmekin normien kehittymis- ja kehittämisvaiheeseen. Olimme jo syksystä lähtien yrittänyt muodostaa tiimillemme hyviä normeja, mutta tuloksetta. Koska tiimiläiset eivät sitoutuneet mihinkään, eivät normit päässeet muodostumaan. Tulevana syksynä toivon, ettemme ota takapakkia, vaan saamme tiimillemme normit. Se jälkeen voimmekin siirtyä tehokkaan suorituskyvyn vaiheeseen, jossa teemme töitä ja kehitämme yhteistä toimintaamme.

Mitä meidän kannattaisi tehdä, jotta kehittyisimme tiiminä parempaan suuntaan? Tarvitsemme ensimmäisenä yhteisen tavoitteen. Näitä olemme miettineet paljon ja meillä onkin tavoitteet asetettuna. Nämä pitäisi muistuttaa kaikille mieleen ja porukan pitäisi tällä kertaa sitoutua niihin. Tavoitteiden pohjalta pystymme kehittämään yhteisen toimintamallin, jolla toimimme. Jokaisen pitäisi ottaa ensin vastuu itsestään, sitten muista. Niin saamme tiimin ottavan yhdessä vastuuta asioista. Jotta emme ota takapakkia, pitäisi hyvästä työstä palkita. Tähän olemmekin jo keväällä kehittäneet Hunger Gamesin. Siinä jaetaan pisteitä hyvästä toiminnasta ja huonosta toiminnasta vähennetään pisteitä. Jos joku ei pääse tavoitteeseen, hänet potkitaan pihalle tiimistä. Tämä antaa ulkoista motivaatiota ottaa vastuuta tekemisistään. Se auttaa myös normien luomisessa, sillä Hunger Games säätää normit, joiden mukaan tulee toimia. Meidän pitäisi saada synnytettyä luottamus toisiimme uudelleen, jotta pystymme toimimaan hyvin tiiminä. Meidän pitää siis viettää yhdessä aikaa, tehdä yhdessä projekteja ja sopia yhdessä asioista. Myös työaikaa tulee seurata, jotta tiimiläiset tekisivät suunnilleen saman verran töitä. Ei ole oikein, että tietyt henkilöt tekevät kaiken ja loput ”elävät siivellä”. Siivellä elämiseen Hunger Games ei annakaan mahdollisuutta, sillä se pakottaa hommiin. Meidän pitää jatkossa kehittää toimintaamme tarpeen vaatiessa. Silloin tiimityöskentelymme pystyy kehittymään parhaaksi.

Kaikilla tiimeillä on samanlainen kehityskulku. Meillä kehittyminen jäi vain junnaamaan paikalleen. Onneksi saimme sopivan potkun perseelle vielä suhteellisen aikaisessa vaiheessa. Meillä on vielä mahdollisuus nousta huipputiimiksi. Jatkossa pitää vain pitää kiinni suunnitelmista, jotta emme valu takaisinpäin. Muutenkin se auttaa tiimin kehityksessä, jos tiimiläiset sitoutuvat sopimiinsa asioihin. Enää vain tuumasta toimeen.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!