Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten kehittyä hyvästä parhaaksi yritykseksi?

Kirjoitettu 19.03.21
Esseen kirjoittaja: Samuli Ala-Kasari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Hyvästä paras
Kirjan kirjoittaja: Jim Collins
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jim Collinsin kirja Hyvästä paras kertoo menetelmän kuinka liiketoiminnastasi voit kasvattaa parhaan. Kirja itsessään oli itselleni ajankohtainen sillä olen suunnittelemassa uutta liiketoimintaa. Kun puhutaan digimarkkinoinnista, markkinoinnista tai vaikka brändäyksestä mahtuu kyseiselle toimialalla monenlaisia toimijoita. Kuitenkin itsekin olen samaiselle toimialalle suuntaamassa vaikkakin kilpailu on kovaa. Miten sitten voi kasvaa keskinkertaisesta yrityksestä parhaaksi yritykseksi?  

Kyseiseen saavutukseen on Collins kirjassaan avannut ominaisuuksia mitä jokainen parhaaksi kehittynyt yritys on sisäistänyt toimintaansa. Olen viimeaikoina kuunnellut podcastejä, joissa käsitellään ihmisiä ja yrityskulttuurillisia asioita (tämä kyseinen kirja löytyi esim. Kotipizzan toimitusjohtajan lukusuosituksista). Kuten myös kirjassa todettiin, että usein ongelma kehittymisessä parhaaksi yrityksessä ei ole liike-elämässä vaan nimenomaan ihmisissä, jotka ovat yritys. Lahjakkuudella tai yksittäisellä osaamisella voit tehdä nopean menestymisen, mutta mikäli halutaan pitkäaikaista ja kestävää menestystä tarvitaan siihen kurinalaisia ihmisiä sekä toimintatapoja. Myös tätä itse olen visioinut, haluan luoda jotain kestävää sekä ihmisiä innostavaa liiketoimintaa ja siihen voi varmasti Collinssin vauhtipyörää noudattamalla oppia. 

 

vauhtipyörä

Kurinalaiset ihmiset 

Kohti parhaaksi kehittymistä kaiken perusta on kurinalaiset ihmiset. Kuten myös jokainen projekti myös yritys tarvitsee johtajan. Kuten joskus on saatettu ajatella, että hyvä johtaja on mahtavan preesenssin omaava henkilö johtamisen supervoimalla on todellisuudessa viidennen tason johtaja täysin päinvastainen. Viidennen tason johtaja on usein ujoa ja vaatimatonta verkkarikansaa, joilla on luja ammatillinen tahtotila. 

Oman tekemiseni ja johtamisen näkökulmasta koen, että omaan potentiaalin olla tulevaisuudessa tämmöinen johtaja. Tykkäänhän itse käyttää paljon verkkareita, en tykkää pröystäillä menestyksellä, mutta koen olevani todella tavoitteellinen. Ristiriitaa tähän ajatteluun tuo hiukan aikaisempi lukemani Intohimona brändit -kirja, jossa painotettiin esilläoloa. Jos et ole esillä sinua ei ole olemassa. Tämä viidennen tason johtajuuden määritelmällä on merkitystä nimenomaan oman organisaatiosi sisällä. 

Viidennen tason johtajuus

Raudanluja strategia ei tule onnistumaan koskaan ilman oikeita ihmisiä. Kuten aikaisemmin mainitsin haluaisin olla luomassa uudesta liiketoiminnasta tulevaisuuden työpaikan. Kaikkeen kasvuun ja kulttuurin luomiseen tarvitsen ympärilleni oikeita ihmisiä oikein sijoitettuihin tehtäviin. Ihmisen palkkaaminen on riski, erityisesti jos sen tekee kiireessä. Mikäli palkkaamisessa herää pienikin epäilys ei silloin kyseinen henkilö ole oikea yritykseen. Joissakin tilanteissa kannattaa palkata oikealta tuntuva ihminen yritykseen, vaikkei tälle varsinaisesti olisi sopivaa tehtävää.  

‘’Who you pay, not how you pay them’’ 

Tällä hetkellä olemme palvelussamme käyttäneet jonkin verran ulkopuolista työvoimaa toteuttamaan projektejamme. Tämä varmasti tässä hetkessä voi tuntua hyvältä ratkaisulta, mutta tulevaisuudessa yritys tarvitsee talon sisälle nämä osaajat ja ihmiset. Palvelu, jota tarjoamme on todella moni-osainen, jolloin tarvitaan myös monenlaisia osaajia (ks. Digital marketing organization structure ). Mikäli näihin kaikkiin rooleihin löydetään oikeat ihmiset työskentelemään potentiaalisten asioiden äärelle syntyy varmasti hyvä lopputulos. 

 

Kurinalainen ajattelu 

Vielä tänäkin päivänä, kun korona jyllää ja toistaiseksi lopusta ei ole tietoa koettelee tilanne monia. Vaikeista ajoista huolimatta on elintärkeää säilyttää luja usko siihen, että valoa on tunnelin päässä ja hyväksyttävä nykyiset julmatkin tilanteet. Vaikeat tilanteet ja niistä selviämiset kasvattavat muutoskyvykkyyttä ja tekee yrityksestäsi lujempia. 

‘’Säilytä usko siihen, että sinulle käy lopulta hyvin, vaikka koetkin vaikeuksia. Kohtaa kulloisenkin todellisuuden julmimmatkin tosiasiat, mitä ne sitten ovatkaan.’’ 

-Stockdalen paradoksi 

 

Vaikeatkin tilanteet saattavat kiihdyttää joitakin toimialoja, joihin myös meidän toimintamme osuu. Kuitenkin kilpailu on kovaa ja ihmiset ovatkin kehoittaneet meitä tutkimaan mikä se meidän ydinpalvelu on ja miten erotumme. Hyvästä parhaaksi kehittyminen edellyttää ydinbisneksen vahvuusalueen löytämistä.  

Siilikonseptin avulla pyritään löytämään oman organisaation todellinen vahvuusalue. Missä yritys voi olla maailman paras ja missä ei. Määrittely vaatii ymmärrystä mm. omasta toiminnasta, toimialasta ja tulevaisuudesta. Todellisen ymmärryksen pohjalta yritys määrittelee strategian tämän ympärille, jolloin toiminta keskittyy ydinbisnestä kohti. 

Siilikonsepti pitää sisällään kolme kehää. Yrityksen tulee ymmärtää kehien merkitys ja löytää niiden yhtymäkohdat, jotka ajavat siten ydinbisnestä kohti. Mikäli löydät toiminnastasi kaikkiin vastauksiin toisiaan tukevat vastaukset on oma siilikonsepti löydetty. 

  • Missä voimme olla maailman parhaita (ja missä emme voi)? 
  • Mikä vaikuttaa taloudelliseen tulokseen? 
  • Mistä olemme innostuneita? 

Itse en näihin kaikkiin kohtiin ole välttämättä löytänyt sitä kirkkainta konseptia. Pyrin lähestymään asioita innostumisen kautta. Tunnen olevani innostunut markkinoinnista ja työtä on mukava tehdä ja toimintaa on hienoa kehittää. Innostun johtamisesta ja kasvusta, jolloin yrittäjyys on itselleni se oikea tapa. Tiedän, että työllä, jota teen on mahdollisuus tienata hyvin. Kuitenkin se on vielä hieman hähmänen, että missä voimme olla maailman parhaita. Koen sen löytyvän tekemällä erilaisia asioita. Siksi olemmekin vasta keskinkertaisia palveluntarjoajia. 

Kurinalainen toiminta 

Harvalla yrityksellä on kurinalaisuuden kulttuuri. Kulttuuri luodaan oikein viritetyillä ihmisillä, joihin luotetaan ja joille annetaan sopivasti vapauksia sekä vastuualueita. Yrittäjämäinen ympäristö luo sopivasti vapauksia ja mahdollistaa työskentelyn intohimoisten asioiden ympärillä. Ihmiset jotka, ovat virittäytyneet oikein ja kurinalaisesti ei tällöin suurta byrokratiaa yrityksessä tarvita.  

Kurinalainen toiminta koostuu ihmisistä, jotka ovat innokkaita ja sitoutuneita tekemään kaikkensa täyttääkseen tavoitteet. Jokaiselle kulttuurissa löydetään oikea paikka, jossa kukin voi keskittyä tiukasti oman siilikonseptin ympärille. Siilikonseptin kurinalainen noudattaminen haastaisi ainakin itseäni harjoittamaan keskittymään vaan siihen ydintekemiseen.  

Usein itselläni saattaa olla vaikeuksia kieltäytyä asioista, jotka kuulostavat todella potentiaaliselta, mutta ovat siilikonseptin ytimen ulkopuolisia asioita. Lisäksi usein tässäkin suunnitteluvaiheessa teen asioita laidasta laitaan. Suunnittelutyössä meitä pääsääntöisesti 2 ihmistä, joten meidänkin tulisi löytää oikeat ja innostavat tehtävät omien ydininnostusten ympärille. Itselläni tämä innostus tässä vaiheessa tuntuu olevan brändin luomisessa sekä johtamisalustan luomisen ympärillä. 

‘’Hyvästä paras -yrityksiä motivoi syvä luomisvimma ja sisäinen pakko yltää erinomaisuuteen itsensä tähden. Niitä, jotka saavuttavat jatkuvasti keskinkertaisia tuloksia, motivoi enemmän jälkeenjäämisen pelko’’ 

 

Lopuksi 

Vauhtipyörän pyörittäminen ei ole kertarysäys, se vaatii paljon aikaa ja ymmärrystä. Löytämällä oikeat ihmiset, sijoittamalla he oikeisiin paikkoihin, keskittymällä oikeisiin asioihin siilikonseptin mukaisesti tuottaa se näkyviä tuloksia ja ruokkii onnistumisia. Onnistumiset takaavat pyörän intensiivisemmän kiihtymisen. 

Sitoutunut, yhteenkuuluva sekä motivoitunut yritys taklaa eteentulevat esteet ja muutokset huomaamattomasti, jolloin muutokset lakkaavat olemasta ongelmia. Pahimmillaan monet tehtävistä asioista ovat energianhukkaa, joten ymmärtämällä yksinkertaistamisen ja keskittymisen oikeisiin asioihin säästää tulevaisuudessa monia työtunteja ja parantaa tuloksia. KEEP IT SIMPLE! 

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!