Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saada menestystä?

Kirjoitettu 24.11.15
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Garnegie Dale
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.5. Oppimisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Otin tämän kirjan lukuun silloin, kun ajattelin, että luen nyt vielä yhden johtajuuden kirjan. Kirja osoittautui todella mielenkiintoiseksi. Tämä olisi voinut olla kyllä vielä parempi viime vuonna, kun toimin tiimiliiderinä. Kirjaa on suositellut todella moni vanhempi akatemialainen, sekä moni valmentaja. Omasta tiimistänikin on muutama tämän kirjan lukenut. Kirjassa kerrotaan ovelasti se, että miten työtovereita, eli tässä tilanteessa tiimiläisiä tulisi ohjata ja miten saan heidät pitämään minusta.

Toivon toki, että tiimiläiseni pitävät minusta ja jo valmiiksi, ettei minun tarvitse siihen enää keskittyä, mutta toki eihän sitä koskaan tiedä, mitä he ajattelevat.. J Kirjasta olisi varmasti ollut hyötyä myös kesällä. Sillä kirjassa kerrotaan paljon vinkkejä, miten ihmisiä luetaan ja mitä hyötyä siitä on. Toimin siis kesällä kiinteistövälitys yrityksessä, joten ihmisen lukutaito oli todella tärkeää. Esimerkiksi perheen äidille puhutaan hieman eri asioita ja eri tavalla, kuin raksaäijälle. Ja yleensä heidän kysymyksetkin ovat melko paljon eroavat.

En toki tarkoita, etteivät naiset ymmärtäisivät mitään taloista tai muuta, mutta he keskittyivät paljon enemmän esimerkiksi sisustukseen ja seinien väriin yms. talon sommitteluun ja pohjaan. Tällöin täytyi hieman lukea peliä ja kertoa tiettyjä faktoja asioista, joita kuvittelin hänen haluavan tietää. Tämä oli kaikista hankalinta kesässä. Ihmisen luku joistakin on todella hankalaa. Se taito on kyllä myyntityössä erittäin tärkeää osata hyvin ja suosittelenkin tätä seuraavaksi tiimiläisilleni, jotka hääräävät pop-up liikkeessä, jotta saadaan myynti tehostettua huippuunsa.

Toki kirja opetti myös paljon muuta. Heti alussa kirjassa puhutaan siitä, että mitä ihmiset tekevät väärin toistensa kanssa ja miten heidän tulisi toimia tietyissä tilanteissa. Kirja oli todella hyvin kirjoitettu sen takia, että lukujen lopussa oli aina pieni kertaus siitä, että mikä on kirjailijan mielestä tärkeää. Tämä helpotti todella paljon asioiden ymmärtämistä ja niiden kiteyttämisessä päähän. Ensimmäisen luvun jälkeen oli heti yhdeksän ohjetta, jossa neuvottiin, miten kirja kannattaa lukea ja miten ihmisten kanssa toimitaan erilaisissa tilanteissa.

Tämän jälkeen kirja alkoi tykittää siitä, että miten saada ihmiset pitämään itsestään. Tämä oli hauska lukea, koska minulle tuli hieman mieleen, että tämähän on aivan muiden manipulointia ja johtamista periaatteessa, mutta niinhän sen toisaalta on. Tähän kun lisätään se pikku twisti, että sinun täytyy ”myydä” itsesi muille aina, kun tapaat uuden ihmisen. Alussa on todella pieni aika tehdä ensivaikutus ja varsinkin tällä alalla, jos mokaat sen, voi se tarkoittaa tuhansien eurojen menettämistä. Ihmisten tulisi kiinnittää tähän huomiota. Pieni jännitys ei haittaa lainkaan, kunhan sille ei anna yliotetta

Kirjan mukaan tärkeimpiä pointteja siihen, että saat muut pitämään, sinusta on mm. että olet aidosti kiinnostunut muista ja kuuntelet heitä oikeasti. Kiinnostu heistä ja anna heille oikeasti hetki aikaasi. Toinen asia on muistaa toisen nimi. Ihmiset ovat hauskoja siitä, että suurimmalla osalla menee vastapuolen nimi aivan täysin ohi, koska oman nimen sanomiseen keskitytään niin paljon ja siihen käytetään paljon energiaa. On todella tärkeää muistaa myös vastapuolen nimi ja keskittyä sen verran kyseiseen tilanteeseen. Nämä kyseiset asiat ei sinäänsä johtajuuteen ja muuhun vaikuta, mutta näillä saat ystäviä ja samalla tämä helpottaa myös esimerkiksi asiakaskäynneillä käyntiä.

Kirjassa on myös kohta, mikä on suoraan manipulointia oikeastaan kauniimmaksi puettuna. Eli kirjassa puhutaan paljon siitä, että miten saada ihmiset oman idean ja mielipiteen kannalle. Miten sinun tulee myydä ideasi ihmisille, jotta saat innostettua ne ja uskomaan samaan, kuin sinä. Tämä on meille todella tärkeää tiimiakatemiassa, koska meidän johtajuus on vertaisjohtamista, jolloin se tarkoittaa, että et voi ”käskyttää” ketään tekemään mitään, vaan sinun tulee myydä hänelle omat metodisi ja ideasi. Näin kun saat ihmiset kannallesi, on toteuttaminen paljon helpompaa. Kirjassa annetaan muutamia hyviä neuvoja siihen, että miten tämä voisi olla kaikkein helpointa toteuttaa. Näitä ovat esim:

  1. Vältä väittelyä
  2. Muista myöntää, jos huomaat itse olevasi väärässä
  3. Tee ajatuksistasi eloisia ja myy ne mielenkiintoisena. Ketään ei kiinnosta kuunnella pelkkää monologia.

Tässä oli muutamia hauskoja juttuja, jotka helpottavat heti oman idean myyntiä. Kirjassa myös kehotettiin tekemään ideasta pieni kisa. Tämä kiinnittää helposti, varsinkin miesten huomion. Ihmiset ovat nimittäin erittäin kilpailuhenkisiä ja saavat aivan uutta tarmoa toimiinsa tällaisissa tilanteissa.

Tiimissä ja ylipäänsä työpaikoilla tiimihenki ja yhteishenki ovat todella tärkeitä. Tällöin on todella tärkeää, että hiertävistä asioista puhutaan heti, kun ne ovat aiheellisia. Kirjassa oli myös neuvoja siihen, että miten muuttaa ihmisen käsitys ilman, että toinen tästä suuttuu tai pahoittaa muuten mielensä. On todella tärkeää, että tiimihenki pysyy hyvänä tällaisen rankan keskustelun jälkeenkin.

Tiimissä on todella tärkeää ajatella, että kaikki ovat tasavertaisia toisiensa kanssa, eikä kukaan ole parempi kuin muut. On tärkeää myös älytä se, että jos itse mokaa, se vaikuttaa todennäköisesti myös muihin tiimin jäseniin. On todella tärkeää osata myös antaa palautetta. Rakentava palaute on yleensä paljon opettavampaa, kuin asian kiertely ja kaunistelu. Suoraan, mutta nätisti sanominen on todella tärkeä taito, jota täällä Tiimiakatemiassa oppii kyllä vahingossakin. Tiimiläisille tulee antaa paljon palautetta, jotta tiimi alkaa toimia samaan suuntaan ja yhtenäisesti. Vaikka palautteen anto on tärkeä taito, niin vielä tärkeämpää on palautteen vastaanottaminen. Tämä on tottakai haastavaa, koska tässä on kaikki kiinni siitä, miten juuri se toinen ihminen asiat sanoo.

Kirja oli todella mielenkiintoinen, enkä ihmettele, että moni tätä kirjaa suosittelee. Toki kirjasta huomaa, että se on melko vanha opus, mutta silti kirjassa käytävät asiat ovat todella hyviä ja ne on helppo viedä käytäntöön. Suosittelenkin jokaiselle tiimiläiselleni ja oikeastaan kaikille muillekin tätä kirjaa, koska tästä oppii todella paljon siitä, miten ihmisten kanssa voi toimia. Toki jokainen ihminen on erilainen ja tässä korostuu taas ihmisen luku taidot, mutta silti kirja antaa pientä osviittaa asiasta!

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

0400774653

petri(at)bisnera.fi

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!