Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?

Kirjoitettu 14.12.17
Esseen kirjoittaja: Emilia Niemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saada ystäviä, vaikutusvaltaa ja menestystä?
Kirjan kirjoittaja: Dale Garnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja, joka on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1937 kertoo miten saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.
Kirjassa käsitellään kuinka ihmisiä kannattaisi käsitellä. Ihmisten käsittelyn perusmenetelmät ovat: Älä arvostele, tuomitse tai valita. Ikinä et voi tietää, mitä toisen taustoissa on. Arvosteleminenkin voidaan sanoa ihan eri tavalla, loukkaamatta toista. Anna rehellistä ja vilpitöntä kannustusta. Kuka ei pidä kannustuksesta, kun sitä tarvitaan? Kannustamalla muita, voit saada sitä itsekin joku päivä.
Herätä toisessa innokas halu. Positiivinen vastaus ja toisen ideasta innostuminen herättää myös toisessa innokasta halua.
Kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta
1. Ole aidosti kiinnostunut muista
2. Hymyile
3. Ole hyvä kuuntelija
4. Muista, että nimi on ihmiselle tärkeä
5. Puhu asioista, mikä kiinnostaa toista
6. Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi
Jo kuuntelemalla toista vilpittömästi voit saada toisen ihmisen puolellesi.
Miten saada toinen tukemaan omaa ajatustasi? Ainoa keino väittelyn voittamiseksi on välttää se. Tee siis mitä vaan, jotta et joudu väittelemään, sillä luultavasti se ei päädy hyvin. Muista kunnioittaa toisen mielipidettä, äläkä heti tuomitse toisen ideaa sanomalla ”Olet väärässä.” Jos taas itse olet väärässä, myönnä se. Anna toisen pitää huoli puhumisesta ja myöntäile. Anna toisen tuntea, että ajatus on hänen ja tarkastele itse asioita toiselta kantilta. Älä tuomitse toisen ideoita. Lopussa dramatisoi omia ideoitasi, vie ne pitkälle ja esitä haaste.
Kaava on aika ovela, mutta kuulostaa toimivalta. Maailmassa on paljon ihmisiä ja mitään ei saa, jos ei itse pyydä. Ei saa olla liian kiltti ja myöntyä aina toisten mielipiteisiin. Joskus on hyvä taistella oma mielipiteensä läpi.
Ihmisten käyttäytyminen toisiaan kohtaan on muuttunut paljon vuosien aikana. Kirjasta huomaa kuinka se on ensimmäistä kertaa julkaistu monia kymmeniä vuosia sitten. Nykyään toisille puhuminen on enemmän rennompaa. Enää ei ole koulussa tai työpaikoilla niin suurta eroa johtajan ja työntekijän välillä. Tämä on sekä huono, että hyvä asia. Hyvää siinä on se, että kaikki ovat tasa-arvoisia tittelistään riippumatta. Joskus itse nään tämän huonona piirteenä siksi, että esimerkiksi oppilaat eivät enää kunnioita opettajiaan. Opettjista paistaa jo läpi, kuinka he eivät jaksa enää oppilaiden kettuilua ja sitä, kuinka he eivät saa pidettyä niitä aisoissa.
Mielestäni jokaisen pitäisi lukea tämä kirja. Osa asioista saattaa olla itsestään selvyyksiä, mutta asioita jotka unohtuvat helposti.
Bisness- elämässä vuorovaikutustaidot ovat todella tärkeitä ja isossa työyhteisössä oman äänensä saaminen kuuluviin voi olla hankalaa. Kirja kuitenkin tarjoaa keinoja, kuinka saada ihmisiä puolelleen.
Tämä kirja pistää myös miettimään vanhoja tilanteita, jossa itse olisi voinut toimia toisin. Monesti kun on väsynyt, ei ehkä niin jaksa panostaa vuorovaikutukseen. Silti olisi todella tärkeää olla aidosti kiinnostunut lähimmäistemme tai työkavereidemme asioista, olla tuomitsematta jotakin kuuntelematta selitystä tai joskus vaan avoimesti kannustaa, kun huomaa, että toinen tarvitsee sitä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!