Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 02.02.15
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.5. Oppimisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dale Carnegie on kirjoittanut jo jokunen tovi sitten aikalailla mahtavan opuksen siitä, kuinka saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Ihminen elää kaukana omien omien mahdollisuuksiensa rajojen sisäpuolella. Hänellä on useita erilaisia voimavaroja, joita hän ei tule käyttäneeksi. Kirjan tarkoitus on auttaa sinua löytämään, kehittämään ja käyttämään hyödyksi näitä piileviä voimia.  Kirjassa kerrotaan kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta. Kaksitoista tapaa saada ihmiset ajattelemaan kuin sinä. Yhdeksän tapaa muuttaa ihmisiä ärsyttämättä heitä.

Aloita kiitoksella vilpittömällä arvonannolla.

 

Kiitä vähäisintäkin edistymistä ja esitä kiitoksen sanoja aina kun edistymistä tapahtuu. Esitä hyväksymisesi lämpimästi ja jaa kiitosta runsain käsin.

 

Kiittää ei voi mielestäni ikinä liian useasti. Pienikin kiitoksen poikanen jonka saat joltakin toiselta, kun olet tehnyt jotakin tuntuu aina hyvältä. Oli asia sitten roskiksen tyhjentäminen, tai astetta suurempi teko. Aivan liian usein kiittäminen saattaa unohtua. Sen huomaa kun sitä saa ja se tuntuu aina hyvältä, mutta sen antamatta jättäminen saattaa unohtua välillä liian useasti. Olen itsekin ollut muutaman kerran tilanteessa, jossa kiitos on unohtunut sanoa. Kotiin tultaessa on ollut pakko laittaa vielä viesti perään ja kiittää. Tilanne jossa et myöskään kiitosta ole saanut vaikka itse olisit sen mielestäsi ansainnut jää myös herkästi mieleen ja ennen kaikkea sen muistaa. Tiimissä meillä on mielestäni erityisen vahva kiittämisen kulttuuri. Kiitämme useasti varsin pienistäkin teoista. Treeneissä ristipölyttäjiltä, sekä toimistolla ollessa muilta saattaa useasti kuulla, että meillä sanan kiitos kuulee varsin useasti.

“ Koeta jättää ystävällisiä kiitoksen kipinöitä päivittäin sinne missä kuljetkin. Hämmästyt kuinka ne sytyttävät pieniä ystävyyden tulia, jotka myöhemmin lämmittävät voimakkaasti.”

 

Kuinka kritisoida saamatta vihoja

 

Tehokas keino toisten virheiden korjaamiseksi on kiinnittää huomio toisten erehdyksiin epäsuorasti. Luettuani tämän kyseisen kappaleen tulin kuitenkin itse siihen tulokseen, että jotta voisit päästä mahdollisimman nopeasti eteenpäin ja samalla kehittyä, niin tulee mielestäni kritiikki antaa suoraan ilman sen kummempia kiertelyjä ja kaarteluja. Ymmärrän kyllä kirjan pointin, mutta minulla kiertely, kaartelu ja vihjailu ei toimi, vaan suoraan sanominen toimii kaikista parhaalla tavalla. Tietenkin kritiikin antaminen itselleen tuntemattomille ihmisille on taitolaji ja palautteen antoa kannattaa toki miettiä, mutta jos vähänkään tunnet paremmin henkilöä jolle palautteen annat niin ainakin itse olen sitä mieltä, että turhat kiertelyt ja kaartelut voidaan unohtaa. Turhanpäiväinen kiertely vain häiritsee ja ainakin itselle jää päähän ajatus siitä, että mitähän tuokin nyt oikein tarkoittaa?

Käskyt eivät miellytä ketään

 

Esitä kysymyksiä suorien käskyjen sijasta. Olemme kaikki olleet varmasti tilanteessa, jossa raivosta kihisevä henkilö huutaa naama punaisena ja käskee tekemään, tai korjaamaan jonkun tilanteen. Ainakin itse olen tämän muutamia kertoja kokenut, niin töissä kuin vapaa-ajallakin ja voin olla varma, että kun kyseisen henkilön vieläkin näen, niin ensimmäinen muistikuva kaverista on käskyt ja vihainen olemus.

Seuraavan kerran kun meidän tekee mieli haukkua ja lytätä joku henkilö, joka on tehnyt virheen tai loukannut sinua jollakin tavalla tulisi meidän pysähtyä ensin ajattelemaan, onko haukkumisesta mitään hyötyä?

 

Pystymmekö tekemään?…

Onko kenelläkään mielestä keinoa?…

Pitäisikö meidän muuttaa?…

Ovat  hyviä avaavia repliikkejä suorien käskyjen sijasta.

Ole hyvä kuuntelija rohkaise toisia puhumaan itsestään

 

Jos pyrit hyväksi keskustelijaksi, ole tarkkaavainen kuuntelija. Jos haluat olla kiinnostava, ole kiinnostunut. Esitä kysymyksiä, joihin toinen mielellään vastaa. Rohkaise muita puhumaan itsestään ja saavutuksistaan.

Pidän itseäni kohtuullisen hyvänä kuuntelijana jo pelkästään siitä syystä, että en kovinkaan mielelläni puhu omista asioistani, vaan kuuntelen ja kyselen paljon mielummin toisen osapuolen kuulumisia ja tarinoita. “Herätä ensin toisessa innokas halu. Joka sen osaa, hänellä on koko maailma puolellaan. Joka ei osaa, hän saa kulkea yksin.”

Jäin pohtimaan paljon kyseistä kohtaa kirjasta ja tulin siihen tulokseen, että haluan opetella innokkaaksi kuuntelijaksi, kyselijäksi ja ennen kaikkea innostajaksi.  Liian usein homma jää pään nyökkäilyyn ja toisen osapuolen sytyttäminen jää vähemmälle. Haluan opetella heittämään lisää vettä kiukaalle ja sytyttää toinen osapuoli kertomaan vieläkin aktiivisemmin omista asioistaan. Haluan saada ihmiset innostumaan ja tekemään asioita intohimolla!

 

Suurin osa kirjan asioista oli hyvinkin yksinkertaista. Mitään uutta kirja ei sinänsä ainakaan minulle tajonnut. Ainut asia, joka jäi mieliin oli se, että juuri ne yksinkertaiset ja pienet yksinkertaiset asiat unohtuvat liian usein. Kiittäminen, hymyily, toisten huomioon ottaminen. Ystävällisyys, vilpittömyys ja kaikki muut arkipäivän hyveet unohtuvat liian useasti.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!