Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 23.11.15
Esseen kirjoittaja: Ernesto Pylväläinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 5. Valmentaminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin kirjan, koska olen kiinnostunut ihmisten johtamisesta, sekä psykologiasta. Koen myös olevani introvertti, joten toivoin kirjaa lukiessani saavani sosiaaliseen kanssakäymiseen vinkkejä.

 

Sosiaalisen minuuteni kehityskohdat

Viime keväänä luin muutaman henkisen kasvun kirjan ja perehdyin tutkimaan minuutta. Tässä esseessä käsittelen muutoksia, joita pyrin tekemään sosiaalisen minuuteni suhteen.

 

Kiinnostuksen osoittaminen / small talk

Haluan oppia hyväksi ja luovaksi keskustelijaksi. Se mitä minun pitää varmasti tehdä jatkossa enemmän, on small talkin harjoittelu. Ihmiset pitävät juttelusta. Olen harvemmin se henkilö kuka osoittaa kiinnostusta muihin ja tulee höpöttelemään. Jokainen ihminen on elänyt erilaisen elämän ja sen takia heiltä löytyy erilaisia tarinoita sekä harrastuksia. Juttelemalla tulee siis monesti myös opittua uutta. Ihmiset myös tykkäävät kertoa heille tärkeistä asioista. Olen ollut ehkä hieman sulkeutunut persoona ennen tiimiakatemiaa. Nykyään kuitenkin olen todella utelias ja avoin kaiken uuden tiedon suhteen.

 

 

Kuuntelu / Muistiin painaminen

Keskustellessani olen hyvä kuuntelemaan. Voisin kuitenkin osoittaa enemmän mielenkiintoani kyselemällä tarkentavia kysymyksiä. Vaikka olenkin monesti keskustelussa se kuunteleva osapuoli, niin en kuitenkaan paina muistiin keskustelemiamme asioita. Se on todellista kiinnostuksen osoittamista. Yksi erittäin tärkeä asia, jonka muistamisessa minulla on vaikeuksia, on nimi. Minulla on ollut aina huono nimimuisti.

 

Kunnioitus / Arvostuksen antaminen

Yksi haaste on myös näyttää kunnioitusta muita kohtaan. Annan liian harvoin muille arvostusta. Ylipäätänsä minun tulisi arvostaa muita paljon enemmän. Jokaista keskustelua ja hetkeä jonka vietän jonkun toisen kanssa.

 

Antaminen / Auttaminen

Teen liian vähän tekoja antaakseni tai autaakseni muita. Vilpittömiä tekoja siis paljon enemmän lisää, jotta voin auttaa ja ilahduttaa muita.

 

Heittäytyminen

Belbinin tiimiroolin mukaan olen sitä tyyppiä, joka ei innostu uusista asioista ja saattaa olla vastarannan kiiskinä. Tämä ei ole kuitenkaan totta. Innostun todella usein monista asioista ja haluan viedä niitä käytäntöön. Siinä minulla on kuitenkin kehittämistä, etten ole se ensimmäinen ihminen, joka haluaa heittäytyä uusiin sosiaalisiin tilanteisiin mukaan. Eikä siinäkään mitään suurempaa estettä loppujen lopuksi ole. Esimerkiksi tiimimestareissa minulle napsahti nakki orientaatiopäivänä, että minun täytyy esitellä tiimiakatemiaa muille. Se meni hyvin ja oli hauskaa. Kuitenkaan, jos sitä hommaa ei olisi minulle nakitettu ja olisi kysytty yleisesti vapaaehtoista esittelijää niin tuskin olisin ilmoittanut halukkuutani.

Ylipäätänsä heittäytymisellä tarkoitan ja haluan rennonpaa otetta käyttäytymiseeni.

 

 

Käytäntöön!(?)

 

Näitä asioita on paljon vaikeampi viedä käytäntöön kuin esimerkiksi työkalua projektiin. Omaa minuuttaan ei ole helppo muuttaa. En edes tiedä haluanko muuttaa. Muutoksen kokeileminen kuitenkin kiehtoo. Sen takia kokeilen viimeisen kolmen viikon aikana entistä avoimempaa ja sosiaalisempaa elämää. ”Johtavina ajatuksina” käytän ylläolevia kehityskohteita. Kirjoitan ne treenivihkoni kanteen ylös, jotta ne pysyvät mielessäni.

 

Ernesto Pylväläinen

Ernesto@aitoidea.fi

Ideaosuuskunta Aito, Tiimiakatemia

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!