Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 07.02.16
Esseen kirjoittaja: Jarna Lehtola
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Dale Carnegien kirjan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta ja monet olivat kehuneet sitä. Kirjan sisältö ei ehkä vastannut sen nimeen ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa” mutta se herätti kuitenkin ajatuksia ja sai minut ymmärtämään viimeaikaisia tekojani ja ajatuksiani.

 

Älä arvostele, tuomitse tai valita

Viime kevät oli Aitolle rankka, niin yksilöille kuin tiimillekin. Toteutimme ahkerasti kaikkia kolmea: toisten arvostelua, tuomitsemista ja ainaista valittamista. Syksyllä jo näytti valoisammalta mutta jälleen nuo kolme ikävää tapaa puskee voimakkaana esille. Kirjassa oli sanonta ”Älä arvostele lumia naapurin katolla, kun oma pihasikin on siivoton.” Tämä lause jäi mieleeni ja laittoi ajattelemaan. Itsekin olen aika ahkerasti ollut puuttumassa toisten tekemisiin tai tekemättömyyteen, sanomisiin ja ajatuksiin. Ja kaiken tämän turhan aikana, olen itse unohtanut pitää pihani puhtaana, se on pian likaisempi kuin koskaan. Puheet kotimatkalla tiimikaverin kanssa ajautuvat usein jostakin toisesta puhumiseen. Tiedän myös, että minusta puhutaan selkäni takana. Tuntuuko ajatus siitä kivalta? Ei ollenkaan. Jokainen meistä on joutunut tuomitsemisen kohteeksi mutta jokainen on myös omalta osaltaan ollut tuomitsemassa muita. Tämäkö on hyvää tiimihenkeä? Rakennamme ahkerasti kulisseja näyttääksemme hyvältä muiden silmissä mutta tiedämme, että totuus on välillä toinen. Carnegie neuvoo kirjassaan opettelemaan ymmärtämään toisia ja selvittämään itsellemme, miksi he tekevät niin kuin tekevät. Tätä kirjoittaessani havahduin siihen, miten olen itse osaltani ruokkinut pahaa tiimissämme. Jatkossa aionkin kiinnittää paljon enemmän huomiota siihen, kuinka itse puhun ja ajattelen. Omalla asenteella on suuri vaikutus kaikkeen. Ole se muutos, jonka haluat nähdä muissa, pitää paikkansa.

”Ei mikään ole hyvää tai pahaa, vaan ajatteleminen sen siksi tekee.”

-Shakespeare

Kuinka saada ihmiset tekemään, niin kuin haluat?

Usein tai lähestulkoon aina kun pyydät toista tekemään jotain, ajatellaan, mitä itse halutaan saada. Tämä ei kuitenkaan ole toimivin tapa saada toinen tekemään haluamaasi. Mieti, mitä toinen haluaa, mitä toinen voi saada tekemällä haluamasi asian. Kaikkia nimittäin kiinnostaa oma halu ja hyöty. Kun toinen tietää hyötyvänsä asiasta, hän löytää halun tehdä sen. Esimerkiksi, jos minua käsketään lukemaan kirjoja, jotta olisimme aikataulussa, se ei välttämättä innosta minua. Mutta jos etsitäänkin hyöty, jonka lukemisesta saan, ääni kellossa vaihtuu. ”Kun luet, kasvatat tietämystäsi ja osaamistasi, jota voit hyödyntää projekteissa. Valmentaja voi kirjata sinulle kaikki opintopisteet, joten et jää ilman opintotukea. Kun pysyt sovitussa aikataulussa, voit lähteä viikoksi reissuun.” Motivoiko tämä? Kyllä vain!
Meillä Aitossa on ehkä ollut käskemiskulttuuria, asiat pitää tehdä, koska niin on päätetty. Tottahan tuokin mutta varsinkin epämukavien asioiden tekemään saaminen ei ole helppoa, jos käsketään. Sen sijaan pitäisi nähdä hieman vaivaa ja selittää toiselle hänen saamansa hyöty. Näin herätät toisessa innokkuuden tehdä asioita, joita haluaisit hänen tekevän.

 

Kehu ja kannusta –vilpittömästi

Jokainen haluaa tuntea itsensä tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Jokainen haluaa kuulla kehuja. Aitossa jaetaan kehuja ja palkintoja mutta usein ne tuntuvat pakotetuilta tai niitä tehdään, jotta halutaan vaikuttaa kivalta tyypiltä. Sen kyllä huomaa, milloin kehuja tarkoittaa sanomaansa. Anna on loistava esimerkki, hän jaksaa aina kannustaa ja kehua, hän tekee sen aidosti ja tarkoittaen. Meillä onkin Annan kanssa muodostunut tapa, kehumme ja kannustamme toisiamme lähes kaikessa. Muuten positiivinen palaute Aitossa on melko vähäistä. Sen sijaan, että väheksymme tai jätämme kehut vähiin toisten suorituksia, pitää tuoda kehut ja kannustukset kehiin. Saada toinen tuntemaan itsensä ja tekonsa tärkeäksi. Kehut ja kannustaminen on pieni vaiva itseltä mutta niiden saajalle niillä voi olla suuri merkitys.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!