Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 07.09.17
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja lupasi tarjoavansa toimivan reseptin vuorovaikutustaitojen kehittämiseen ja hyödyntämiseen liikeneuvotteluissa, työnhaussa ja kotonakin. Dale Carnegie uskoo, että menestys on seurausta hyvistä vuorovaikutustaidoista. Mehän emme ole loogisesti ajattelevia olentoja. Me ajattelemme tunteella, eli toinen tulee saada tuntemaan itsensä arvostetuksi, ei manipuloiduksi.

Kirjassa on 6 tapaa, jolla saat ihmiset pitämään sinusta. 12 tapaa saada ihmiset ajattelemaan samalla tavalla niin kuin sinä ja 9 tapaa, joilla voit muuttaa ihmisiä heitä ärsyttämättä. Seuraavaksi käynkin hieman läpi tapoja, missä minä itse voisin kehittyä.

 

Ihmisten käsittelyn perusmenetelmät ovat seuraavat;

  • Älä arvostele, tuomitse tai valita
  • Anna rehellistä ja vilpitöntä kannustusta
  • Herätä toisessa innokas halu

Olen aina ollut hyvä kannustamaan muita, vilpittömästi ja rehellisesti. Saan myös usein epäröinnin kääntymään innostukseksi, kun kerron omia näkökulmiani. Olen teamworker, joka tykkää yhteisistä suorituksista ja porukan kannustamisesta. Ne kohdat siis toteutuvat melko hyvin. Ensimmäisessä kohdassa voisin kuitenkin olla paljon parempi. Olen ”hyvä tyyppi”, kun päästän ihmiset lähelleni ja tutustun heihin paremmin. Alussa kuitenkin saatan olla arvosteleva ja tuomitseva, olen aina ollut. Samoin ystäväni ovat. Ehkä siis ympäristö ja ihmiset ovat muokanneet minulle tällaisen paheen. Olen myös melko kova valittaja. Teen johtopäätöksiä itse asioista ja valitan, vaikka en tietäisi edes asioiden todellisuutta. Valittamisesta olen pyrkinyt pääsemään Akatemian aikana eroon ja olen siinä kehittynytkin. Välillä kuitenkin nämä tuntemukset ottavat vallan. Mutta tottahan se on, en minkään jaksa katsoa arvostelevia ja valittavia ihmisiä, joten usein kannattaa katsoa peiliin ja miettiä sitä, että miten itse reagoisi tällaiseen käytökseen.  Koetan siis ymmärtää enkä tuomita ihmisiä ja heidän käyttäytymistään, sillä se kasvattaa myötätuntoa, suvaitsevaisuutta ja ystävällisyyttä.

 

Kuusi tapaa saada ihmiset pitämään sinusta;

  • Ole aidosti kiinnostunut muista
  • Hymyile
  • Muista, että nimi on ihmiselle tärkein kaikilla kielillä
  • Ole hyvä kuuntelija. Rohkaise muita puhumaan itsestään
  • Puhu siitä mikä kiinnostaa toista.
  • Saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi – ja tee se vilpittömästi

Oli mukavaa huomata, että näistä jokainen kohta toteutuu kohdallani jollain tavalla. Viime vuoden syksyllä tajusin, että en tunne yhteisöämme ja sen henkilöitä kovinkaan hyvin. Olin ollut omassa kuppikunnassani koko toisen vuoden. Päätin tehdä asialle jotain. Sain viime kevään rakettipäivillä palkinnon Tiimiakatemian yhteisöltä. Palkinnon ystävällisyydestä ja hauskuudesta. Olen kiitollinen porukalle, että meillä on ollut yhteinen hauska matka ja olen höpötyksilläni jotain voinut siinä samalla auttaakin. Se oli niitä hetkiä, mitkä tulen muistamaan aina. Kun yhteisö huutaa kurkkusuorana sun nimeä, kun astut lavalle, on siinä pakostikin kiitettävä nöyrästi ja ajateltava, että jotain mä olen tehnyt oikein. Se, että mä olen aidosti kiinnostunut ihmisistä, nauran paljon, kuuntelen myös muita ja kutsun ihmisiä nimellä on varmasti vaikuttanut siihen, että kyseisen palkinnon sain. Jos kuitenkin jotain kehitettävää haluaisin kuitenkin itselleni sanoa, olisi se parempi kuuntelu ja turhan kukkoilun pois jättäminen. Olen aika innokas puhuja, joten välillä voisin antaa muille tilaa enemmän. Näissä tilanteissa tulee myös välillä puhuttua ihmisten päälle ja keskustelun dominoivampana persoonana, en pahoittele vaan kerron asiani ensin.

 

Voita toisia oman ajatuskantasi puolelle

Näistä 12 periaatteesta valikoin kehitettäväksi kaksi kohtaa;

1) Ainoa keino välttelyn voittamiseksi on välttää sitä
2) Kunnioita toisen mielipiteitä. Älä koskaan sano ”olet väärässä”.

Nämä kohdat valikoituivat aika helposti. Olen aika kova väittelemään asioista ja etenkin turhista asioista. Se näkyy työympäristössä, sekä muissa ihmissuhteissa. Mulla esiintyy myös tarve voittaa näitä väittelyitä ja välillä onkin sellainen ”mä olen oikeessa” –asenne. Sen tiedostan itsekin, että se on usein hyvin turhaa lietsontaa ja olenkin yrittänyt siihen paljon kiinnittää huomiotani. On siitä sanomistakin tullut paljon, mutta ehkä tässä omista virheistä jossain vaiheessa oppii. Pitäisikin olla enemmän luottamatta ensimmäiseen vaistomaiseen reaktiooni ja hillitä omat tunteet.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!