Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 25.11.17
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aloita kiitoksella vilpittömällä arvonannolla.

Älä arvostele, tuomitse tai valita. Anna rehellistä ja vilpitöntä kannustusta. Herätä toisessa innokas halu. Tässä olivat ihmisen käsittelyn perusmenetelmät. Näistä on hyvä lähteä liikkeelle treeneissä ja arjessa. Treeneissä keskustellaan dialogimaisesti kaikkien tiimiläisten kesken. Keskustelu voi mennä, vaikka mihin suuntaan tai se voi vaikka kärjistyä, jos ei osata perusmenetelmiä. Arvostele itseäsi mieluummin kuin kaveriasi. Lopeta valittaminen, koska se ei johda yleensä mihinkään. Ei kukaan jaksa kuunnella valitusta vaan kannustusta. Kannustusta kun tehdään vilpittömästi, niin sillä huomattomampi vaikutus tilanteeseen. Kiitos.

 

Ole diplomaattinen

Kaikkihan tietää perus väittelyt lapsuudesta. Itse muistan ainakin. Nimittäin väiteltiin siskon kanssa jostain karkeista, että kummalle kuuluu enemmän. Arvaat varmaan, että kumpi voitti? Ei kumpikaan. Väittelyä ei voi periaatteessa voittaa. Ainut tapa on voittaa väittely, on olla aloittamatta sitä.  Jos tuntuu siltä, että kohta menee keskustelu väittelyksi, niin pysy vain korvana.

”Joka astuu pehmeästi, kulkee myös kauas” sanonta on samanlainen kuin ”Jos haluat mennä nopeasti niin toimi yksin ja jos haluat mennä pitkälle niin toimi yhteistyössä muiden kanssa”. Nämä sanonnat paikkaavat hyvin toisiaan, ilman yhteistyötä ei ole mitään.

Aloita korostamalla asioita, josta olette samaa mieltä. Yritä vilpittömästi katsella asioita toisen näkökannalla. Mietinkin tuossa yksi päivä, että miten saataisiin meidän tiimin dialogia kuntoon. Aloin pohtia sitä ja sain päähäni, että olisi erinomaista käydä jokaisen tiimiläisen kanssa pieni 20 min keskustelu aiheista mitkä sovittaisiin treeneissä. Jokainen saisi puhua jokaisen kanssa. Samantyylinen kuin valmentajien kehityskeskustelu. Tämä tapa puolestaan auttaa siinä, että jokainen pystyy katsomaan asioita toisen näkökulmasta ja tällä tavoin tiimin dialogia kehittyy entisestään.

Yritä saada henkilö sanomaan ”kyllä” muutaman kerran. Kunnes henkilö on sanonut kyllä muutaman kerran, hän muuttuu paljon yhteistyökykyisemmäksi ja asian sopiminen paljon helpompaa. Miettimällä mitä muut haluavat, pääset lähemmäksi päätöksenteossa. Etsi se hyöty, jonka toinen haluaa, niin olet vahvoilla. Luo samalla innostusta tiimissä niin asiat hoituvat kuin itsestään.

Esitä kysymyksiä suorien käskyjen sijasta. Rupean käyttämään isi-muotoa, kuten voisitko, haluaisitko tai pystyisitkö. Näillä kysymysmuodoilla keskustelu on paljon leppoisampaa ja hyvätuulista kuin käskyttäminen. Käskyttäminen saattaa muutenkin loukata kanssaolijaa.

”Jos haluatte vihamiehiä osoittautukaa ystäviänne etevämmiksi, mutta jos haluatte ystäviä, antakaa ystävienne osoittautua teitä etevämmäksi”

 

Anna toisen tuntua, että idea on hänen

Kaikki ihmiset janoavat myötätuntoa, tärkeyden tunnetta. Mikä olisi sen parempaa kuin olla tärkeä vaikkapa koko kansalle. Aina kun on mahdollisuus kehua toista, niin kehu! Kehu vilpittömästi ja innovatiivisillä tavoilla, joita kuulija ei ole mahdollisesti ennen kuullut. Se herättää kuulijassa erilaista mielihyvää kuin pelkkä ”hyvä Saija”.

Jopa meidän tiimissä voisi kokeilla tälläistä toimintatapaa. Antaa tiimiläisille tärkeyden tunnetta kyselemällä kiinnostusta uusiin projekteihin, koska juuri sinulla on tähän tarvittavat taidot. Kyselee päivittäisiä ongelmia ja mielipiteitä tiimiläisiltä. Tämä herättää kivan tunteen, kun on haluttu ja tärkeä.

Olen myös miettinyt, että jokaiselle pitää antaa vastuuta tasaisesti, jotta se herättää halutun tunteen. Siksi meidän tiimissä on jokaiselle jotakin eli solut, joissa jokainen pääsee nauttimaan vastuusta.

Ihmiselle ei voi opettaa mitään: häntä voidaan vain auttaa löytämään oppi omasta itsestään”

 

Älä kosta

Voit sanoa toiselle hänen olevan väärässä pelkällä ilmeellä, äänensävyllä tai ihan kauniisti sanottuna. Olet juuri antanut kovan iskun hänen arviointikykyynsä, älyynsä, ylpeyteen ja itsetuntoon.  Joten älä tee sitä. Luuletko, että hän sitä kautta yhdistyy sinun kantaasi? Ei varmasti, vain enemmän mielipiteet erkanevat toisistaan.

Jos sinua on nöyryytetty, olet voittaja vain silloin, jos et kosta. Jos haluat todistaa jotain, tee se niin taitavasti, että kukaan ei kiinnitä siihen huomiota.

Tässä myös purtavaa treeneihin. Pitää muistaa äänensävyt ja ilmeet, ne ovat tärkeitä. Tietysti jokaisella on erilainen tilannekomiikka. Myös kostaminen pois treeneistä, se on aivan turhaa. Välillä tuntuu, että se on henkistä kostamista, joten sitä ei heti huomaa. ”Viha ei koskaan lopu vihalla vaan rakkaudella eikä mielipiteiden ristiriita lopu koskaan väittelyllä, vaan tahdikkaalla diplomatialla”

 

Haaste

Kun mikään muu ei toimi, esitä haaste. Luo kilpailua oman yhteisön tai organisaation sisällä. Esimerkiksi aamuvuoro voisi kilpailla iltavuoron kanssa ja näin saataisiin lisää tohinaa ja samalla tuottavuus paranisi, yritys kasvaisi. Tiimiakatemiassa on hyvä kilpailla muiden tiimien kanssa. Tänä vuonna Osuuskunta Waisto ja Osuuskunta MahtiA kilpailevat kummalla isompi liikevaihto kuukausittain vahvuuslaskennassa. Hauska nähdä kumpi ottaa voiton. Näyttää olevan tasaväkistä.

Näitä haasteita voisi heittää enemmänkin tiimien välille. Haaste voisi olla vaikkapa liikunnallinen tai jokin peli, jossa otetaan tiimeistä mittaa.

 

Aloita ystävällisesti, hymyile

Aloittamalla ystävällisesti keskustelun saat ihan eri lähtökohdat tilanteeseen, kuin aloittaisit räyhäämällä.  Ole vilpittömästi hänen kaverinsa alusta alkanen, ole hänen puolella. Tätäkin ohjetta on mahtava päästä kokeilemaan seuraavista treeneissä. Sen voin myötää, että olen oppinut hymyilemään jo aiemman asiakaspalvelu kokemuksen puolesta, mutta se on jäänyt vain asiakkaisiin. Tämän taidon, kun saan arkiseen käytäntöön, niin loppu on hunajaa Lincolnin sanoin. Treeneihin vain ystävällisin tavoin. Muista hymyillä, koska yleensä se saa toisetkin hymyilemään.

Kultainen sääntö

Jokainen tietää kultaisen säännön, ”Ole sellainen kun haluaisit muiden olevan sinulle”. Tämä sääntö on erittäin hyvä. Se sopii jokaiseen tilanteeseen. Sääntö on myös todella helppo muistaa. Jos et pysty muuhun niin pystyt kyllä tähän, tämä on niin simppeli.

”Taistelemalla ei koskaan voita tarpeeksi, mutta taipumalla voi saada enemmän kuin on odottanut”

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!