Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Viestintä on ainainen haaste Tiimiakatemialla.

Mietimme Aivopesula-koulutusohjelman osallistujien ja talon johtoryhmän kanssa Törmälässä Lumenluonnissa, miten saada Learning Circuksesta taas koko talon juttu.

Kukaan tällä hetkellä talossa olevista ei ole ollut Learning Circuksella, eikä kukaan tarkalleen taida edes tietää, mistä on kyse. Saimme yhdessä mietittyä, miten johdamme taloa kohti onnistunutta Learning Circusta.

 

Porukassa oli jonkun verran puhetta siitä, ettei esimerkiksi Romania matkakohteena ole se kaikista houkuttavin, ja se syö porukan motivaatiota. Lehtosen Timo totesi hyvin, ettei kyse ole lomamatkasta, vaan Learning Circuksesta. Miten saada ihmiset lähtemään seikkailulle ilman perinteisiä mukavuuksia, kuten lentomatkustamista ja mahdollisuutta palmujen alla makoiluun?

Monesta voi tuntua vaikealta, ettei saa käyttää lentokonetta. Vielä useampaa voi harmittaa, että joutuu oikeasti käymään asiakkaissa. Ja vielä ulkomailla. Joutuu tekemään töitä!

Learning Circus on oppimismetodi. Ja hieno sellainen.

Ymmärsin sen itse lumenluonnissa. Itsellänikin oli, ja on ehkä edelleen mielikuva itäblokin maista vaarallisina ja köyhinä, jopa surkeina paikkoina. Mitä bisnestä siellä muka voisi tehdä?

Maailma on kumminkin muuttunut siitä, mitä lapsuudessani sain au-paireiltani kuulla itä-Euroopasta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Ja miksi en voisi suunnitella itse reittiäni niin, miten se hyödyttää minua eniten? Onko pakko seurata vain omaa tiimiä, vai voisinko kerätä oman reissuryhmän, joka kiertäisi esimerkiksi Sveitsin ja Saksan kautta, jossa olisikin jo paljon kontakteja?

 

Valmentajat Ulla ja Timo saivan kyllä pienimmätkin negatiivisuuden hippeet hälvenemään, kun selittivät, mikä LC oikeastaan on, ja miksi sitä on järjestetty vuodesta 2003. Katsoimme heti alkuun vaikuttavan videon, kun Tiimiakatemialaiset vaeltivat Kebnekaiselle hurjassa lumimyrskyssä, hiihtäen. Ilman mitään mukavuuksia. Silloin tajusin olevani aikamoinen pullasukupolven edustaja. Voin rehellisesti sanoa, että epäilen vahvasti omia kykyjäni selviytyä moisesta! Rispektit sinne.

Joten reissu Romaniaan tuntui helpolta, ja oli kiva ymmärtää, miksi se on niin hyvä oppimismetodi.

Aika paljon tehokkaampi, kuin mikään opiskelijavaihto.

Parin tunnin keskustelun jälkeen en meinannut enää pysyä pöksyissäni innostuksesta. Tälle matkalle on lähdettävä hinnalla millä hyvänsä!

Mutta miten saada käännettyä muiden akatemialaisten pää? Uskon, että kaikki lumenluonnissa olevat ovat vähintään yhtä innoissaan kuin minä, mutta entäs ne jotka eivät olleet paikalla?

 

’’Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa’’ on Dale Carnegien klassikkoteos ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta vuodelta 1936. Tuntuu, että melkein kaikki ihmisten väliseen vuorovaikutukseen liittyvät kirjat pohjautuvat Carnegien teokseen. Ei siinä, kirja on täynnä asiaa.

 

Learning Circusta pitää osittain johtaa viestimällä, mutta kuka, mitä ja missä. Miten saada talolle markkinoitua asia, joka voi tuntua etäiselle, vieraalle ja vaikealla?

Miksi ihmiset haluaisivat mennä omalle epämukavuusalueelleen?

Kirjan perusteella ihmisiin vaikuttaminen on helppoa. Perusperiaatteena on saada ihmiset haluamaan asioita. Ei pidä miettiä sitä, mitä itse haluan.

Toki voidaan viestiä niin, että LC on pakollinen paha joka pitää nyt vain suorittaa. Pitää kuitenkin muistaa, että Tiimiakatemia on aika rankka yleisö täynnä vahvoja persoonia, jotka suurimmaksi osaksi eivät siedä sääntöjä ja pakollisia juttuja kovin hyvin. Tekemisen tulee lähteä henkilön omasta motivaatiosta tehdä asioita.

Sen sijaan, että miettii, miten saan ihmiset tekemään asioita tulee miettiä sitä, miten saa ihmiset haluamaan tehdä asioita.

Viestinnän täytyy siis koostua asioista, mitä akatemialaiset haluavat kuulla.

 

Minuun itseeni vaikutti todella paljon yksinkertainen video Kebnekaisen reissulta, jonka akatemialaiset olivat tehneet 2000-luvun alussa.

Samalla kuin valkut selittivät, mistä koko homma oli lähtöisin, oli myyty. Halusin kuulla, että tästä on jotakin hyötyä minulle itselleni. Ihminen on loppujen lopuksi hyvin itsekäs eläin.

Kun sain kuulla niistä mahdollisuuksista, kuten kansainvälisen verkoston rakentaminen, uusien projektien löytäminen ja mahdollisuus oppia uusi oppimismetodi, mitä LC tarjoaa, minulle syntyi valtava palo lähteä.

Vaikka viestintä talon sisällä on hankalaa, uskon, että LC projektiryhmä tulee tekemään hyvää työtä. Jo Lumenluonnissa saimme konkretiaa siitä, millaista viestintää tulee ’’harrastaa.’’

Ensimmäisiä askeleita ovat alumnien LC tarinat esimerkiksi Vahvarissa, sekä ylimääräinen Learning Circus Stage kerran kuussa perinteisen Vahvarin lisäksi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!