Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten surffata ilman käsiä ja jalkoja?

Kirjoitettu 28.06.15
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Ra(a)jaton elämä
Kirjan kirjoittaja: Nick Vujicic
Kategoriat: 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Näin:

New-site

Jos minä syntyisin ilman käsiä ja jalkoja niin voin kertoa että ei näyttäisi ruusuiselta tulevaisuus. Nick Vujicic onnistuu silti elämään täysipainoista Elämää isolla eellä.

 

Ihan rehellisesti, on vaikea kirjoittaa esseetä kun on niin vaikuttunut. Nickin elämänasenne on todella, todella huikea. Kun ensimmäisen kerran bongasin yhden Nickin videon, mietin että miten voi joku olla noin positiivinen ja avoin. Mistä se kaikki tulee? No, myöhemmin selvisi että kaiken pohjana on usko Jeesukseen.

Mutta tuo asenne. Haluan löytää jotain samanlaista. Naurua, elämäniloa, ihmismyönteisyyttä. Tuntuu hämmentävältä kirjoittaa nuo tuohon, koska tajuan että oon joskus yläasteella listannut samankaltaisia asioita. Samaistun paljon Nickin elämänasenteeseen. Fyysinen tilanteeni ei ehkä ole ollenkaan samankaltainen, mutta jotenkin tuo asenne sai jälleen kerran katsomaan asioita oikealta kantilta. Mikä elämässä on tärkeää?

 

Tiimiakatemian aikana oon oppinut työstä jotain. Jos en muuta niin ainakin sen, että työ ei tästä maailmasta tekemällä lopu. En halua mitenkään halveksia työttömiä tai syrjäytyneitä, mutta olen huomannut että pystyn löytämään tai tekemään itselleni kyllä töitä. Kyse on vain siitä että on ahkera, käy kysymässä ja etsii oikealla tavalla. Sen vuoksi omakin tulevaisuus näyttää toisaalta aika stressittömältä. Kyllä sitä jotain keksii. Kun olen vielä oppinut nauttimaan elämästä juuri tällä hetkellä, eikä ”vasta sitten kun”, niin ymmärrän että tässä hetkessä ei ole mitään vikaa. Tämä hetki on tärkein hetki.

Pohjaan oman elämäni Nickin tavoin Jeesukseen. Sitä kautta oon saanu rakkauden, anteeksiannon ja luottamuksen. Tiimiakatemiassa opiskellessa ennen kaikkea luottamus on vain vahvistunut. Mulle on paikka tässä elämässä, olen tärkeä, musta pidetään huolta. Ei sen takia mitä minä olen, vaan sen takia mitä Jeesus on. Oon nähnyt tätä huolenpitoa jo tähän mennessä, ja tiedän että musta pidetään huolta myös jatkossakin. Siksi tulevaisuuden työpaikat ja muut, ne on tulevaisuuden murheita. Tää kesä on nyt hyvä tässä näin.

 

Lopuksi, jos haluat lisää niin olen poiminut muutaman videon Nickiltä.

Lyhyempi (4min)

Pidempi (45min)

 

Vielä kerran: käsittämättömän kova jätkä. Olen syvästi vaikuttunut.

 

Henry Vesin
Nuori tarinankertoja
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

Tagit: , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!