Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten täällä opitaan?

Kirjoitettu 11.06.13
Esseen kirjoittaja: Sanna Peltoniemi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Oppimisen vallankumous
Kirjan kirjoittaja: Gordon Dryden & Jeanette Vos
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 1.5. Oppimisen klassikot

Miten täällä opitaan?, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Matkustimme viikoksi Espanjaan tutustumaan Madridin Tiimiakatemiaan. Saimme tehtäväksemme kirjoittaa essee omasta oppimisesta, Jyväskylän tiimiakatemialla oppimisesta ja Madridin Tiimiakatemian oppimisesta. Esseen tueksi luin kirjaa Oppimisen vallankumous by Gordon Dryden & Jeanetta Vos.

 

Keskustelimme aiheesta paikallisten kanssa ja vastaan tuli hyvin huomattavia eroja. Madridissa he aloittavat opiskelun Yliopistossa perusopinnoista, jonka jälkeen he voivat siirtyä Tiimiakatemian puolelle. Heillä opiskelu on maksullista, 8000€ vuodessa eli ei ihan halpaa puuhaa, mikä tuottaa heille ongelmia  tiimin sisällä. Motivaation puuttuessa ja osan tiimiläisten laiskotellessa kannustamisen ja apuyritysten jälkeenkin, ei heitä silti pysty erottamaan tiimistä, koska siitä on maksettu. Luulisi 8000€ tuovan vähän motivaatiota kehiin, mutta näin ei kaikilla kuitenkaan ole.

 

Madridin Tiimiakatemian tilat sijaitsevat yhdessä HUBMadridin tiloissa. Tämä onkin heille loistava paikka löytää yhteistyökumppaneita saman katon alta ja verkostoitua helposti. Heillä monet keskittyivät omiin projekteihinsa, eikä tiimin sisällä ollut hirveästi yhteisiä projekteja. Tämä on meidän tiimillä aika hyvin hoidossa. Teemme yhdessä projekteja, mutta myös ulkopuolella. Opimme tuntemaan toisemme ja työskentelemään tiiminä. Itse toivon pääseväni tulevaisuudessa enemmän myös tiimin ulkopuolisiin projekteihin.

 

Tullessani Tiimiakatemialle olin todella huono keskittyjä ja normaalit lukio tunnit kuluivat lähes poikkeuksetta omissa maailmoissa. Olen edelleen huono keskittymään, mutta treeneissä olen huomannut yhä enemmän ja enemmän pystyväni oikeasti keskittymään, kuuntelemaan ja osallistumaan.  Se, että saa osallistua ja vaikuttaa keskusteluun pitää mielen virkeänä.  Kulunutta vuotta miettiessä on huvittavaa miten tunnen oppineeni yhden vuoden aikana enemmän kuin ikinä aikaisemmissa kouluissa. Eniten tunnen oppineeni itsestäni ja omista toimintatavoistani.

 

Vuoden aikana olen tutustunut itseeni aivan uudella tavalla. Löytänyt erilaisia puolia ja kykyjä itsestäni. Olen ymmärtänyt asioissa joissa olen kuvitellut olevani hyvä olevankin yksiä suurimmista kehityksenkohteistani  ja asioita joissa olen ajatellut olevani surkea yksiä vahvimmista puolistani. Tiimissä työskennellessä kuulen muiden näkemyksiä omasta työskentelystä, mikä saattaa olla tyystin eri kuin mitä olen itse ajatellut. Tämä on yksi parhaista työkaluista akatemialla. Sitä tulisi harjoittaa enemmänkin niin projektiryhmissä kuin tiimin sisälläkin.

 

 

”Mieli ei ole täytettävä astia, vaan sytytettävä tuli.” -Plutarkhos

 

 

Olen koko Tiimiakatemia aikani pohtinut omia unelmiani ja intohimon kohteitani. Tuntuu, että omat haaveet ovat niin korkealla pilvissä ettei niitä edes näe. Oppimisen Vallankumous kirjassa kirjoitetaan intohimo+visio+toiminta = menestys. Ensin on selvitettävä mitä oikeasti haluan, nähdä visio selvänä ja uskaltaa unelmoida. Hahmottelemalla ensin yleiskuvan pidän langat käsissäni ja tiedän mihin suuntaan seuraavaksi mennä unelmieni eteen. Mitä ja miksi haluan oppia sen? Sen jälkeen on asetettava aikarajat ja selvät tavoitteet.

 

Tiimiakatemialla ympärilläni on erilaisia osaajia joilta voin pyytää neuvoa koska tahansa. Opiskelen asioita joita haluan oppia ja saan tarvitsemani opin ympäriltäni. Kirjoista ja verkostosta ympärilläni sekä kokemuksen kautta.

 

Kirjasta aion viedä käytäntöön myös opit mielikuvakarttojen käytöstä. Aivot tallentavat tietoja luokittelemalla ja assosioimalla ja mielikuvakartat perustuvat samaan periaatteeseen. Täten niiden kautta on helppo myös palauttaa asioita mieleen. Mielikuvakartan avulla luon helposti yleiskuvan esimerkiksi lukemastani kirjasta ja täten esseen kirjoittaminen helpottuu.

 

Dryden ja Vos kirjoittaa kysymisen tärkeydestä. Itselleni kysyminen tuottaa välillä ongelmia. Se on yksi tärkeimmistä asioista oppimisen kannalta. Kysyä voi keneltä tahansa eikä sitä pitäisi pelätä. Kirjassa siteerataankin hyvin:  ”Ainoa tyhmä kysymys on se, jota et ole esittänyt.”-Paul Macceready. Ja  ”Minulla on kuusi rehellistä palvelijaa, jotka ovat opettaneet minulle kaiken mitä tiedän: heidän nimensä ovat mitä ja miksi ja milloin ja miten ja missä ja kuka.”-Rudyard Kipling.

 

Akatemialla olen oppinut tekemään lukemisesta helpompaa. Kuten kirjassakin opetetaan, ei kirjoja ole pakko lukea kannesta kanteen. Olen saanut niistä paljon enemmän irti juurikin selailemalla ja pyörimällä kappaleesta toiseen lukemalla kohtia jotka ovat kiinnostaneet.

 

Sain teoksesta paljon uutta irti opiskelun helpottamiseen ja kehittämiseen .Opin ruokavalion tärkeydestä tähänkin asiaan ja tein testejä omasta oppimistyylistä. Oppi ei todellakaan ole mikään niin yksitoikkoinen asia mitä annetaan ymmärtää. Mutta siitä voi tehdä sellaisen kunhan jokainen saa tehdä sen itselleen sopivalla tavalla.

 

Opimme

 

10% lukemastamme

20% kuulemastamme

30% näkemätämme

50% näkemästämme ja kuulemastamme

70% sanomastamme

90% sanomastamme ja tekemästämme

 

 

…Ihmekös ne ruotsin sanat on päästä kadonneetkin.

 

”Jos ajattelet, että osaat tai ajattelet että et osaa olet oikeassa.” –Henry Ford

 

Toivoisin oppivani kokeilemaan rohkeasti erilaisia projekteja ja tekemään virheitä. Saamaan niitä kokemuksia mistä oppia. Tiimiakatemia antaa kaikki eväät sellaiseen oppimiseen mitä minä tarvitsen. Saan vapaasti valita oikeastaan kaiken mitä ja miten teen. Valmiit verkostot vain odottavat käyttöä.  Tarvitsee vain rohkeutta tarttua haasteisiin ja intohimoa tehdä sitä mitä haluaa. Kesän aikana otan tehtäväkseni selvittää intohimoni ja piirtää mieleeni visio miten lähden etenemään. Nyt on aika toimia!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!