Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miten voi tippua korkealta ja kovaa

Kirjoitettu 26.08.16
Esseen kirjoittaja: Jon-Erik Talvio
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rajanvetoa johtajille
Kirjan kirjoittaja: Henry Cloud
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kirjan otsikkona ajattelin, että tällä kirjalla opitaan asettamaan erinomaiset toimintarajat johdettaville. Kirja käsittelikin hieman akateemisemmin tiimiytymisen prosessia kuten Lehtosen kirjassa Tiimiakatemia. Sitten aloin miettiä, että tuohan on kaikki juurikin rajojenvetoa. Tiimiakatemialla me itse vain asetamme nuo rajat yhdessä tiiminä.

Alkuaikoina tiimin kanssa sovittiin pelisäännöt, oli Monday meetit ja muut vastaavat! Kaikki nämä mitä olemme tehneet, löytyy kirjasta työkaluina, kuinka tiivistät tiimiäsi ja kuinka luot tehokkaan työympäristön. Mitä oikeasti tajusin kirjaa lukiessa, oli se, että miten meni noin niinkun omasta mielestä 1. ja 2. lukuvuosi Driimillä! Lähdetäänpä reflektoimaan mennyttä ja koostetaan sitten loppuun mitä siinä kävi.

Mistä tämä kaikki sitten alkoi? Elämme vuotta 2014 Syksyä, jolloin Osuuskunta Driimi oli muotoutumassa. Tiesimme vain, että keväällä lähdetään kiertämään Eurooppaa ja pitäisi vielä maksaa velat kummitiimillekin! Meille oli yhteisenä päämääränä lähteä tuolle Euroopan reissulle (=Tuloksellinen Visio). Tätä pidettiin ikään kuin grande finaalina ja päätöksenä ensimmäiselle lukuvuodelle. Tytöt sekä pojat paiskivat duunia kädet verille asti, jotta päästään kiertämään Eurooppaa ja reissaamaan! Aluksi tehtiin yhteiset pelisäännöt, jotka olivat lähinnä treenikäytänteitä. Aluksi meillä ei ollut sinänsä toimistopakkoa ja olimme vapaata kansaa, ilman rajoja! Nautimme vapaudesta ja saimme toteuttaa itseämme. Nopeasti kuitenkin alkoi huomata, että ihmiset alkoivat ahdistua tästä, että ei ollut mitään rajoja hommassa. Tämän jälkeen luotiin käytänne, että joo! joka maanantai meillä on tunnin Monday meetti, jossa käydään mennyt ja tuleva viikko läpi! (= Yhteistä tekemistä ja tiedon jakoa). Meille tuli myös Telefooni Tuesday ja mitä näitä nyt oli. Vielä tänä päivänäkin meillä on tuo samainen Monday Meetti käytössä, ihmiset kokevat sen niin hyväksi, että siitä ei tarvitse edes keskustella, että onko meillä vai ei.

Syksy 2015 oli alkamassa, jengi aivan ”hapoilla” kesästä ja ai että kun tulikin paiskittua duunia ja voi herran jestas, kun nyt ollaan ihan böörnout! Syksy alkoi ja mietittiin mitä tehdään, no ei keksitty mitään. Kysymyksenä tässä kohtaa voidaan heittää, että miksi tehtäisiin? Meillä ei ollut enää yhteistä tavoitetta tai edes visiota tulevasta. Meiltä puuttui kompassi merellä. Yritin toki Tiimiliiderin alkutaipaleella väsätä meille tavoitteita ja missioita ja visioita ynnä muuta, mutta eivät ne innostaneet ihmisiä. Vaivuin itsekin luovutuksen tilaan, jossa suljin tiimi ajatusmallin ulos ja keskityin omaan juttuuni. Nyt vasta kirjan luettuani mitä tuossa oikeasti tapahtui. Olin innoissani ajatellut, että joo nämä tämmöiset missiot ja visiot pitää olla ja sitä ja tätä. Oikea syy, että miksi ne pitää olla puuttui – tai sitä ei oltu vielä tiedostettu, kaikki oli vain teoriaa. No nyt tiedetään hyvinkin miksi ne pitää olla. Mitä tapahtui kovimmalle pinkku tiimille? Sehän romahti. Tytöt lähtivät Etelä-Afrikkaan, pojat tekivät mitä teki ja valmentaja repi hiuksia päästä. Tiimin fyysinen hajoaminen oli viimeinen naula arkunkanteen. Tyttöjen takaisin tultua, tiimin yhteishenki oli erittäin repaleinen ja sitten alkoikin välit hajota ja lopulta homma levisi aivan totaalisesti. Saimme luojan kiitos ennen Kevään loppua vielä hieman paikattua välejämme ja keskusteltua asioista yhdessä asiallisesti. Kuitenkin taas jälleen kerran keskustelut olivat negatiivisia ja syitä haettiin ympäriltä, epäolennaisista paikoista.

Olemme nyt Driiminä kokeneet sen, että mitä käy ”Huipputiimille” millä ei ole yhteistä suuntaa tai visiota. Se hajoaa käsiin. Vertauksellisesti voidaan ottaa myös eläimet tähän käsittelyyn. Laumaeläimet eivät yksinkertaisesti toimisi eikä toimisi yhteistyössä, mikäli heillä ei olisi johtajaa joka johtaa heitä kohti yhteistä päämäärää. Ihminen kuitenkin on lopun viimein eläin – laumaeläin. Ei tästä tietenkään voi valmentajia syyttää siitä, että ei ollut Learning Circus- Euroopan reissailua tulossa keväällä, ei yksi Euroopan reissu voi olla se kantava teema yritysmaailmassa. Tai jos nyt Tiimiakatemialla sen haluaa olevan, niin olisi nyt sitten edes se maailmanympärysmatka joka meillä on tulossa 1,5 vuoden kuluttua. Yritimme sytyttää tuota liekkiä jo Syksyllä 2015, mutta kaatava tekijä varmasti ihmisille oli tuossa vielä se, että siihen oli niin pitkä aika, että ei osannut hahmottaa kokonaiskuvaa.

Toimintasuunitelma 2016 Syksylle ja 2017 Keväälle! Miten lähdemme hakemaan samaa draivia tiimiin kuin mitä meillä oli tuolloin Syksyllä ja Keväällä 2015-2016? Pidämme jo yhdessä luomamme rajat ja käytänteet kuten ne ovat nytkin – kertaamme ne vain yhdessä kaikkien kesken. Tässäpä onkin sitten ensimmäiset treenit Driimille Syksylle 2016 1.9.2016. Haluan treeneistä jokaisen mieleen seuraavat asiat, juurikin tässä järjestyksessä:

  • Mitä olimme 1. Vuonna, keskustelu siitä mikä teki meistä hyvän tiimin ja ajoi tekemisenpolulle.
  • Mitä olimme 2. Vuonna, keskustelu siitä mikä rikkoi meidät ja miksi niin päästettiin käymään?
  • Miten lähdemme tuloksellisesti 3. lukuvuoteen?
  • Käytänteemme, treeni sekä treenien ulkopuoliset

Mielestäni nämä ovat aiheet jotka meidän tulee käydä ajalla läpi ensimmäisissä treeneissä, paketoidaan jokaisen mieleen se, mistä tulemme ja mitä nyt jo olemme oppineet välttämään. Treenit numero kaksi saavat sitten olla taloustreenit ja käydään Elokuu läpi vielä projektien ja tekemisten suhteen. Mielestäni tärkeintä on lähteä rakentamaan kaikki tulevat keskustelut, sekä toiminnat kohti 3. lukuvuotta.

Jos ei nyy lähre – ni sit ei lähre!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!