Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mittava

Kirjoitettu 13.05.14
Esseen kirjoittaja: Maiju Kuitunen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach ja Douglas K. Smith
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tämä essee on reflektio Osuuskunta Mittavan keväästä 2014. Reflektio pohjautuu John R. Katzenbachin ja Douglas K. Smithin teokseen Tiimit ja tuloksekas yritys.

Aloitimme keväämme 7.1.2014. Porukkaa oli paikalla ja tekemistä oli. Huomasimme kuitenkin, että starttimme uuteen kauteen oli todella vetelä ja hidas. Rahaa ei virrannut, eikä projekteja liiemmin ollut. Todellisuudessa sitä tekemistä ei ollutkaan niin paljon mitä annettiin olettaa.

Tiimit ja tuloksellikas yritys kirjassa mainitaan, että mittavat suoritushaasteet ruokkivat tiimejä enemmän kuin mikään muu. Tämän huomion tein myös itse. Tammikuussa vietimme päivän Ränssin kievarissa, tällöin loimme tavoitteita ja katsoimme tulevaisuuteen. Asetimme todella korkeat tavoitteet ja otimme käyttöön syklit. Syklejä kauteen mahtuu noin kolmisen kappaletta. Sykleille asetamme aina uudet tavoitteet ja seurannan. (Katzenbach ym 1993, 195).

Tiimin perusasiat (Katzenbach ym 1993,21)

 

Syklit on otettu tiimissämme hyvin vastaan. Ne ovat saaneet myös kehuja siitä, että olemme vihdoinkin saaneet asetettua tavoitteita ja ne kannustavat tekemiseen. Vielä kun saamme vain syklit kunnolla pyörimään ja seurannan kuntoon niin a vot! Olemme kohta sellainen super tiimi, jolla tulosta vain tulee!

Syklien käyttöönotosta alkoi Mittavan kasvu. Porukkaa alkoi tulla intoa ja tarmoa tehdä hommia. Kota pyöri ja sieltä tuli hyvää kassavirtaa tilille. Tähän alkoi varmaan vaikuttamaan myös se, että saimme syklit toiminnan tasolle.

Jarruna toiminnallemme on mielestäni ollut johtoryhmämme epätasaisuus ja epäammattimainen ulosanti. Väliinpitämättömyyden viestiminen johtoryhmäläisillä on mielestäni ollut lepsuuden syy tiimimme toiminnassa. ”Noo katotaan joskus..” , teorioiden uupuminen ynnä muut. Tämä asia on ollut esillä jo useampia kertoja tapaamisilla, mutta tuntuu ettei asialle ole tapahtunut juurikaan mitään. Tämän huonon toiminnan vaikutukset näkyvät suoraan tiimissämme. (Katzenbach ym 1993, 195).

Syksyltä odotan paljon johtoryhmältä ja tiimiltä. En halua, että meille käy sama kuin viime syksynä. Johtoryhmä lupaili hurjaa toimintaa, mutta toisin kävikin. Koko tiimi oli lamassa. Haluan siis, että nämä hurjat meiningit toteutuvat nyt oikeasti!

Olen miettinyt paljon miten saamme Mittavalaiset tarttumaan isoihin ja oikeasti haastaviin projekteihin. Minusta tuntuu, että meillä mennään projektien suhteen tasapaksuna puurona. Otetaan kyllä vastaan isompiakin projekteja, mutta tämä ei päde valitettavasti kaikkiin tiimiläisiimme. Meillä tehdään projekteja usein samoissa projektiryhmissä ja saman tyyppisiä projekteja.  Ei meidän pidä väkisin vääntää projekteja kaikkien kanssa, mutta yritettäisiin edes vähän rikkoa rajoja. Miksei me haluta haastaa toisiamme ja haluta oppia asioita ei ehkä niin helpoimmalla tavalla? Koska itsensä likoon pistäminen ja kokeileminen on mielestäni osa Tiimiakatemian tarkoitusta.

Ovatko meidän tavoitteet selkeitä, yksityiskohtaisia, mitattavissa olevia ja suorituskeskeisiä? Tämän syklin tavoitteina meillä on asiakashaasteet (1×24 h asiakas, vaadittavat käynnit Unkari, raportointi, 1xprojekti/asiakas Unkari, Kuopion joulumarkkinat ), Raha (rahaa kesäprojekteihin, velvoitteet täynnä sovittuina ajankohtina), Mittava spirit (#mittavawashere kpl) , Kirjalliset suoritukset (opinnot ajallaan, Unkarin raportit, 1000 idean kirjan materiaalit, julkaisukelpoiset suoritukset).  Tavoitteemme ovat mielestäni ihan mitattavissa olevia, mutta meiltä on unohtunut niiden mielessä pitäminen ja seuranta. (Katzenbach ym 1993, 287)

 

 

Kuinka siis saamme tavoitteet jokaisen mieliin? Olemme jakaneet tavoitteet johtoryhmän kesken. Jokaisella johtoryhmän jäsenellä on siis oma alueensa, jossa tsemppaa muita. Itselläni on tsempattavana asiakas haasteet. Omat steppini kohti tavoitteiden saavuttamista ovat seuraavat: laitan tavoitteet toimiston seinälle näkyviin, muistutan niistä FB:ssä ja What’s appissa. Kyselen tiimiläisiltä esimerkiksi seuraavia: löytyikö matkalta kiinnostavia tai potentiaalisia yrityksiä? Minkälaisia mielipiteitä on 24 h asiakkaista? Miten Kuopion joulumarkkinat etenee? Oletko muistanut raportoida elisen asiakaskäyntisi?

Löysin kirjasta erään herättävän virkkeen: ” Ennen kaikkea välttäkää pyrkimystä tulla vain tiimiksi; pyrkikää sen sijaan antamaan itsellenne mahdollisuus aikaan tiimisuorituksia. Tulokset saavat teidät ylättymään.” (Katzenbach ym 1993, 288). Toimintaa, toimintaa ja TOIMINTAAA! Tätä Mittava tarvitsee juuri nyt. Kun teemme hommia kunnon draivilla niin jälkeemme jää turhat suhdesekoilut, kuka tulee toimeen kenekin kanssa ynnä muut sellaiset. Ja toimintaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä olemme juuri palaamassa Unkarista ja vielä on hommia, kesäprojekteja ja edessä häämöttävä syksy!

Kun summaa koko kevään pakettiin, voi todeta, että liikehdintää on alkanut tapahtumaan. Minua vain henkilökohtaisesti pelottaa, että Unkarin matkalla on hidastavia vaikutuksia tiimimme toimintaan. Istun tälläkin hetkellä yksin toimistossa työssäoppijan kanssa. Eilen meitä oli peräti kolme paikalla. Yritettävä vaan toimia ja saada muita innostumaan myös. 🙂

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!