Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mittavanlaista kehitystä

Kirjoitettu 14.11.13
Esseen kirjoittaja: Maiju Kuitunen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia-Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Timo Lehtosen Tiimiakatemia- Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi kirja oli todella mielenkiintoinen. Koska kirjan on kirjoittanut kokenut valmentaja, niin oli mielenkiintoista tutkia mitä asioita hän oli nostanut esille. Ja koska kyseisen kirjan kirjoittaja on vielä meidän tiimin oma valmentaja, teki se lukuhetkestä vielä mielenkiintoisemman.

Olen viimeisen puolenvuoden aikana kiinostunut tiimin ja yksilön kehityksestä ja sen prosessista. Lehtosen kirjasta löytyvän tiimin kehitysvaiheiden avulla käyn seuraavaksi läpi tiimimme ja tiimiyrityksemme Osuuskunta Mittava Innovations:n kehitystä läpi, sisältäen myös hieman omia mietteitäni.

Työryhmä 0-4kk

Elokuussa 2012 pärähti käyntiin tuntematon matkani Tiimiakatemialla kohti tiimiyrittäjyyttä. Kuohuviini kupli, musiikki raikasi ja näin ympärilläni ilosia ja hämmennyksissä olevia ihmisiä. Tai ainakin itse olin todella hämmentynyt näkemästäni. Onhan oppiminen täällä aivan erilaista kuin mihin olen tottunut. Alku olikin minulle aika raskas ja vaati paljon sulattelua. Ja koska en ole mikään hyber sosiaalinen persoona, vaan ennemminkin itsenäinen toimija, oli alkuun vaikea tutustua muihin ihmisiin.

 

Viikon päästä aloituksesta meidät jaettiin tiimeihin belbintestin tuloksien mukaan. Tiimiimme eksyi muutama, joiden kanssa ehdin tutustua ennen tiimijakoja, mutta suurimmaksi osaksi tiimissämme oli uusia tuttavuuksia. Meillä oli mielestäni hyvä meininki jo alusta asti ja tiimiytyminen tuntui olevan tärkeä aihe meille. Olenkin todella mielissäni siitä, että tiimihengen luominen on ollut meille iso juttu jo alusta asti.

Treeneissä meillä oli äänessä ja esillä vahvimmat persoonat. Itse jäin paljon taka-alalle mielummin tarkkailemaan ja seuraamaan muiden toimintaa. En uskaltanut tuoda esille omia ajatuksiani ja olihan se aivan uusi juttu, kun joutui kertomaan omia tuntemuksiaan muille. Treenit tuntuivatkin aluksi hieman ahdistavilta.

Menin syksyn aikana paljon virran mukana. Vahvemmat persoonat saivat johdattaa minua ihan vapaasti. En uskaltanut paljon puhista ja puhkua , mutta yrittämisen meininkiä oli. Olin iloinen tiimistämme ja henkilöistä keitä tiimiimme kuului. Ensimmäiset lähtijät lähtivät vuodenvaihteen jälkeen ja olihan se haikeaa.

Asetimme tiimillemme huikean tavoitteen heti pinkkusyksyyn. Päätimme, että lähdemme Hollantiin joulukuussa koko tiiminä! Tämä herätti epäilyksiä monissa muissa tiimeissä ja valmentajissa: ”Noinkohan lähtevät koko tiiminä..” Mutta mehän ei haluttu antaa epäilyksille pohjaa vaan paiskittiin hommia ja lähdettiin koko tiimin voimin Hollantiin!

Yritystoiminnasta ei itselläni eikä monella muullakaan Mittavan tiimiyrittäjällä ollut kokemusta tässä vaiheessa. Muutama jantteri kuitenkin löytyi, jotka olivat pyörittäneet jo omaa yritystä ennen akatemialle tuloa. Heiltä saatiinkin hyvä starttiapu toiminnan aloittamiseksi. Tästä sitten alkoikin matkamme kohti rohkeiksi tiimiyrittäjiksi.

 

Valetiimi 5kk-12kk

Syksyn edetessä talon tavat alkoivat pikkuhiljaa hahmottua meille ja itselleni. Itse ainakin koin, että meillä oli hyvä boogi ja ensimmäiset projektitkin alkoivat käynnistymään. Vietimme tiimi-iltoja ja puhkuimme intoa. Tiimistä löytyi muutama, jotka sanoivat etteivät tule muuttumaan tiimin myötä. Muistan tähän valmentajamme Lehtosen toteavan eräälle tiimiläisellemme suunnilleen näin: ”Katsotaan vaan vuoden päästä niin kyllä on … muutunut mies.”

Treenesissä dialogi alkoi jo pikkuriikkisen kehittymään, mutta olihan se tässä vaiheessa vielä aika alkeellista. Vielä löytyi hiljaisia tiimiläisiä ja päällepäsmäreitä, mutta myös salattuja mielipiteitä ja tunteita.  Suoraa puhuminen oli meille yksi tärkeä arvo, jonka muistan pinkkutalvelta. Eihän se toiminut vaikka kuinka siitä toitotimme, eikä se kyllä mielestäni toimi täysin vieläkään. Vieläkin puhutaan toisten selän takana, sanomatta asiaa sille ketä se koskee.

Tiimin ensimmäisen johtoryhmän valinnan muistan oikein hyvin. Se oli minusta oikein koominen hetki. Jory valittiin, mutta osa paikoista jätettiin auki. Tuleva talouspäällikkömme saatiin todellisen tunteenpurkauksen valtaan, mielestäni idioottimaisella äänestyksellä. Mutta opittiinhan tästäkin jotain.

Ensimmäiset isommat projektit alkoivat käynnistymää tässä vaiheessa. Uudet projektit olivat hyvää vaihtelua pinkkusyksyn promoille ja muulle suorittavalle työlle. Valeprojekteja löytyi yhdeltä jos toiselta ja  kalenterimme oli mukamas tupaten täynnä niistä.  Isoimmista projekteista mainittakoot esimerkiksi,  Sopiva, Saunalautta, Tour de Film.

 

Potentiaalinen tiimi 12kk-24kk

Katzenbach ja Smithin tiimin kehitysvaiheiden mukaan meidän pitäisi olla tällä hetkellä potentiaalinen tiimi. Eihän tähän voi olla uskomatta, kun valmentajamme Lehtonen hokee sitä nykyään melkein jokaisissa treeneissä. Eihän se muuta enään sanokkaan kuin, että  ”Kyllä teistä potentiaalia löytyy.”

Täytyy myös todeta, että olemme oppineet jo tulemaan toimeen toisiemme kanssa paremmin vaikkemme aina kaikista niin pitäisimmekään. Hommat omasta mielestäni ovat alkaneet luistamaan paremmin ja tuntuu, että olen alkanut löytämään oman paikkani tiimistä.

Rakettipäivien jälkeen meidän tiimistämme poistui taas kaksi tiimiläistä. Tämä oli oikeastaa ihan hyvä juttu, sillä kumpikaan ei ainakaan omien sanojensa mukaan kokenut paikkaa omakseen. Näin tiimimme pääsee jatkamaan kehitystään. Olemme nyt 15 hlö tiimi ja jonkinlaisen murroksen edessä.

Aivan viimeaikainen tuntemukseni itsetäni on, että olen alkanut viihtymään ja osallistumaan paremmin treeneissä. Tarkemmin kun pohdiskelee, niin tämä viihtyminen ulottuu kyllä myös muutenkin tiimiin ja tiimiyritykseemme. Tämä tunne saattaa johtua siitä, että minulla on nyt tavoitteita, joita haluan saavuttaa ja olen mukana eräässä itseäni kiinnostavassa projektissa.

Dialogi on kehittynyt paremmaksi, vaikka kyllä siitä vielä paljon hiomista löytyy. Mutta jopa hiljaisemmat tyypit, kuten minä, ovat alkaneet uskaltaa aukaisemaan suutaan. Usein vielä jauhamme pitkään asioista, emmekä aina kuuntele toisiamme vaan hölötämme päälle. Täytyy kuitenkin myöntää, että omasta mielestäni olemme alkaneet kuitenkin kehittymään dialogin saralla. Ainakin olemme oppineet kuinka tehdä päätöksiä, vaikka aikaa niihin saattaa välillä hujahtaa runsaasti.

Olemme alkaneet nostaa esille pikkuhiljaa arkoja asioita ja mieliä kaihertaneita juttuja. Viimeksi tänään päätimme, että lopetamme turhan paapomisen. Emme enään hyväksy epäkunnioittavaa käytöstä toisiltamme ja sääntöjen rikkomista. Jotain rotia tähänkin touhuun, nih!

Aivan mahtava asia mielestäni tiimissämme on, että osaamme kuitenkin pitää huikean yhteishengen yllä vaikeista asioista huolimatta. Vaikka välillä ottaakin pannuun ja ahdistaa, niin olemme silti tiimi. Tästä asiasta olen erittäin iloinen.

Olen vasta nyt alkanut tajuamaan esimerkiksi oppimussopimusten ja johtavien ajatusten merkityksen itselle, mutta myös tiimille. Silmiäni on avannut Junior Team Coach-ohjelma, jossa olen tällä hetkellä mukana. Olen todella iloinen, että pääsin mukaan JTC:n, sillä siitä on ollut selvästi hyötyä minulle jo jopa yhden koulutus kerran jälkeen.  Olen tehnyt oppimussopimukseni uusiksi ja jopa jakanut sen muille tiimiläisille Google Drivessä. Tämä siksi, että muut tietävät tavoitteeni ja haluni oppia ja täten voivat tukea minua niiden saavuttamiseksi.

Mitä yrittäjyyteen ja yritystoimintaan tulee, niin olemme mielestäni kehittyneet silläkin saralla. Haalimme tai ainakin yritämme haalia hieman haastavampia projekteja. Osaamme arvottaa työmme arvon ja voimme asiakkaalle todeta, että kokemusta löytyy jo useammalta taholta. Kaipaan kuitenkin sitä, että tiimiyrityksenä uskaltaisimme ottaa rohkeita askelia kokeiluissa ja muussakin yritystoiminnassa. Junnaamme mielestäni tällä hetkellä paikoillamme ja tehot jäävät matalalle tasolle.

 

Todellinen tiimi 24kk-32kk

Uudistimme juuri kassamme, joka otetaan käyttöön vuodenvaihteen jälkeen. Olen innoissani uudesta systeemistä ja niin on kuulemani mukaan moni muukin tiimissämme. Uusi kassa järjestely takaa sen, että jos tekee vain tarpeeksi rahaa on sitä mahdollista saada itselleenkin. Ja tämä jos mikä on aivan mahtava homma!

Toivon, että Mittavalaiset alkavat pöhisemään ja pärisemään oikein toden teolla. Haluan, että uskallamme ideoida ja kokeilla rohkeasti ideoitamme. Yksi haaveni on, että Mittava tunnetaan ainakin yhdestä tosi kovasta projektista, joka on lähtöisin meidän omista aivojen sopukoista.

Asiakassolu on luonut meille aivan uskomattoman asiakasrekisterin. Kun olemme saavuttaneet todellisen tiimin vaiheen toivon, että reksiteri saa tasaisesti täytettä.  Osaisimme hoitaa asiakassuhteitamme kunnialla ja olisimme saaneet hyvällä yhteistyöllä A1-tason asiakkaita.

Vielä moni tiimistämme ei tiedä sitä omaa juttuaan, jota alkaisi toteuttamaan. Itse lukeudun vielä tähän porukkaan. Minua kiinnostaa monet asiat enkä osaa oikein valita mihin keskittyisin. Tosin nyt on alkanut jo pikkuhiljaa löytymään jo jonkinlainen suunta mihin haluan tähdätä. Olen todella kiinnostunut ja innoissani tiimimme Sinin johdattamasta 50’s projektista. Tässä projektissa suunnitelemme ja toteutamme asiakkaallemme kolme 50’s henkistä tapahtumaa. Tämän lisäksi alamme pitämääm blogia, jossa tulee esiin projektiryhmä ja projektin kulku meidän näkökulmasta. Tässä projektissa on lupa heittäytyä! Mutta mitä tässä oikein yritän sanoa on, että kun olemme todellisen tiimin vaiheessa  toivon, että olemme alkaneet löytämään omat suuntamme.

 

Huipputiimi 36kk-

Nähtäväksi jää mihin Mittava oikein yltää. Kuten Lehtonen kirjassaan toteaa, että vain harvat ja valitut yltävät tälle kehitystasolle.  Voin vain kuvitella miten tiimi toimii jouhevasti ja selkeästi kohti tavoitetta tässä vaiheessa. Kaikki vain toimii ja jos ei toimi, niin se laitetaan toimimaan. (Lehtonen 2013, 92).

 

 

Äskettäin ollut Maden 24H sai minut maalailemaan haavekuvia tuonne kahdenvuoden päähän. Millainen tiimi me olemme silloin, minkälaisiin tuloksiin yllämme ja millaiset verkostot olemme luoneet. Tämä sai minuun innostusta ja potkua laittamaan efforttia tiimiimme. Nyt on hyvä lopettaa Mittavan tärkeään sloganiin: ”Millaiset teot, sellainen tiimi? Mittavat, Mittava!”

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!