Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mr. Disneyn tarina!

Kirjoitettu 17.02.13
Esseen kirjoittaja: Sanna Peltoniemi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Walt Disney
Kirjan kirjoittaja: Neal Gabler
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Minulla oli yhtä aikaa luvussa Walt Disneyn elämänkerta sekä No agenda club. Löysin näistä kirjoista paljon toisiaan tukevia ajatuksia. Sankaritarina mistä löytyi monia No agenda clubissa kirjoitettuja ohjeita menestyksen tielle.

 

Walt Disneyn tarina tosiaan on oikea sankaritarina. Miten löytää itselleen joku asia mistä pitää niin paljon, että kestää yhtä paljon kuraa kuin Walt kesti päästäkseen sinne missä Disneyn menestys tällä hetkellä hipoo. Se on itselläni tällä hetkellä suurin kysymys. Miten löytää se oma juttu?  Toki pienestä unelmasta se Disneynkin tarina lähti, meinaan pilapiirtäjästä. On aloitettava pienistä unelmista ja tehtävä niistä suurempia.

 

Walt löysi oman juttunsa jo hyvin nuorena ja vanhempien sekä sukulaisten estelyistä ja halvennuksesta huolimatta meni sitä kohti.  Disney syntyi perheeseen, jossa arvostettiin kovaa työtä ja ahertamista. Liekö tiennyt hänen ukkonsa miten paljon työtä Walt teki päästäkseen siihen mihin pääsi. Ei ehkä fyysistä, mutta paljon työtä! Tässä toinen oppi itselleni. Kulje omaa reittiäsi muiden mielipiteistä huolimatta!

 

Disneyn ura ei todellakaan ollut hetkessä huipulle tyylinen keissi vaan matkalle mahtui hermoromahduksia, menetyksiä ja suuria lainoja! Myös paljon pettäjiä ja huijareita!

 

Tämä äijä ei kuitenkaan hevillä luovuttanut vaan pysyi optimistina ja ajatteli asioita aina ratkaisujen kannalta! Oli olemassa vain ratkaisuja, ei ongelmia -tyyppisesti. Kun eteen tuli este, ei aikaakaan kun hän oli jo keksimässä keinoa päästä sen yli tai kenties  juuri tuo ongelma oli se uuden keksinnön avain. Disney ei luopunut unelmistaan velkojen kasvaessa tai floppien sattuessa. Hän pisti uuden suuremman vaihteen päälle. Aikaisemmat flopit ovatkin myöhemmin kääntyneet nekin klassikoiksi.

 

Walt todella rakasti sitä mitä teki. Hän käytti kaikki varansa ja aikansa omaan yritykseen ja toimintansa eteenpäin viemiseen. Hänelle työn tulos oli arvokkaampaa kuin raha. Minkä johdosta Disney seisookin tällä hetkellä asemassaan. Hän uskalsi ottaa riskejä ja oppi virheistään matkallaan. Juuri niin kuin meillekin opetetaan, miksi niiden virheiden teko silti pelottaa ? Itselleni tämä on ainakin suuri este usein.

 

Yksi suurin oppi No agenda clubin ja tämän kirjan sivuilta on se, että täytyy unohtaa kaikki mitä olen tähän asti oppinut. Kaikki säännöt ja tavat miten elämä kuuluisi elää ja mikä on mahdollista. Niitä noudattamalla en koskaan tule luomaan mitään uutta. On aika luoda jotain omaa, aika hypätä pois yhteiskunnan valmiiksi laatimasta elämästä.

 

Kaiken lisäksi Disney oli hyvä perheen isä. Työ voi olla ja pitää olla intohimo, mutta aina on muistettava myös ne ihmiset, jotka luultavasti ovat olleet ja tulevat olemaan suurin tukesi matkalla sinne minne olet matkalla. Välillä on vain pysähdyttävä ja otettava kaikki irti pelkästä olemisesta. Koskaan ei tiedä mistä se ajatus tai idea saa syntynsä, ei ole olemassa hyödytöntä aikaa.

 

Walt oli visionääri. Hänellä oli selvä visio siitä mitä halusi. Visio muokkaantui matkalla, mutta aina hän tiesi mitä halusi ja meni sinne! Kuten No agenda clubissakin mainittiin elämä on ja antaa juuri sitä mitä ajattelet. Toisin sanoen kaikki on mahdollista. Piru vie kun sen käsittäisi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!