Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Munkki joka myi ferrarinsa

Kirjoitettu 25.01.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Munkki joka myi ferrarinsa
Kirjan kirjoittaja: Robin Sharma
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Munkki joka myi ferrarinsa on opus ihmisen elämänlaadun parantamiseen. Kirja kertoo raskaan työn raatajasta joka on esimiehensä tavoin unohtanut elämän perusasiat tavoitellessaan valtaa ja mammonaa. Robin Sharman kirjoittamassa kirjassa tarinan kertoja alkaa kangeta kaavoihin ja päätyä onnettomaksi kunnes hänen vanha esimiehensä saapuu idänmatkalta ja kertoo kuinka hänen elämänsä oli muuttunut. Seuraavaksi aijon pohtia 3 kohtaa kirjasta jotka olisivat mielestäni hyvästä itselleni.

 

Kuvittele ja tavoittele

Jotta muutos saadaan alkuun tautuu ensin kuvitella mielessään tavoitteet. Mitä haluat ja millaiseksi haluat tulla. Haluat siis toteuttaa tarkoitustasi. Pohdi mitä oikeasti haluat elämältäsi ja miten juuri itse olisit onnellinen. Usein asia joka tekee onnelliseksi on kutsumus joka palvelee muita ihmisiä samalla. Ehkä juuri tämän takia ulkomaalaisten kanssa toimiminen ja matkailu on se minun juttuni. Kun olet pohtinut tavoitteitasi ja ei pelkästään niitä ammatillisia vaan myös muuhun hyvinvointiin kuten perhe elämään liittyvät tavoitteet, kuntoosi liittyvät tavoitteet, raha asioihin liittyvät tavoitteet. Voin kirjata ne ylös ja alkaa vaalia niitä.

 

Olet oman mielesi vanki

Oletko joskus herännyt väsyneenä aamulla ja miettinyt että, ei haluan nukkua vielä hieman pidempään koska työt odottaa? Minä olen.

Kuten jo aijemmin kirjoitin on ihmis mielelle tärkeää että se saa tehdä mielestä puuhaa. Kun olet selvittänyt mitä varten teet töitä ja miksi teet sitä kirjastu mielesi monelta saralta paremmaksi. Myös aamu herätykset sujuvat helpommin kun et enää herää toteuttamaan muiden unelmaa vaan tavoittelet omaa hyvinvointiasi.

Usein mielesi valtaa negatiiviset ajatukset tai ajatuksesi harhailee muutenvain sinne kuulumattomalla tiellä. Sharman kirjassa väitettään että on mahdollista koulia mieltäsi jotta saat kirkettyä negatiivisia ajatuksia pois mielestäsi.  Aina kun negatiivinen ajatus yrittää hiipiä mieleesi vaihda vastakohtaiseen ajatteluun eli mieti niitä positiivisia asioita.

 

Ole muiden palvelija

Kirjassa moneen otteeseen ylistetty asia ja kehotus palvella muita ihmisiä tekemisilläsi jotta oma elämän laatusi paranisi laittoi pohtimaan. Jos pyytteettömästi autat ja palvelet kanssa ihmisiä lupaa kirja onnellisuutta.

 

Kolme menetelmää

  1. Tee joka päivä jotain ystävällistä
  2. Anna niille, jotka sinulta pyytävät
  3. Kehitä ihmissuhteitasi entistä rikkaammaksi

Itse uskon että näitä ohjeita seuraamalla pääsee parempaan sisäiseen onneen. Ihminen on laumaeläin ja siksi toisten auttaminen ja toisten onneen saattaminen parantaa myös omaa hyvinvointiasi. Täytyy myös muistaa että kiitollisuuden velka on yksi vahvimmista mielen taivuttelijoista. Anna jollekin jotain pyytteettömästi hyvää niin tulet saamaan joskus jotain myös takaisin kun sitä itse tarvitset.
Pohdinta & kuinka toteutan näitä käytännössä

Moni aihio tässä kirjassa oli vanhoja tuttuja mutta hieman hieman eri muodossa. Kyllä se kerma kakun päälle eli tarina toimii jälleen. Kirjan opin olivat mukavia omaksua ja ne oliva myös kirjoitettu heposti omaksuttavaan muotoon.

Kuten jo mainittua kirjassa oli monia aihioita joita käsitellään hyvin paljo kaikissa johtamisen kirjoissa. 21 toistoa, tavoitteiden asettaminen kuten myös niiden kirkastaminen ja paperille kirjoittaminen, mieleisen työn etsiminen jne mainitaan lähestulkoon jokaisessa johtamisen tai itsensä kehittämisen kirjassa. Pitänee vihdoin laittaa tavoitteet ja toistot koetukselle.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!