Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Muskin Eloni

Kirjoitettu 11.11.20
Esseen kirjoittaja: Matias Saarinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Elon Musk
Kirjan kirjoittaja: Vance Ashlee
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elon Musk on omituinen jäbä. Hänen omituisuutensa huomaa välittömästi hänen olemuksestaan. En tiedä millaisen diagnoosin psykiatri antaisi Muskille, mutta yksi asia on selvää; mies on kohtuuttoman älykäs.

 

Kaikki varmasti tietävät kuka Musk on. Harva kuitenkin tietää hänen historiaansa ennen Teslaa tai Space X:ää.

 

Hän perusti vuonna 1995 ensimmäisen yrityksensä veljensä Kimbalin kanssa. Yrityksen nimi oli Zip2 ja se loi verkkoon haku- ja karttatoiminnoilla varustellun luettelon yrityksistä. New York Times ja Chicago Tribune käyttivät luetteloa. Musk myi yrityksen vuonna 1999 Compaqille 307 miljoonan dollarin hintaan.

 

Sitten vuonna 1999 hän perusti X.com verkkopankin, josta myöhemmin tuli PayPal. Musk myi PayPalin eBaylle vuonna 2002 hintaan 1,5 miljardia dollaria.

 

Vuonna 2002 hän perusti Space X:n, 2003 Tesla Motorsin ja 2016 SolarCityn. Näitä hän pyörittää täyspäiväisesti samaan aikaan kun hoitaa perhevastuitaan. Jo start up aikoinaan hän teki 14 tuntisia työpäiviä ja jatkoi tekemistä kotiin tultuaan. Ei ole minulla paljoa varaa valittaa.

 

Muskilla oli rankka lapsuus siitä huolimatta, että heidän perheensä oli varakas. Häntä kiusattiin ja pahoinpideltiin koulussa sekä hänen suhteensa isäänsä oli haastava. Nämä haavat näkyvät Muskissa edelleen.

Muskin tarinasta ja menestyksestä tekee äärimmäisen kiehtovan hänen lähtökohtansa ihmisenä. Hänestä on kasvanut tuhansien ihmisten arvostettu johtaja siitä huolimatta, että hänellä oli rankka lapsuus ja hän edelleen vaikuttaa herkältä ja aralta.

 

(pakko jatkaa huomenna ei pysty enää)

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!