Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Muutoksia Fest

Kirjoitettu 10.10.17
Esseen kirjoittaja: Milla Lehtonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Muutoksia Fest
Kirjan kirjoittaja: Kimmo Laiho, Seija Liisa joku, Ville Koivisto
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 9. YPK:n ulkopuoliset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ville Koivisto Provinssi

Hyppääminen kohti tuntematonta tai vastuun ottaminen tuntuu pelottavalta. Yleensä käy kuitenkin niin että hienot asiat pelottavat. Pelko voi aiheuttaa lamaantumista ja tekemisen lopettamista. Pelon ruokkiminen on helppoa ja sen kasvattaminen käy nopeasti. Pelon kitkeminen sitten taas voi olla pidempi ja vaikeampi tehtävä. On sanonta jossa sanotaan, että vaikka yrität täysillä voit olla silti paska. Tottahan se on, emme vaan millään voi olla aina kaikessa hyviä. Totuus on myös se että jos et yritä et voi edes tietää sitä missä olisit huono, saatikka niitä asioita missä olet hyvä ja ehkä sinulla on siinä paikkasi menestykseen. Luotto omaan tekemiseen kitkee pelkoa. Mutta miten hemmetissä kasvatetaan luotto omaan tekemiseen? Jokainen onnistuminen kasvattaa sitä, oli se sitten iso tai pieni. Palauteen kysyminen ja asiakkaan kanssa työn läpikäynti, tuo esille kohtia joissa onnistuit ja ne kohdat jotka voit korjata tulevaan kerätäksesi onnistumisia. Tärkeää on myös vaalia niitä säröjä mitä saat aikaan rohkeassa tekemisessä. Epäonnistumiset eivät tarkoita että olet huono ihminen, sillä jokainen meistä epäonnistuu harva sitä vain osaa ylpeydellä kantaa. Auta itseäsi kysymällä kysymys Mikä on pahinta mitä voi sattua? Kartoita riskit, jos siihen ei kuuluu kuolleita ihmishenkiä, et ole pulassa. Monesti se pahin mitä voi sattua, ei ole minkään loppu, vaan uuden yrityksen alku ja nousukohta. Riskit on tietysti hyvä sisäistää mutta kysymyksen asettelu voi rohkaista sinua ottamaan riskiä jonka tajuat olevan hyvin vähäpätöinen suhtautettuna tähän koko hemmetin elämään täynnä ylä ja alamäkiä.

Seija Liisa Warner Bros Vastaava tuottaja

Mikä on pahinta mitä voit itsellesi tehdä? Takertua ajatuksiin jotka ruokkivat negatiivisuutta elämässäsi. Negatiivisuus saa sinut jauhamaan paikallaan ja kokemaan elämän liian raskaaksi uusille aluille. Päästä irti. Älä anna näille ajatuksille valtaa. Puhu itsellesi armollisesti, jokainen mokaa, jokainen on erilainen ja se on ihan parasta. Ympärillä olevat ihmiset heijastavat sitä millainen sinä olet. Jos olet negatiivisessa ja latistavassa työyhteisössä, kerää laukkusi ja lähde. Ilmapiiri vaikuttaa sinuun liikaa jos annat sille vallan. Tärkeää elämässä on löytää oikeat ihmiset ympärillesi ruokkimaan luovuuttasi ja tuomaan niitä oikeita asioita esille. Tämä ei kuitenkaan ole yksipuolinen vaihtokauppa vaan sinun tulee olla se joka myös antaa positiivista ja kannustavaa asennetta muita kohtaan. Negatiivisuus leviää nopeammin kuin positiivinen asenne, mutta älä anna sen viedä pois positiivisuuttasi koskaan. Olen itse kokenut sen että kyllä se hymy ja ystävällinen asenne kyllä muistetaan paremmin jälkeenpäin. Saattaapa se johtua siitä että välillä Suomessa se positiivinen ja hymyilevä henkilö on sitä vähemmistöä.  Anna hymysi näkyä!

 

Kimmo Laiho Elastinen

Esiintyminen on aina yksi iso hyppy pelottavaan tilanteeseen. Ei ainakaan täällä päässä ole koettu esiintymistilannetta ilman pientä innostuksen sekaista pelon tunnetta. Mielestäni Kimmo oli hurmaava lavapersoona, ja onhan hän nyt täyttänyt pikkuisen isompiakin lavoja kuin puolityhjää Paviljonkia. Mikä sitten luo itsevarman esiintyjän? Katsekontakti yleisöön ja äänenpainojen vaihtelu tuovat lisää läsnäoloa. Mukavampi on kuunnella ihmistä jonka intonaatio nousee kun innostuu jostain asiasta kuin tasapaksua papatusta. Esimerkit puheessa ja ihan myös fyysiset esimerkit, jos ei tunne oloaan kotoisaksi heilua tai pomppia paljon myös pienet eleet käsillä saavat esiintymisestä luontevamman näköisen. Älä kasvata itsellesi lavalle maskeja tai maneereita ne kyllä huomataan ja nähdään mikä siellä oikeasti on ulkoa opeteltua tai luonnollista.

Millä keinoilla pääsee töissä ja elämässä eteenpäin?

ENERGIA HUIPPUUN

TYÖNTEKO HUIPPUUN

INNOSTUS HUIPPUUN

Kun kaikki nämä mittarit on käännetty asentoon täysillä, tekeminen on varmasti tuottavaa ja tehokasta. Omissa mittareissani energia ja innostus ovat noin puolessa välissä ja nyt laitetaan paukut siihen että ne käännetään täysille ja innostetaan sillä myös muuta projektiryhmää. Kun teet hommia mistä tykkäät täysillä tehoilla alkavat nämä mittarit pomppia kohti sitä haluttua tulosta. Työntekokin tulee vielä optimoida ja oikeasti työstää tuloksia. Nyt on aika työstää materiaalia ja tarttua puhelimeen ja lopettaa pienten asioiden nyplääminen, sillä ei tämä oikeasti muuten etene, joten. Tällä hetkellä laitettaan mittarit toimimaan ja katsotaan kuukauden jälkeen mihin on päästy kun toiminta on optimoitu innostuksella, energialla ja työnteolla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!