Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

MuutoksiaFest 2017

Kirjoitettu 10.10.17
Esseen kirjoittaja: Minna Saukkonen
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja: MuutoksiaFest 2017 -tapahtuma
Kategoriat: 1. Oppiminen

MuutoksiaFest 2017, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

MuutoksiaFest oli ZestMarkin järjestämä tapahtuma, joka toimi huipennuksena yrityksen järjestämille verkkovalmennuksille. Tapahtumassa oli useita tunnettuja ja tuntemattomiakin puhujia, muun muassa Roots Helsingin perustaja ja sarjainnostuja Johannes Laine, Modernisti kodikas blogin Kerttu Pylväläinen, Provinssin tuotantopäällikkö Ville Koivisto, Warner Brosin Seija-Liisa Eskola sekä Elastinen.

Päällimmäisenä teemana tapahtumassa oli omien unelmien tavoittelu ja toteuttaminen. Oli ihailtavaa kuulla esimerkiksi Johannes Laineen kyltymättömästä rohkeudesta vain lähteä kohti tuntematonta testaamaan asioita jotka kiinnostavat. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Laine on sarjayrittäjä, ja moni yritys jota hän on ollut perustamassa liittyy ruokaan. Laineella ei kuitenkaan itsellään ole minkäänlaista aiempaa kokemusta ravintola-alasta. Hänen on siis aina pitänyt kerätä ympärilleen niitä tyyppejä, jotka pitävät hommat rullaamassa vaikkei Laine olisi mailla halmeilla. Ja hommat rullaavat niin hyvin siksi, että nuo tyypit tietävät kyseisestä bisneksestä paljon enemmän kuin Laine itse. Uskalla pyytää apua, puhu unelmasi ääneen ja unelmoi isosti – tämän viestin Laine välitti minulle tarinallaa.

Useaan otteeseen tarinoissa nousi esiin myös uskallus lähteä tavoittelemaan siistejä juttuja, vaikka vielä ei ihan olisi varma omista taidoistaan. Kuten itsekin olen huomannut, liian usein vaatii itseltään täydellisyyttä, eikä uskalla välttämättä edes yrittää kun aina on olemassa joku itseä parempi, osaavampi ja taitavampi. Mutta samaan päämäärään on monta reittiä ja välttämättä ei tarvitse olla paras, jos on monessa asiassa riittävän hyvä. Kertun tarina blogin perustamisesta oli inspiroiva siinä mielessä, että hänen kohdallaan asiat ovat edenneet todella nopeasti. Moni bloggaa vuosikausia vain harrastusmielessä ennen kuin alkaa tehdä bloggaamista työkseen, mutta Kerttua on selvästi vienyt vauhdilla eteenpäin hänen tavoitteellisuutensa. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa Kerttu haaveili että saisi blogata jonkin sisustuslehden alaisuudessa – ja vain kahdessa vuodessa hänen unelmastaan tuli totta kun blogi siirtyi Divaani -lehden alaisuuteen. Kahdessa vuodessa ammattibloggaajaksi, aika hyvä suoritus minun mielestäni. Kaikki tuo on varmasti vaatinut aivan järjettömästi töitä ja aktiivisuutta, mutta vauhdikas eteneminen on varmasti juuri tuon tavoitteellisuuden ansiota. Kerttu puki myös ihanasti sanoiksi armollisuuden, joka meidän kaikkien tulisi oppia: Parhaan ja surkean välillä on paljon vaihtoehtoja. Itse todellakin syyllistyn omien taitojeni epäilyyn, jos en ole selvästi todella hyvä tai paras. Olen liian ankara itselleni, mikä aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa lähteä tekemään mitään. Olen alkanut pikkuhiljaa työstämään tuota ominaisuutta itsessäni siten, että yritän keskittyä omiin vahvuuksiini ja hyviin puoliini ja pohtimaan kuinka voisin vahvistaa hyvää itsessäni, sen sijaan että keskittyisin heikkouksiini. Matka on vielä pitkä mutta uskon että tuo on merkittävä käänne omassa ajattelussa ja suhtautumistavassani, sillä positiiviseen keskittyminen antaa enemmän energiaa.

Se mitä kaikilla näiden ihmisten tarinoilla on yhteistä, on rohkeus unelmoida ja kulkea kohti omia unelmia. Olen huomannut itsessäni jopa hieman huolestuttavan muutoksen, sillä en enää uskalla unelmoida. Minua pelottaa unelmoida, sillä pelkään todella paljon sitä että suuret unelmani eivät koskaan toteudu. Uskon että minulle ratkaisuna on suurien unelmien sijaan keskittyminen pieniin askeliin tässä hetkessä. Kun pidän suuret unelmat taustalla muistuttamassa itsestään, mutta keskityn työstämään tässä hetkessä pieniä askelia, en lamaannu unelmien suuruuden edessä. MuutoksiFestin menestystarinat olivat hyvä muistutus siitä, että jokaisen kohdalla kaikki on lähtenyt pienistä askelista kohti unelmia. Ei kukaan, edes tämän hetken kuumimpiin artisteihin kuuluva Elastinen ole päässyt hetkessä siihen missä on nyt. Jokaisella on oma polkunsa kohti tavoitteita, ja ehkä minunkin tulisi oppia hieman rauhoittumaan – kaikkea ei voi saada heti nyt, tärkeintä on kulkea siihen suuntaan joka tuntuu sillä hetkellä oikealta.

 

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!