Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Muutos

Kirjoitettu 09.04.15
Esseen kirjoittaja: Eemeli Oksanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Matkaopas tulevaisuuteen
Kirjan kirjoittaja: Elina Hiltunen
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.07. Innovointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta sitä voi ennakoida ja innovoida, ja sen visioita voi kommunikoida.” kirjoittaa Elina Hiltunen kirjassaan Matkaopas tulevaisuuteen. Mutta mikä on meidän tulevaisuus? Missä olemme 5 tai 10 vuoden päästä. Mutta mietitään hetki kuitenkin missä olemme nyt.

Mitä on tapahtunut 1993 homma lähti rullaamaan ja siitä alkoi Partasen valtakausi. Nyt on Ullan valtakaudet menossa ja olemme muuttaneet pari kertaa. Ensiksi pois piipusta 80 betoni helvettiin ja nyt olemme loistealiassa high class technopolis tiloissa jossa et uskalla toimistolla enään näyttää edes siltä että ei ole töitä hetkeen ja kahvitaukoa jos uskaltaisit ehdottaa muut katsoisivat että eikö tuolla ole projekteja. Tuntuu kun porukka on enemmän levällään ku jokisen eväät.Välillä menee parikin viikkoa että näet saman tutun naaman uudestaan vain koska olette olleet eria aikoihin eri kerroksissa. Mutta ei useammat kerrokset ole estäneet höpöttelyä tai kuulumisen vaihtoa. Nyt on vain suurempi merkitys sillä että oikeasti keskittyy muille juttelemaan ja jakamaan tietoa sillä heitä kaikkia ei näe välttämättä moneen viikkoon. Pidän siitä että ihmisiä on ympärillä ja heille voi puhua toki useimmiten jos on enemmän kun kaksi niin se vähentä omaa työni tehokkuutta. Mutta nykyään pitää osata varata jo aikaa sille että käy hakemassa uusia näkökulmia omiin projekteihin ja saa ”tuuletusta” omiin näkemyksiin. Meillä oli tällä viikolla tilanne jossa mietimme mitä markkinointi kanavia käytämme meidän tapahtuman markkinointiin ja porukka meni ihan lukkoon. Ei muuta kuin tuuletus tauko ja 15 minuuttia jutustelua ja ajatusten vaihtoa muiden kanssa ja taas homma luistaa kun rasvattu salama.

Muutoksen kaava sisältää termit villi kortti, nopeasti kuihtuva muutos, syklinen muutos, mega trendi(hitaasti etenevä muutos) ja trendi. Kun laitan nämä tiimiakatemian konseptiin niin silloin ne soveltuvata hyvin kuvaamaan tiimien kehitystä ja miten ne muuttuvat vuosien aikana.

  • Villikortti= Löytävät oman jutun eivätkä hyödy tiimistä enää lähtevät
  • Nopeasti kuihtuva muutos= IDEA joka ei saa tuulta siipien alle
  • Syklien muutos= Vuosi akatemialla vaihtelua innostutaan ja tehdään vs. ei kiinnosta ei tehdä
  • trendi= Projektit
  • Hitaasti etenevä muutos= koko elämän kaari tiimiakatemialla 3,5vuotta

Tulevaisuus akatemialla on mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan kehitymme ja mitä seuraavaksi pyrimme tekemään. Nyt on tapahtunut rohkeita kokeiluja. Tiimiyrittäjät itse vievät tiimiakatemiaa ulkomaille ja käyvät Australiassa asti kertomasta meidän tavasta opiskella. Ja yhteistyö kuviot JAMK;in kanssa sekä moni alaiset tiimit tulevaisuudessa että saisimme enemmän erillaista osaamista yhteen jolloin niitä hulluja ideoita voisi toteuttaa kun on monta eri kykyä yhdessä. Nykyään erikoistaitoja haetaan muualta sillä itseltämme puuttuu kyseiset taitoja sillä harvemmin olemme insinöörejä tai fyysikoita. Mutta onneksi aina löytyy työ harjoittelijoita ja heille voimme tarjota erillaisen kokemuksen työharjoittelussa. Monialaisuus ja monien alojen hyödyntäminen on tulevaisuuden skenaarioita tiimiakatemialla. Olemme puhuneet pitkään että pitää hyödyntää muita mutta emme ole kohdanneet niin suurta tarvetta että tarvitsisimme ulkopuolista apua tai emme ole kehdanneet myöntää sitä itsellemme.

Millio tulevaisuus akatemialla ja sen ulkopuolella? Meillä on osakassopimus kirjoitus vaiheessa  ja olemme jatkamassa akatemian jälkeen osakeyhtiönä johon kuuluu melkein kaikki tiimiläiset. Haluamme yhdessä oppia sijoittamista ja tiimime toimii meille turvallisena alustana sijoituksille sillä tunnemme jokaisen meistä ja meillä vallitsee hyvä luotttamus. Mitä meidän osuuskuntaan tulee. Niin syksyllä järjestämme learning revolution 2.0 yhdessä ja toki tavotteena meillä on MYM ensi vuoden alussa. Alku vuoden reissut ovat vähän hajoittaneet meidän arke ja olemme olleet sellaisessa vellomis tilassa. Mutta tekemisen kautta lähdemme purkamaan sitä tilannetta. Akatemialla olemme olleet näkymättömissä. Olemme 4kerroksessa ja teemme learning revolution projektia päivisin ja siellä on ikään kuin meidän kotipesä. Olemme niin sanotussa syklin muutos tilassa jossa valmistaudumme uuteen nousuun. Kesä on kohta ovella ja meillä on paljon juttua joilla rokataan kesä.

Muutos mallinnus muutettu Tiimiakatemia sopivaksi

Muutos mallinnus muutettu Tiimiakatemia sopivaksi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!