Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

My life and work

Kirjoitettu 13.12.15
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Elämäni ja työni
Kirjan kirjoittaja: Henry Ford
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kuten kaikilla yrittäjillä on omaa tekemisen kohdetta kohtaan, Fordilla oli todella suuri intohimo rakentaa horseless-wagon joka olisi ennen kaikkea luotettava toiminnallisuudeltaan ja edullinen ns. koko kansan auto. Ja tämä auttoi Fordia tekemään niitä vaikeita päätöksiä joita hänen eteensä tuli, ja piti ottaa leap of faith oman visionsa eteenpäin viemiseksi. Mutta se siitä intohimon käsittelystä, siitä on tullut jauhettua enemmän kuin tarpeeksi viime aikoina.
Se mikä omasta mielestäni tekee Henkasta niin huikeen jätkän, on hänen ymmärryksensä asiakkaista ja asiakassuhteista. Autot oli ennen Henkan mylläämistä todella kalliita ja laatu tuotteissa oli vähän mitä oli. Mutta sitten Fordin tehtaalta tulleet autot alkoivat kestämään ja hintaa alettiin polkemaan alas päin. Etenkin tuo hinnoittelu aiheutti aikoinaan hämmästystä ja kummastusta muissa yrittäjissä, koska vaikka autot menivät kaupaksi ja hintoja vain laskettiin, eikä kynitty viimestäkin dollaria asiakkaiden taskuista pois. Mutta tässä on muutama seikka miksi Ford teki niin kuin teki. Hän ymmärsi heti sen, että heidän asiakkaat eivät ole kerta asiakkaita, vaan auton ostamisen jälkeen alkaa pitkä asiakassuhde. Eli toisin sanoen, ei oteta asiakkaalta kerrasta rahoja pois vaan otetaan vähemmän, mutta useammin. On itse auto, auton huoltoa ja varaosia ja uuden auton ostaminen ja Ford halusi tuosta kokoonpanosta kaikki osa-alueet hänen allensa.
Toinen asia minkä takia Fordi nyt vaan oli niin kova jätkä on nykyisen tehdasalan pioneerityö. Ajetaan ne tuotantokulut lähelle nollaa, automatisoidaan mahdollisimman paljon ja liukuhihnalta tavara ulos myyntiin. Tämä on yksi erinomainen ajattelumalli kun aletaan miettimään katteen nostamista tai markkinoiden järisyttelyä. Ensimmäisenä ei mietitä että kuinka saadaan lisää rahaa tuolta tai kuinka kilpailutetaan alihankkijan hinnat alemmas vaan katostaan sinne peiliin ensimmäisenä. Katsotaan omassa tekemisessä olevia kustannuksia ja kuinka me pystyisimme tekemään tämän työn kustannustehokkaammin. Ja näitä tehdään todella monessa yrityksessä, mutta tässä on todella suuri riski mukana – laatu. Monelle yritykselle on käynyt niinkin katalasti, että kun he ovat tipauttaneet tuotantonsa kustannuksia alemmas on myös samalla laatu tippunut. Tämä laadun tippuminen on hyväksytty ja yritetty pyyhkiä maton alle toivoen ettei asiakkaat huomaa mitään. Mutta kuinkas ollakkaan, totta kai niistä jäädään kiinni. Esimerkkinä tästä on pesäpallossa tapahtunut väline skandaali itse pelipallojen kestävyydessä. Karhu joka valmistaa Superpesiksen viralliset pelipallot eivät myöntäneet valmistuksessa tapahtuneen minkään sortin muutoksia, vaan ne tehdään niinku aina ennenkin. Mutta pesis kansa ei oikein sulattanut sitä ajatusta että kaikki pelaajat olisivat kehittyneet yhden vuoden aikana niin voimakkaiksi, että pelin aikana käytettävien pelipallojen määrä piti kolminkertaistaa pystyäkseen pelaamaan hyvä laatuisilla palloilla pelin alusta loppuun saakka.
Fordilla oli myös erittäin mielenkiintoinen tapa ajatella työntekijöistään verraten muihin yrittäjiin ja johtajiin joita hänen aikana oli. Ensinnäkin hän ei halunnut palkata ammattilaisia rakentamaan autoja, koska he Fordin mukaan tietävät vain helvetisti mitä ei voida tehdä. Ennen kaikkea hän hän halusi ”typeriä jotka syöksyvät taklaamaan ongelmat avoimella mielellä”. Ford halusi palkata myös sairaita ihmisiä mikä ehkä oli kaikista ihmeellisintä siihen aikaan. Sama vaikka olit sokea, kuuro tai mykkä, tyhmä tai et osannut englantia nii ei muuta kuin töihin vain! Ja tuo on varmasti ollut todella suuressa roolissa yhteiskunnalliselta aspektilta ja näin olle Fordin tehtaat on todennäköisesti saaneet hyväksyntää kansalaisissa. Ja Ford halusi maksaa kaikille työntekijöille hyvää palkkaa. Hänen asenteensa tässä oli se, että työntekijät keskittyvät työhönsä paremmin jos heidän ei tarvitse päivän mittaan miettiä heidän perheensä pärjäämistä. Mikä on kyllä täysin looginen ajattelumalli! Ei varmaan ketään kiinnosta ihan hirveesti kehitellä mitään uutta ja fantastista jos on koko ajan pieni pelko päällä rakkaimmista.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!