Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

MYM 2016

Kirjoitettu 14.12.15
Esseen kirjoittaja: Sonja Hyökyvaara
Kirjapisteet: 2
Kirja: Madventures - Uusi kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala & Tuomas Milonoff
Kategoriat: 9.01. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Matkamme maailmanympäri starttaa Helsinki-Vantaan lentokentältä 26.1.2016. Suurin osa tiimistämme on reissussa lähemmäs kolme kuukautta. Olemme saaneet tässä kolmen ja puolen vuoden aikana harjoitella tiimissä toimista, joten uskon, että pystymme välttymään isoimmilta ongelmilta. Konflikteja pystyy tuskin kokonaan välttämään, mutta tunteiden käsittelyn harjoittelu varmasti auttaa niidenkin setvimisessä. Emme saa juuttua liikaa siihen, että tekemisen täytyy miellyttää kaikkia. Voimme hyvin jakaantua ja jokainen saa tehdä sitä mitä itse haluaa. Reissussa tulee varmasti hetkiä, jolloin halutaan ottaa vähän etäisyyttä muista ja tehdä omia asioita.

 

Madventures kaksikko ohjeistaa, että pitkää reissua ei saa suunnitella liikaa. Matkasta mahtavan tekee juuri sen yllätyksellisyys ja seikkailu. Me reissaamme niin pitkiä välimatkoja, jonka takia olemme ostaneet Kilroyn kautta kaikki lennot. Lentojen ja rajallisen ajan vuoksi, valitsimme maat, jossa haluamme käydä, mutta emme esim. kaupunkeja niin tarkasti. Aasian olemme jättäneet oikeastaan kokonaan avoimeksi. Siellä reissuaikaa on kolme viikkoa ja maateitse pääsee liikkumaan hyvin. Olemme varanneet myös majoituksia alkureissulle, jotta aikaa ei mene turhaan säätämiseen. Emme kuitenkaan ole halunneet lyödä kaikkia kohteita lukkoon, joka mahdollistaa fiiliksen mukaan etenemisen.

 

”Menkää sinne minne tuuli kuljettaa”

 

Mietimme myös, mikä on hyvä kohteiden määrä kun aikaa on kolme kuukautta. Madventures antaa ohjeeksi sen, että kohteessa pitää viettää riittävä aika, jotta sielu ehtii mukaan. Mieluiten ainakin pari päivää pidempään kuin olet suunnitellut. Jokaisen matkan alkuun kannattaa varata hetki aikaa pelkkään lepoon. Pitää muistaa, että vaikka kuinka haluaa kokea paljon asioita, et tällä reissulla voi kokea kaikkea. Selvitä kuitenkin etukäteen oma must-mestasi.

 

Matkan valmistelemisessa on paljon tehtävää: pitää hoitaa raha-asiat ja rokotukset kuntoon, hankkia rinkka ja toukkapussi sekä valikoida tarkasti muut matkatavarat, hankkia matkustuslupia eri maihin, hommata kansainvälinen opiskelijakortti, varailla majoituksia ja mitähän kaikkea vielä! Kannattaa valita tiimiinne mym-vastaava(t), koska jos jokainen alkaa itse hoitamaan erikseen näitä kaikkia asioita, tulee säätöä paljon enemmän. Meillä Linda ja Sanna on hoitanut roolinsa hienosti. Valmisteluissa ovat auttaneet myös matkan tehneet tiimiyrittäjät. Heillä on arvokkaita kokemuksia jaettavaksi.

 

Vielä ennen reissua haluan tutustua lisää matkustuskohteisiimme. Haluan opiskella vähän valmiiksi kohteiden historiaa ja kulttuuria, jotta saisin enemmän irti paikan päällä. Olen matkustanut liian monesti niin, että vasta lentokoneessa ehdin ensimmäistä kertaa miettimään minne sitä ollaan oikein menossa. Nyt minulla on aikaa tutustua ja sen teen.

 

Meidän reittisuunnitelma:

 

  1. Peru – Cusco, Machu Picchu
  2. Brasilia – Rio De Janeiro
  3. Costa Rica
  4. USA – California
  5. Fidzi
  6. Australia
  7. Thaimaa
  8. Kambonza
  9. Vietnam

 

Huh huh, mikä reissu tulossa! Can’t wait!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!