Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Näin teen itselleni unelmieni työpaikan

Kirjoitettu 30.01.17
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Lauri Järvilehto
Kirjan kirjoittaja: Upeaa työtä!
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Nyt vihdoin ja viimein olen saanut kaikki viime vuoden isoimmat projektit päätökseen ainakin hetkellisesti. Muutaman päivän olen saanut miettiä paremmin tulevaa ja kasata itseäni tätä viimeistä vuotta varten täällä Tiimiakatemialla. Luin Lauri Järvilehdon teoksen Upeaa työtä! siitä syystä, että haluan rakentaa itselleni unelmieni työpaikan ja olla osa sitä.

 

Olen käyttänyt paljon aikaa pohdiskellen mitä minä haluan tehdä elämälläni ja minne haluan mennä. Oikeastaan viime päivinä ajatukseni ovat muuttuneet siihen suuntaan, että ehkä nyt tällä hetkellä minua kiinnostaa palkkatyöt sellaisessa firmassa, jossa voin toteuttaa itseäni ja tehdä niitä juttuja mistä minä nautin sekä mitä minä osaan. Yrittäminen toki ei ole mikään poissuljettu vaihtoehto, mutta tällä hetkellä näen itseni ennemmin palkkatöissä valmistuttuani, mutta eihän sitä tiedä mitä vielä tuleman pitää, sillä onhan tässä vielä vuotta hyvin jäljellä kehittääkseni ja kokeillakseni vaikka mitä.

 

Tiimiakatemia aikanani olen kokeillut ja tehnyt vaikka mitä sekä ollut monenmoisissa projekteissa mukana. Matkan aikana on tullut opittua todella paljon sekä rohkeus on myös karttunut tekemisen myötä. Montaa juttua kokeiltuani edelleenkin minua kiinnostaa hyvin moni asia, ehkä jopa liian moni. Viimeisen puolen vuoden aikana olen oppinut sen, että kannattaa kerralla keskittyä yhteen tai maksimissaan muutamaan isompaan kokonaisuuteen esimerkiksi myyntiin. Kun keskittyy täysin yhteen asiaan pystyy oppimaan paljon enemmän ja huomaa ainakin sen että kiinnostaako kyseinen asia vaiko ei. Tämän kevään oppimissopimukseen kirjasin sen, että nyt haluan kokeilla johtamista, sillä se kiinnostaa minua hurjan paljon sekä haluan kehittyä siinä vielä paremmaksi. Voisin hyvin kuvitella itseni johtajana jossakin firmassa. Kuitenkin ajatukset pyörivät vielä kehää, joten kirja tuli enemmän kuin tarpeeseen.

 

Kirjan yksi teoria on kutsumuskartta, jonka myös itse tein. Eli homma menee näin: ota A4-kokoinen paperi ja kynä. Valitse rauhallinen sekä mieleinen paikka, jossa voit keskittyä ja rentoutua. Itse valitsin toimiston hierontatuolin paikakseni. Kun olet löytänyt hyvän paikan itsellesi aloita kirjaamaan paperille kaikki kiva tekeminen, joista nautit sekä tuottavat sinulle mielihyvää. Tähän tapaan lukeminen, liikkuminen, tapahtumien järjestäminen, puhuminen ja niin edelleen. Tarkoituksena on saada koko A4-paperi täyteen, mutta saa toki jatkaa paperin toiselle puolelle, jos kynän sauhuamiselle ei näy loppua. Sen jälkeen kun kutsumuskartta on valmis pisteytetään yhdestä kolmeen jokainen kohta.

 

  1. Toimet, joita et saa tehdä juuri lainkaan tällä hetkellä
  2. Toimet, joita saat tehdä mutta tekisit mielelläsi lisää
  3. Toimet, joita saat tehdä juuri niin paljon kuin haluat

 

Tämän kutsumuskartan tarkoituksena on kertoa kuka sinä olet ja mitä tekisit, jos kukaan tai mikään ei rajoittaisi elämääsi. Mahtavinta toki olisi, että jokainen kohta saisi arvosanaksi kolmosen, mutta näin tuskin kenelläkään on. Harjoituksen tarkoituksena on muistuttaa sinua niistä asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä ja mahdollisesti auttaa viemään sinua niitä kohti. Koskaan ei ole liian myöhäistä! Itse ainakin huomasin sen, että minua kiinnostaa monia asia ja minun tulee käyttää niiden harjoittamiseen enemmän aikaa. Lisäksi huomasin sen, että minua myös kiinnostaa sellaiset asiat, joista en ole miettinyt koskaan ammattia tekeväni itselleni. Esimerkiksi tykkään kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista niin miksi en tekisi vaikka jotakin projektia tähän liittyen tai hae sellaiseen firmaan töihin. Mahdollisuuksia on monia, joten kannattaa tutustua omiin mielenkiinnon kohteisiin sekä aloittaa työstämään niitä.

 

Mainitsinkin jo aiemmin, että näen itseni palkkatöissä akatemian jälkeen. Haluankin nyt jo löytää sellaisen työpaikan, jossa voin tehdä unelma työtä tarpeeksi haastavaa ja antoisaa sellaista. Olenkin nyt viime päivinä kasannut itselleni ansioluettelon, jolla aion hakea mielekästä työtä ainakin nyt kesän ajaksi. Nyt seuraava askel minkä teen niin liittyy siihen, että laadin ainakin 30 yrityksen suuruisen listan yhteystietoineen yrityksistä, joissa haluaisin mahdollisesti työskennellä. Sen jälkeen laitan ansioluetteloni sähköpostilla heille sekä hieman myöhemmin olen vielä myös puhelimitse yhteydessä heihin sekä mahdollisesti sovin myös tapaamisen heidän kanssaan. Ehkä keksin lisäksi vielä jotakin muutakin sellaista, jonka kautta voisin erottautua vieläkin paremmin muiden hakijoiden joukosta. Nyt tavoitteenani on löytää työ joka innostaa ja houkuttaa minua sekä myös päästä tekemään sitä. Katsotaan mistä minut löytää seuraavaksi, toivottavasti mielekkäiden ja opettavaisten projektien parista!

 

Ps. Olen avoin uusille haasteille!

 

Miia Huotari

miia@bisnera.fi

050 305 7263

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!