Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nalle Puh ja johtamisen taito

Kirjoitettu 21.09.13
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nalle Puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Allen Roger E.
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nalle Puh ja kumppanit opettelevat Puolenhehtaarin tavoin Johtamisen jaloa taitoa. Roger E. Allen opettaa Nalle Puhia ja muita asukkaita heidän omien tarinoidensa, käytännön kautta.

Puhille johtajuus on haastavaa, eikä hän oikein ymmärrä mitä Allen tarkoittaa, sanat ovat uusia erilaisia ja kummallisia. Sanat eivät kuulu Puhin sanastoon, mutta Nalle Puh haluaa oppia ja keskustella muukalaisen kanssa. Puhilla on paljon kysymyksiä ja Puhmaisia ajatuksia elämästä ja johtajuudesta.

Nalle Puh on kuten me, aloittavat Tiimiyrittäjät, pinkut. Sanat yrittäjyys, tiiminjohtaja sekä vuokratiimiliiderit ja muut ihmeelliset, uudet ja erilaiset sanat, jotka eivät ole aikaisemmin kuuluneet sanastoomme. Nyt me olemme innoissamme oppimassa uutta, kyselemme ja odotamme ”muukalaisia” kertomaan meille tarinoita, kokemuksia ja erilaisia taitoja.

Kirjassa pohditaan johtajuutta erilaisin keinoin, tarinan ja kokemusten kautta. Johtajuuden oppiminen ei tapahdu hetkessä, täytyy kokea erilaisia tilanteita, epäonnistumisia ja saada palautetta.

Kirjassa johtajan kuusi työkalua ovat: Tavoitteiden asettaminen, organisointi, motivointi, kehittäminen, kommunikointi, seuranta ja analyysi. ”Vierailija” puhuu Puolenhehtaarinmetsässä kaverijohtamisesta. Projektille esimerkiksi Ihaan hännän etsimisille tavoitteena oli löytää Ihaan häntä, yksinkertaista. Meidän ensimmäisissä bileissä, Aussie Baarissa tavoitteena on saada mahdollisimman paljon ihmisiä juhlimaan ja tietenkin tuhlaamaan rahaa.

Johtajan ja projekti päällikön on tehtävä tiimilleen selväksi mitä halutaan saavuttaa, miten ja miksi. Kommunikoida, jakaa oppeja ja tietoa toisten tiimiläisten kanssa, avoimuus on tärkeää joka roolissa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!