Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nalle Puh ja johtamisen taito

Kirjoitettu 10.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nalle Puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Roger E.Allen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Nalle Puh ja johtamisen taito

 

Hyvin tärkeä karhu perehtyy kirjassa ystäviensä kanssa hyvin tärkeään asiaan: Johtamiseen.

Kirja tekee liikkeenjohdon mutkikkaat teoriat tarpeettomiksi. Amerikkalainen liikkeenjohdon konsultti Roger E.Allen käyttää Puhia ja tämän ystäviään esimerkkeinä.

 

 

Kirjassa on lastenomaisin keinoin kerrottu arkipäiväisestä ja yksinkertaisesta johtamisesta.Selkeää johtajan roolia ei Puh ottanut vaan yritti ystävän neuvoilla ja ns. Kaverijohtamisella saada asiat tapahtumaan. Olen myös yrittänyt toimia johtajana tältä pohjalta, neuvonut ja ohjannut mutta en ” pomottanut”, erittäin vaikeaa onnistua siinä mutta harjoitus tekee ehkä mestarin. Hieno johtamisen muoto mielestäni, tosin siinä on se häilyvä raja, milloin häviää uskottavuus/auktoriteetti johtajana ja on liiaksi kaveri.

 

Kirjassa on johtajan kuusi tehtävää:

 

1.Tavoitteiden asettaminen

2.Organisointi

3.Motivointi

4.Kehittäminen

5.Kommunikointi

6.Seuranta ja Analyysi

Kaikenkaikkiaan jäi huono maku kirjasta. Yleensä näin lyhyet kirjat hotkin muutamassa päivässä mutta tämän kanssa jouduin takertelemaan muutaman viikon. Tarinasta jouduin kaivamaan pointteja ja useaan otteeseen piti lukea kappaleet uudestaan ja uudestaan, koska en saanut niistä mitään irti. Ensinmäinen johtajuus kirja itselleni joten toivottavasti parempia löytyy jatkossa. Tulevaisuudessa varmasti jätän kirjan lukematta jos se ei alusta alkaenkaan nappaa yhtään.

Käytäntöön varmasti vien kaverijohtamista ja sitä ei niin näkyvää ohjaamista joilla saa paljon parempia tuloksia kuin ”pomottamisella”.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!