Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nalle Puh ja johtamisen taito

Kirjoitettu 18.02.14
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nalle Puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Roger E. Allen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.7. Johtamisen klassikot, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Roger E. Allen – Nalle Puh ja johtamisen taito

 

Heti Nuoresta johtajasta liideriksi -koulutusohjelman orientaatiopäivässä saimme tehtäväksi lukea johtajuuskirjan Nalle Puh ja johtamisen taito. Tämä oli ensimmäinen johtajuuskirja, jonka olen lukenut ja opin heti monen monta uutta asiaa. Tehtävämme oli lisäksi arvioida itseämme johtajana ja hieman maalailla sitä, millaisia johtajia haluamme olla. Seuraavassa käyn läpi nuo asiat.

 

Millainen johtaja olen?

Akatemian aikana olen johtanut paria projektia käytännössä ilman johtajuustaitoja. Näiden taitojen puutteen vuoksi olenkin useimmissa projekteissani viihtynyt vain rivimiehenä enkä ole ottanut sen isompaa roolia. Itsensäjohtaminen on kuitenkin ollut minulla koko akatemian ajan hyvällä mallilla ja kuten monissa kirjoissa mainitaan, se on pohja muiden johtamiselle – tältä osin johtamiseni sujuu siis hyvin. Kuluneen akatemiaurani aikana olen saanut mahdollisuuden seurata niin hyvää kuin heikkoa johtajuutta ja sitä kautta oppinut itsekin jonkin verran. Seurattuani sivusta vuoden päivät, totesin, että oli tullut aika ottaa itsellenikin jo johtajuushaastetta. Tästä ja parista muusta muuttujasta johtuen olenkin nyt viestintäpäällikkömme, jossa haasteeni nimenomaan on johtamisessa ja juuri tämän vuoksi olen mukana NJL –koulutusohjelmassa.

 

Millainen johtaja haluan olla?

NJL –koulutusohjelman jälkeen haluan olla hyvä johtaja, joka osaa motivoida sekä innostaa johdettaviaan. Koulutusohjelmaa varten vaadittava johtajuushaaste minulla on viestintäpäällikkyys, jossa onnistuakseni minun tulee oppia tuntemaan jokaiselle tiimiläiselleni sopiva johtamistekniikka. Kuten kirjassa sanottiin: ”Kyse ei ole siitä kumpi teoria (x vai y) on oikeassa, vaan että jokaisen johtajan täytyy ratkaista mikä on oikein hänen omassa tilanteessaan.” Tämän taidon haluan oppia koulutusohjelmassa kuluvan vuoden aikana.

Olimme joryjen kanssa Kaverijohtamisen-campissa, jossa opettelimme kaverijohtamisen perusteita sekä loimme johtoryhmiemme kanssa tiimeille käytänteitä. Kyseinen camp antoi myös hieman apuja pohdittaessa millainen johtaja haluan olla: Haluan olla esimerkillinen johtaja. En nimittäin pidä siitä kun ihmiset käskevät jotain ja toimivat itse päinvastoin. Kirjassa mainittiin, että on tärkeä muistaa, miten pienet osa-alueet muodostavat kokonaisuuden ja niiden jokaisen tulee välittää samaa viestiä. Tämän aion muistaa johtajana toimiessani. Lisäksi haluan johtaa positiivisuuden sekä vahvuuksien kautta; On järjetöntä keskittyä heikkouksiin ja sättiä ihmisiä siitä, etteivät he olekaan täydellisiä, siksi aion keskittyä vahvuuksiin. En ole itse mikään maailman positiivisin ihminen, joten vahvuuksiin keskittyminen tehostaa toivon mukaan myös omaa positiivista ajatteluani. Aion lisäksi muistaa johtajuustyössäni kirjasta bongaamani neuvon: ”Jokainen meistä haluaa luonnostaan näyttäytyä hyvässä valossa. Taitava päällikkö pyrkii näyttämään alaisensa hyvässä valossa.” Puhuimme johtoryhmämme kanssa, että yksi asia johon panostamme tänä vuonna, on visuaalinen johtaminen. Toisin sanoen teemme kaiken visuaaliseen muotoon. Tällä hetkellä esimerkiksi kuukausittainen katsauksemme on hyvin visuaalinen ja siitä näkee saman tien onko liikettä tapahtunut vai ei. Vielä on aikaista sanoa toimiiko ko. tapa juuri meidän tiimissämme, mutta tähän mennessä tulleiden kommenttien perusteella, ei se ainakaan huono tapa ole!

 

Siinäpä hieman ajatuksia, joita haluan oppia NJL-koulutusohjelman aikana. Lopuksi vielä ajattelemisen arvoinen huomio kirjasta:

”Muista että hyvä arvostelukyky on tulos kokemuksesta ja kokemus on tulos huonosta arvostelukyvystä.” Niin että juu. Kun ensin mokaa, niin tietääpähän seuraavalla kerralla paremmin!

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!