Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nalle Puh ja johtamisen taito

Kirjoitettu 27.05.13
Esseen kirjoittaja: Anu Kuivaniemi
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nalle Puh ja johtamisen taito
Kirjan kirjoittaja: Roger E. Allen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Alkusyksystä tuli tutuksi lause: ”Kaikki kaatuu johtamiseen ja johtaminen kaatuu viestintään.” Nalle Puh ja johtamisen taito antaa erinomaisen tarkistuslistan johtajan kommunikoinnin osa-alueisiin.

 

Tehokkaan kommunikoinnin säännöt

1. Kommunikoiminen vaatii tietojen vaihtoa

Viestin annettuasi täytyy varmistaa, ymmärsikö toinen sen sisällön. Hän voi esimerkiksi toistaa omin sanoin mitä juuri kuuli. Siten johtaja pystyy tuplavarmistaa viestin perille pääsyn. Lisäksi on tärkeää, että johdettava kommunikoi tehtävän edetessä takaisin johtajalle.

 

2. Kaikkien vaihdettavien tietojen pitää olla mahdollisimman selkeitä ja täydellisiä

Ihmisille sama sana tarkoittaa monesti eri asiaa. Esimerkiksi Tipi on puhunut monesti tästä aiheesta. On erittäin tärkeää, että ymmärrätte molemmat mistä toinen puhuu. Sanoja täytyy käyttää tarkoin. Tarkkaavaisuus on myös erittäin tärkeää kommunikaatiossa. Ajatus juoksee nopeampaa kuin puhe, jolloin osa sanoista saattaa mennä ohi korvien. Johtajan on myös syytä kiinnittää huomiota siihen, että hänelle jokin asia saattaa olla itsestään selvä tai tuttu, ja siitä kommunikoiminen voi jäädä vähäiseksi, jolloin viesti ei ole täydellinen. Näistä päästään jälleen 1. kohtaan, eli viestin vastaanottajan on syytä toistaa omin sanoin saamansa viesti lyhyesti.

 

3. Tiedoilla pitää olla merkitystä sille joka ne saa

Suurimmaksi osaksi asiat, joista johtaja kommunikoi, ovat tärkeitä asioita. Jos vastaanottaja ei koe, että asia on tärkeä, se menee toisesta korvasta ulos. Siksi täytyy esittää asiat niin, että korostaa vastaanottajalle tärkeitä kohtia viestissä. Kerro erityisesti asioista, jotka ovat merkityksellisiä hänelle. En tiedä, miten voisin viestiä paremmin Mittavan rahatilanteesta, koska tuntuu, että tiimi ei koe sitä tärkeänä tai he eivät ainakaan toimi asian korjaamiseksi.

 

4. Varmista aina että viestisi on ymmärretty

Hyvä kommunikoija on hyvä kuuntelija. Kuuntele tarkasti, miten vastaanottaja toistaa viestin, ja huomauta niistä kohdista, mitkä eivät olleet jääneet mieleen. Tämä kohta on oikeastaan palautteen antamista viestinnästä, eli tuplavarmistusta jälleen kerran.

 

5. Tiedot voi antaa monella tavalla. Mitä useampia tapoja käytät, sen selkeämpää ja uskottavampaa. Viestin täytyy kuitenkin olla kaikilla tavoilla sama. On olennaisen tärkeää olla johdonmukainen. Muista: Teot puhuvat selvempää kieltä kuin sanat.

Suullinen ja visuaalinen kommunikointi, sekä niiden yhdistäminen ovat hyviä tapoja, mutta ennen kaikkea käyttäytyminen eli esimerkki vie viestin parhaiten perille. Jos aion kerätä tume-taulukoita, minun täytyy tehdä ne ensin itse mallikkaasti kerta toisensa jälkeen, että muut ymmärtävät minun olevan tosissaan. Muuten aikomusta epäillään ja se koetaan yhdeksi turhaksi paperiksi mitä ei kannata täyttää. Jos annan toiselle mahdollisuuden jättää asian tekemättä, ja toisen täytyy se tehdä, tulos on sama. Viestinnässä pitää olla johdonmukainen.

 

Sanonta sai tämän kirjan jälkeen täysin uuden merkityksen. Nämä asiat ovat todella tärkeitä johtamisessa, eikä mikään voi onnistua pidemmän päälle hyvin, jos viestintä ei ole kunnossa.

Voisin kesällä alkaa kokoamaan itselleni muistikirjaa johtamisesta, mihin tekisin johtamisen tarkistuslistan. Sinne voisi tehdä seurantataulukon, ja palata siihen esimerkiksi kerran viikossa tarkistamalla mitkä asiat ovat mennet hyvin johtamisessa, ja mitkä huonosti. Tästä saa hyvän ja käytännönläheisen osion sinne.

Kirjaan pääsee ehdottomasti myös hyvin tiivistetty ja yksinkertaistettu tehtävälista johtajalle.

Johtajan työn kuusi tehtävää

  1. Tavoitteiden asettaminen
  2. Organisointi
  3. Motivointi
  4. Kehittäminen
  5. Kommunikointi
  6. Seuranta ja analyysi

Tässä lyhyesti ja ytimekkäästi se sanoma, mitä on tahkottu päähän koko kevät. Mikä siinä vain on niin vaikeaa? Olen huomannut, että asioiden jäsentely omassa päässä sekä paperilla on minulle todella tärkeää. Jos en tee sitä, en muista oppimiani asioita yhtä hyvin, enkä osaa käyttää opittuja teorioita ja työkaluja. Informaatiotulva on ollut suuri tämän kevään aikana, joten kesällä pyrin jäsentelemään oppeja ja syksyllä haluan käyttää paljon aikaa reflektoimiseen sekä lukemiseen ja ristipölyttämiseen. Siten voin oppia paremmaksi johtajaksi.

 

Anu Kuivaniemi

Osuuskunta Mittava Innovations

anu (a) mittava.fi

045-1374745

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!