Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Napoleon Hill- Ajattele oikein ja menesty

Kirjoitettu 20.11.17
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ajattele oikein ja menesty
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Napoleon Hill- Ajattele oikein ja menesty

 

Tässä kirjassa kerrotaan 13 tapaa, joilla pääset sinne minne olet aina halunnut, menestykseen. Kerron muutamista tavoista, jotka erityisesti minua kolautti. Kerron muun muassa mielikuvituksesta, itsesuggestiosta ja alitajunnasta.

Mielikuvitus vain rajana

Mitä me pystymme kuvittelemaan, sen pystymme myös luoda. Mielikuvituksia on kahdenlaisia, on synteettinen mielikuvitus ja luova mielikuvitus. Synteettinen mielikuvitus on sitä mikä työstää kokemuksia, muistoja ja havaintoja uuteen muotoon.  Luova mielikuvitus tulee esiin silloin, kun saat uusia ideoita, välähdyksiä ja päähänpistoja.

Suuret yritysjohtajat, artistit ja kirjailijat ovat tulleet kuuluisaksi nimenomaan tästä luovasta mielikuvituksestaan. Jos haluat kehittää jotain uutta, käytä luovaa mielikuvitusta. Jos haluat muuttaa halun rahaksi, käytä synteettistä mielikuvitusta. Nämäkin mielikuvitukset vaativat harjoittelua niin kuin kaikki muutkin toimet. Mielikuvitukset ovat voineet surkastua, jos niitä ei käytä tarpeeksi.

Itseni kohdalla huomaan, että käytän paljon enemmän synteettistä mielikuvitusta. Synteettistä mielikuvitusta käytän päivittäin asioiden hoitamiseen ja projektien tekoon. Olen myös huomannut, että mitä levänneempi olen, sitä enemmän saan uusia ajatuksia ja ideoita, joita pystyn hyödyntämään eteenpäin. Ideathan ovat kaiken menestyksen alku. Kaiken kiireen keskellä olisi hyvä vain pysähtyä ja ajatella omassa rauhassa.

Suurin osa ihmisistä käyttää synteettistä mielikuvitusta. Jopa meidän tiimiläiset käyttävät synteettistä mielikuvitusta suurimmaksi osaksi. Kun löydän oman reittini luovaan mielikuvitukseen, kun hallitsen oman luovan mielikuvituksen, lupaan jakaa sen tiedon ja arvon tiimilleni.

 

Itsesuggestio

Alitajunnan muuttaminen. Alitajunta kerää kaiken tiedon mitä olet elämässäsi nähnyt, kuullut, kokenut ja aistinut. ”Seura tekee kaltaisekseen” sanonnassa on pointtia. Yleensä alitajunta jarruttaa sinua menemästä eteenpäin. Jos murrat alitajuntasi vanhentuneen kaavan ja muutat alitajuntaasi paremmaksi, voit saada omaisuuksia.

Kuuden askeleen ohje alitajunnan muuttamiseksi:

  1. Valitse mielessäsi aivan tarkka summa, kuinka paljon rahaa haluat saada. Tähän ei riitä, että sanot ”haluan paljon rahaa”. Sano vaikka 10 000€.
  2. Päätä tarkalleen, mitä aiot antaa vastineeksi, että saisit sen summan, jonka haluat. (Mitään ei voi saada ilmaiseksi; Kaikella on hintansa)
  3. Aseta myös tarkka päivämäärä, jolloin aioit saada tämän summan.
  4. Laadi itsellesi suunnitelma, jonka avulla aiot toteuttaa tämän tavoitteesi, ja olitpa valmis tai et, ala seuraamaan suunnitelmaasi välittömästi.
  5. Kirjoita yksikertainen selostus yllä olevista asioista: Kuinka paljon rahaa haluat saada, paljonko aikaa kulu sen saavuttamiseen ja mitä aiot tehdä haluamasi summan eteen. Kuvaile selostukseesi vielä selkeästi, millaisen suunnitelman olet laatinut tämän kaiken toteuttamiseksi.
  6. Lue suunnitelma itsellesi ääneen kahdesti päivässä, kerran ennen nukkumaanmenoa ja kerran aamulla noustuasi ylös. Samalla, kun luet, näe, tunne ja usko, että olet saanut jo rahasi.

 

Näitä kuutta ohjetta seuraamalla pystyt muuttamaan alitajuntaasi enemmän rahantietoisemmaksi. Erityisen tärkeää on noudattaa näitä ohjeita. Alitajunta vastaanottaa ohjeita vain silloin kun ne annetaan täydessä uskossa. Tätä ohjetta vois käyttää myös muuhun kuin rahan tekemiseen.

Aioin itse laatia kuuden askeleen suunnitelman ja sitä kautta pääsen muuttamaan omaa alitajuntaani paremmaksi ja määrätietoisemmaksi. Aioin lukea kirjan toisen kerran, vielä jopa kolmannen kerran, että saan ja ymmärrän kaikki lauseet ja ohjeet täydellisesti.

 

Alitajunta – negatiivisuus ja positiivisuus

Negatiivisuus ja positiivisuus eivät voi hallita mieltä samanaikaisesti. Jommankumman on hallittava tilannetta. Minun ja sinun tehtävänä on, että positiivisuus hallitsisi mieltämme koko ajan. Ajattelemalla myötävaikutuksia säännöllisesti, saat muutettua alitajuntaasi niin, että kielteiset ajatukset eivät pääse sisällesi. Alitajunta on se muunnin, joka muuttaa äänivärähtelyt, joko positiivisiksi tai negatiivisiksi. Voit huomata, jos sinulle puhutaan tunteista tai tunteilla niin ne vaikuttavat nopeammin mieleen. Ajattele positiivisia asioita, joissa on tunteita mukana. Negatiiviset tunteet tulevat automaattisesti tekemättä mitään, joten päivittäisellä harjoittelulla saat positiivisuuden muurin niin, korkealle ettei negatiivisyys yllä sinne asti.

Taidan olla lukematta törky uutisia, koska niistä vuotaa negatiivisuus lauseitten välistä. Yritän pääsääntöisesti keskustella ihmisten kanssa, jotka ovat iloisia ja energisiä. Olen huomannut jo sen olevan hyödyksi.

Tämä kirja on älyttömän hyvä. Tämä kirja pitää vain lukea ainakin kaksi kertaa, jotta ymmärtää sen oikean merkityksen. Tähän kirjaa pitää palata aina aika-ajoin muistin virkistämiseksi ja uuden oppimiseksi. Toivottavasti sinäkin luet tämän kirjan, koska tässä esseessä ei ollut puoliakaan kirjan resepteistä itsensä kehittämiseen.

 

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!