Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nautitaan Raakana

Kirjoitettu 10.02.14
Esseen kirjoittaja: Juho Koistinen
Kirjapisteet: 2
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NAUTITAAN RAAKANA

 

Päädyin Henkka Hyppösen kirjoittamaan kirjaan nautitaan raakana, koska halusin jotakin kevyempää luettavaa, kuin myynti tai markkinointikirjoja. Ja osasyynä oli myöskin, että en halua näistä kirjoista väkisin tuoda mitään asiaa ja uskoin, että tämä voisi olla hyvä kirja saada ajattelemaan.

 

 

Enemmän, heti!

Kirja kehottaa pohtimaan meidän nykyistä elintasoamme ja pohtimaan, että naapuriin pihaan kaartuvan Bmw:n jälkeen oma avensis ei tunnukaan niin hyvältä, tuttu tunne?

Vertailu naapuriin tai työkaveriin on hyvin yleistä elämässä ja huomaan itsekin tätä tekeväni tiedostamattani ja monesti tämä lisää tyytymättömyyttä, levottomuutta yms. Itselle tapahtuu yleensä kuitenkin aivan päinvastoin. Rupean kiinnostumaan asiasta ja miettimään mikä tekee hänestä niin hyvän tai huonon ja tätä kautta olen huomannut sen hyväksi tavaksi oppia ”huonommilta” ja ”paremmilta”

 

Mutta se asia minkä ehkäpä havaitsin itsessäni tätä artikkelia lukiessani oli, kun huomaan itse olevani ”parempi” jossakin. Olen liian tyytyväinen ja tämä pysäyttää oppimistani jostakin asiasta ja tuntuu, että sama vaivaa Tiimiakatemiaakin joltain osin ja täten ei tavoitella niitä omia unelmia niin, kuin ehkä olisi mahdollista. Toki poikkeuksiakin löytyy ja entisen hevostelun hyvä puoli oli juurikin tuo ”naapurikateus” mikä ehkäpä aiheutti liikettä koko taloon silloin.

 

 

Uteliaisuus – itsensä tunteminen

”Itsensä kehittäminen on masturbaatiota” totesi, joku elokuvahahmo ja Henkka Hyppönen oli samaa mieltä. Se voi lisätä itsetuntemusta ja helpottaa hetkeksi, mutta thats it!

 

Olen itse mielestäni aika hyvin perillä itsestäni niin kuin moni muukin ainakin luulee olevansa, mutta pohdiskelen oikeasti välillä paljonkin käytöstäni ja miten reagoin eri tilanteisiin ja eri ihmisille. Mitenkä olen tämän saavuttanut? En lukemalla tai käymällä koulutuksissa, vaan elämällä ja kokemalla erilaisia hetkiä, joihin olen usein joutunut uteliaisuuttani. Tämä on kuitenkin nykypäivänä hieman vähentynyt, koska olen liikaa miettinyt eri näköisiä hyötyjä mitä tapahtuma tai palaveri minulle antaisi. Tämän takia olen myös mennyt vähän väärällä asenteella näihin juttuihin ja sama on käynyt kirjan lukemisessa, että olen odottanut hirveänä mitä nämä antaisivat, mutta en ole antanut näille ja olen saanut samalla mitalla takaisin…

Mutta tämä sama asia pätee moniin muihinkin asioihin, otetaan nyt vaikka sitten treenit akatemialla: mitä tulee paikalle, kun minä tulen paikalle.  Uteliaisuudella saadaan murrettua monia kysymyksiä ja keksittyä ehkä ratkaisujakin ja kerättyä niitä oppeja toisilta.

 

Elämä on

Kirjan lukeneena mielikuvani vahvistuivat entisestään, että elämää pitää oikeasti elää, jotta se pystyy opettamaan. Mitä enemmän annat sille, sitä enemmän sen antaa sinulle.

Ja asenteella on merkityksensä olet sitten iloinen, surullinen mitä tahansa. Näytä se ja ole aito itsesi!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!