Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Näyttämöllä Wedia

Kirjoitettu 31.01.16
Esseen kirjoittaja: Noora Suokas
Kirjapisteet: 1
Kirja: Näyttämöllä työyhteisö - Teatterin keinot kehittämistyössä
Kirjan kirjoittaja: Hannele Kasslin-Pottier
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensimmäinen kirja jonka tänä syksynä luin oli ”näyttämöllä työyhteisö – teatterin keinot kehittämistyössä”. Ajatuksenani oli tuolloin käyttää tätä kirjaa siihen, että kehitän mahtavan teatterin keinoin meitä tiimiyttävän tutustumispäivän.

Eräissä alku syksyn treeneistä oli todella huono ilmapiiri ja tauon aikana totesin tytöille, että nyt tehdään jotain päräyttävää. Siinä sitten yhdessä keksittiinkin rytmijuttu, jossa kaikkien oli vain tarkoitus tehdä mitä tahansa ääntä ja näin muodostamme yhdessä rytmin. Yksinkertaista, meistä hauskaa ja helppoa. No yritettiinkin sitä sitten heti tauon jälkeen, jolloin saatiin yhtäkkiä aikaan paskamyrsky, siitä kuinka ”leikkiä ehtii kotonakin, täällä ollaan töissä” ja siitä, että ”kaikki ei tykkää heittäytymisestä”.

Tästä johtuen, oma innostukseni/uskallukseni pitää tuollaista tiimiyttävää tiimipäivää hävisi kokonaan. Niinpä jäi silloin tästä kirjasta esseen kirjoituskin. Huomaan kuitenkin näin jälkikäteen, että tämä kirja on vaikuttanut paljon ajattelemiseeni. Se oli ensimmäinen kirja, jossa kohtasin tiimityön tyypilliset ongelmat.

tiimityön tyypilliset ongelmat

– yhteinen päämäärä puuttuu
– huono sitoutuminen
– liiallinen itsenäisyys muusta organisaatiosta
– erimielisyyksien ja ristiriitojen käsittelytaitojen puutteellisuus
– ennakkoluuloja uutta ja erilaista kohtaan
– uusia ideoita ei synny
– ei aitoa kiinnostusta toisten mielipiteitä kohtaan
– puutteellinen sitoutuminen päätöksiin
– joustamattomat normit
– kriittinen ryhmän arviointi puuttuu
– virheistä ei opita

Osa näistä ongelmista oli sellaisia, jotka upotin mukaan tiimipalaute kyselyyn. Ne myös innoittivat lukemaan lisää tiimeistä. Pää syy lukea tämä kirja oli kuitenkin se, että löytäisin vinkkejä erilaisiin helppoihin peleihin ja leikkeihin, joita treeneissäkin voitaisiin käyttää virikkeinä. Näitä kirja ei kuitenkaan tarjonnut paljoa. Sen sijaan se antoi teoriaa siitä, miten tiimiytyminen vaikuttaa työhyvinvointiin, työssä viihtymiseen ja näiden kautta tiimin sisällä kommunikaation ja vuorovaikutuksen paranemiseen.

Tiimin yhteisissä päivissä, joita Jasnan kanssa ollaan järjestetty, on aina otettu huomioon tällaisia yhdistäviä leikkimielisiä kilpailuja tai tehtäviä. Palautepäivää varten ompelin jonkkapalloja, jotta voimme niiden avulla pitää ajatusten harhaustus-jumpan, johon on pakko keskittyä ja se on myös liikunnallinen. Olin suunnitellut myös kaksi muuta tehtävää, joista toinen oli köyden selvitys. Jokaiselta olisi sidottu silmät ja hän olisi ottanut kiinni köydestä. Köysi on miten sattuu sokkelona ja tiimin tehtävä on muodostaa siitä neliö. Toinen tehtävä taas olisi sopinut tilanteeseen, jossa ennen sitä on ollut huono ilmapiiri. Tässä kirjoitetaan yhden biisin ajan mitä tahansa mieleen tulee paperille. Biisissä ei saa olla sanoja, mutta sen temmon tai rytmin on hyvä muuttua/kehittyä biisin aikana. Tämän jälkeen paperit rypistetään ja poltetaan yksi kerrallaan. Ikään kuin tuhotaan huonot ajatukset, joita todennäköisesti seuraa huonosta tilanteesta.

Vaikea sanoa miten tämä kirja tulee vielä vaikuttamaan minuun ja tekemisiini, mutta uskon, että se vaikuttaa edelleen. Väli leikkeijä/pelejä en ainakaan aio lopettaa, joten ne jatkuvat ja niitä kehittelen lisää. Erityisesti jos lähdemme ensi syksynä tai tänä keväänä forest & back 2.0:n niin sinne voisimme Jasnan kanssa yhdessä keksiä muutamia tiimiyttäviä tehtäviä ja pelejä.  Opit kirjasta on jo saatu, nyt niitä vaan pääsee kehittämään.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!