Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
NBF 2016: Seth Godin, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Nykyaikana kaikki on muuttumassa. Ja Seth Godinin Nordic Business Forumissa kuullun puheen mukaan meidän täytyisi alkaa kiinnittämään huomiota tähän muutokseen. Olemmehan niin sokeita omalle menestykselle, ettemme huomaa näitä muutoksia.

Kun tehdään bisnestä, täytyisi homma pitää yksinkertaisena, mutta samalla saada myytyä idea kaikille. Meidän täytyy löytää se erottava yhteys ja saada luotua siitä yhteys. Seth Godin muistuttaakin, että kun teemme töitä, siinä täytyy olla sisukkuutta! Tällä hetkellä vaaditaan myös sitä erilaisuutta. Ei haluta enää sitä kaikille sopivaa, vaan halutaan erottua joukosta.

Kuinka sitä bisnestä sitten tehdään, kun ei ole ideoita ja kaikki tekeminenhän pohjautuu aina ideoihin. Ei voi aloittaa uutta projektia, jos ei ole ideoita siitä, minkälaista projektia haluaisi tehdä. Onneksi asiaan on ratkaisu: tarvitset enemmän huonoja ideoita!

Miltä tuntuisikaan, jos ei olisi ketään kenen kanssa olla tai seurata toisen esimerkkiä? Mitä, jos meidän kulttuurimme ei olisi luotu heimoja, joiden seurassa yksilöiden on hyvä olla ja he tuntevat olevansa arvostettuja. Meidän kulttuuriin kuuluu vahvasti se, että jokaisella täytyy olla se oma heimo, johon kuulua ja jossa tuntea olonsa turvalliseksi. Mutta onneksi meillä on heimot, sillä se auttaa meitä myös bisneksessä. Kun se erilainen, tavallisesta poikkeava idea on kehitelty, on idean myymisen aika. Koska nykyään ihmiset ovat klikkauksen päässä toisistaan, leviää tieto myytävästä tuotteesta helposti. Ja kun myyjä saa myytyä tuotteensa edes yhdelle heimolaiselle, leviää tieto tuotteesta nopeasti heimolaisten kesken! Ja mikä tärkeintä – myy sellaista mitä ihmiset haluavat!

Sinun täytyy vain sopeutua ja toteuttaa muutos! Sinä pystyt siihen!

Anni Näremaa
Ideaosuuskunta Wire
anni@osuuskuntawire.fi

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!