Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Neitsyt tyyli

Kirjoitettu 09.12.15
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 4
Kirja: The Virgin Way
Kirjan kirjoittaja: Richard Branson
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.03. Yrittäjyys, 9.04. Johtaminen, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sir Richard Branson on kyl perkules kova kaveri! Äijä painaa vähä joka suunnassa ja onnistunut olemaan brittien 7 rikkain suhari. Ja voi pojat miten hyviä juttuja herralla on jaettavana.

Richardi painottaa tärkeimmäksi seikaksi unelmien jahtaamista ja Nikenkin käyttämä ”Just do it” asennetta. Ja tästä olenkin kyllä täysin samaa mieltä, mikä on sinänsä hauska ajatella, koska jos minulta olisi tätä kysytty Tiimiakatemian urani alkuvaiheessa, olisi vastaukseni todennäköisesti ollut hieman erilainen. Nyt tässä touhuillessani olen huomannut kuinka tärkeä unelmien määrittäminen on motivoinnin kannalta. Itse en ollut ennen akatemiaa joutunut miettimään omia unelmiani sen kummemmin, mutta nyt kun on kirkastanut oman tulevaisuuden suunnitelman, on aivan toisenlainen fiilis tehdä ”töitä”. Mutta älkää hätäilkö, en ole löytänyt vieläkään sitä the thing duunia tai yrityskonseptia. Enkä usko että tulen koskaan löytämäänkään sitä. Mutta löysin sen minkä parissa tykkään touhuilla, eli rakentaa ja kehittää yritystoimintaa – rakentaa jotain suurta. Ja haluan jonain päivänä jättäytyä operatiiviselta tasolta kokonaan pois ja keskittyä pelkästään suurien viivojen piirtelyyn. Aikaisemmin tein, tai pikemminkin tuusailin vain juttuja sen takia jotta saisin vitusti massia. Mutta kun sitä massia ei alkanut heti tulemaan niin alkoi häviämään motivaatiokin. Mutta nyt kun saan suurimman inspiraation halulla rakentaa jotain itseäni suurempaa – yrittämällä, niin toimintani on muuttunut aivan toisenlaiseksi. Ja tämä just do it asenne tulee itselleni nykyään juuri sen kautta. Työskentelyyn ei tarvitse enään hakea motia mistään ulkoisista tekijöistä. Ja nyt kun olen miettinyt tätä koulunkäyntiäni, mikä on niin vasemmalla kädellä touhuilua kun vaan pystyy olemaan, olen huomannut sen johtuvan siitä että minulla ei ole suurta unelmaa papereiden puolelle. Tämän takia nyt itselläni tärkein homma on miettiä se syy tälle opiskelulleni, jotta saisin paperit pihalle edes lähelle suunniteltua valmistumispäivääni.

Virgin wayn toimintaan kuuluu myös tehdä positiivisia asioita maailmalle, asiakkaille, työntekijöille ja kaikille joiden elämään yrityksen toiminta vaikuttaa. Tässä on monta syytä minkä takia yrityksen jolla ei ole tätä halua ei tule menestymään tai kasvamaan unicorn companyksi (yli miljardin yritys). Jos yrityksen toiminta ei muuta kenenkään muun kuin omistajan elämää, kuka olisi kiinnostunut olemaan sitten edes sen asiakkaana? Tai haluaako kukaan olla töissä sellaisessa yrityksessä, jossa kaikki asiat on perseestä ja joka aamu kun kävelee työpaikan ovista sisään alkaa heti suunnattomasti kiukuttamaan? Tällaiset yritykset eivät ainakaan saa työntekijöiltään 100% panostusta yritystoimintaansa kohtaan. GameHubin kohdalla tämä on erittäin tärkeää meille. Koska eSportin parissa toimii niin paljon erillaisia toimijoita (kuluttajat, järjestöt, laitevalmistajat/yritykset) on todella tärkeää että meidän maineemme on positiivinen jokaisessa kentässä. Jos yksikään näistä eri toimijoista ”vihaa” meitä, niin ellei se kaada koko yritystoimintaamme niin ainakin se tekee siitä yhtä helvettiä. Ja emme kuitenkaan halua sitä mainetta, että me olemme ne kaverit jotka tulevat vain eSportin pariin ja vievät kaikilta viattomilta osapuolisilta rahat ja teemme sitä vain rahan takia. Tämän takia meidän on erittäin tärkeää pyrkiä auttamaan kaikkia osapuolia toimimaan ja mahdollisesti jopa kasvamaan tässä yhteisessä pelikentässämme. ”Muista olla hyvä tyyppi, sillä hyvät tyypit menestyvät aina!”

Olen huomannut että Tiimiakatemialla oman tekemisensä arvoon uskominen on erittäin harvassa. Tai sitten mennään taas toiseen ääripäähän ja uskotaan vähän liikaakin. Mutta on erittäin tärkeää uskoa siihen omaan ideaansa (tämä ei tarkoita sitä että on pakkomielteinen oman ideansa täydellisyyteen) ja olla ylpeä omasta tekemisestään. If you aren’t proud of what you’re doing, why would anyone else be?  Tässä tulee varmasti myös esiin myös tämä seikka, että ihminen haluaa puhua siitä mistä on ylpeä. Ja jos omasta liiketoiminnastaan ei puhu, milloin kukaan saisi edes tietää sen liiketoiminnan olemassa olosta? Richard myös tuo esille parhaana olemisen merkityksen. Sokeasti profitin perässä juokseminen ei tuota tulosta, mutta jos kaikessa tekemisessään keskittyy olemaan paras raha ja kasvu tulevat sitten perässä. Tässä olen 99,9999% samaa mieltä. Itse ajattelen että jos teet asiat vain eri tavalla kuin muut, niin menestys on taattu. Tässä tulee kylläkin ehkä eroavaisuutena se, että Richardilla on todella isoja yrityksiä todella kilpailullisilla toimialoilla, kun taas itse yritän päästä luomaan yrityksen siniselle merelle, jotta en tarvitse jäätäviä resursseja pelkästään parhaana olemiseen. Mutta sitten taas kun se liiketoiminta on luotu, silloin pitää alkaa muuttamaan ajatusmalliaan tähän parhaana olemiseen. Muuten joku tulee isommalla pinkalla mukaan leikkiin ja antaa niskalaukauksen omalle liiketoiminnalle jos se ei ole yksinkertaisesti vaan paras.

Hauskan pitäminen on erittäin tärkeää yrityksessä. Jos tekijiöllä ei ole hauskaa, silloin tuloksen tekeminenkin tulee suorittamalla. Ja kun tulos on suoritettu niin ei sen jälkeen enään lyödä ylimääräistä eforttia tekemiseen että saadaan vielä parempi tulos. Tällä keinolla tiimikin sitoutuu tekemiseen todella helposti. Jos mietitään meidän nykyistä tilannettakin Dynaamiassa, yksi suurimpia hidasteita meidän tekemiselle on se hauskuuden puuttuminen tietyillä osa-alueilla. Vähän ei niin hauskat tehtävät muuttuu hyvässä poppoossa hyvällä boogiella siedettäviksi tai jopa ihan hauskoiksi duuneiksi. Ja tämän minä haluan pitää meidän GameHubin porukassakin pääseikkana. Muuten tekemisemme motiivit muuttuvat liiallisesti ulkoisiksi, eli siihen että toivotaan tämän tuottavan joskus miljoonan kaks ja sen takia siedetään paskaa hommaa. Ja silloin kun tekeminen menee siihen pisteeseen, tulokset tipahtavat ihan ok tasolle joka ei todellakaan riitä siihen että GameHubin tulevaisuus olisi erittäin kirkas. Millä keinoilla sitten pidän hauskuuden mukana? Huolehtimalla siitä että kukaan ei joudu puurtamaan yksinään omassa norsunluurankotornissaan, vaan pidetään hommat yhteisinä. Auttamalla muita ja näin rohkaisemaan muita auttamaan myös toisiaan. Kuten kaikki armeijan käyneetkin muistavat, hauskalla ja hyvällä porukalla pystytään tekemään mitä vain, vaikka itse työ olisikin todella ”paskaa”, ja pitämään hyvän mielen kaikkien päässä.

Ja kun olemme saaneet tämän hyvän yhteishengen ja hauskanpidon luotua, meidän luovuttamisen riski poistuu kokonaan. Jokaisessa yrityksessä ja jokaisella sankaritarinan päähahmolla on se hetki, kun helpoin tie pois olisi luovuttaminen. Mutta luovuttamalla ei ole vielä koskaan saavutettu mitään suurta. Ja voi pojat, kuinka monta kertaakaan se on kerennyt käymään GameHubin tiimoilta jo mielessä. Viime kesän aikana oli suurin vuori pään sisällä kiivettävänä. Kun kuulimme SEULin olevan toteuttamassa Suomeen liigaa, tuntui oman tekemisen olevan niin turhaa. Mutta kun tuonkin uutisen käsitteli rauhassa, mietti oikeasti tilanteen vakavuuden, niin huomasin että perskules, eihän meillä ole mitään hätää. Itse asiassa, se vain vahvisti omaa uskoani meidän tekemiseen, koska joku muukin yrittää saada samaa aikaiseksi niin siellä on pakko oltava jonkinlainen mahdollisuus. Toiseksi, nyt pitäisi tulla jotain todella suurta että saisi meidät luovuttamaan. Nyt kun pidimme lockdown viikonlopun missä kävimme meidän yhteisen vision läpi ja ne stepit mitä me ollaan tekemässä milloinkin, niin omaan tekemisen usko vain vahvistui. Tässä syynä on se, että enään me ei vain roiskita vähän sinne ja tänne ja toivota osuvamme maaliin, vaan nyt alamme tähtäämään ja tekemään suunnitelmallisesti töitä sen maalin osumisen eteen.

Yksi seikka jota Richard myös jaksaa painottaa on kuuntelun ja muistiinpanojen merkityksen. Kun malttaa kuunnella, voi kuulla vaikka minkälaisia ajatuksia ja ideoita. Mutta näitä ei kuule, jos ei oikeasti kuuntele. Korvat siis auki minne tahansa meneekin. Ja kun kirjoittaa asioita ylös, ne pysyvät myös mielessä! Tämän takia haluaisin itselleni joko kotiin tai toimistolle varata kokonaisen seinän mihin pystyisin kirjoittamaan asioita ylös. Siinä näkyisi scrumin tyylisesti kaikki asiat joita pitää tehdä, mitä teen parhaillani (näin myös malttaisin keskittyä siihen asiaan mitä teen) ja valmiit tuotokset. Liian usein sitä vaan ajattelee niitä tekemättömiä asioita, mutta ei salli itselle sitä hyvän mielen fiilistä niistä asioista mitä on jo saanut aikaiseksi. Yksi lokero olisi varattu wild ideas -teemalle, johon kirjaisin ylös kaikki ideat jota mieleen tulla tupsahtelee. Näin ollen ne ideatkaan eivät koskaan katoa, vaan tulevat käytäntöön suuremmalla todennäköisyydellä kun saa sen mahdollisuuden toteuttaa niitä. Se myös auttaisi mahdollisesti ongelmatilanteiden ratkomisessa (tällä tarkoitan yritystoiminnan kehittämisessä kohdattaviin ongelmiin) ja erillaistumisessa.

Ehkä yllättävin seikka jota Richard painotti, oli delegointi ja perheenjäsenten kanssa vietettävä aika. Monella puurtajalla on ongelmana se että he eivät osaa delegoida omia tehtäviään eteenpäin vain yrittävät painaa kaiken itse. Tästä seuraa todella pitkiä työpäiviä = kiukkuisia vaimoja = paska työn ulkopuolinen elämä = pelkkä työ jäljellä = loppuun palaminen. Delegoinnilla pystytään myös motivoimaan erittäin hyvin työntekijöitä. Muistan hyvin sen hjuvan fiiliksen kun Juvan ABC:llä työskennellessäni neuvottelin itselleni kokonaisuudessaan jäätelökioski hommien hoitamisen pienellä palkankorotuksella. Näin tunsin omalle työlleni jotain arvoa enkä vain puurtanut omaa osaani hiljakseen. Tätä olen painottanut myös GameHubin puolella erittäin vahvasti. Jokaisella on omat vastuualueensa, jossa saa tehdä tiettyyn pisteeseen itsenäisesti päätöksiä ja kukaan ei saa olla toisen olkapään takana kyttäämässä toisen tekemistä. Siihen on tämän motivoinnin lisäksi toinenkin syy, joka on erittäin yksinkertainen. Mitä minä menisin koodaamisesta jauhamaan tai keskustelemaan Eliakselle, joka on siinä hommassa parempi kuin hyvä? Porukalla katotaan että minkälaista tulosta halutaan saada ja sen jälkeen vastuu on täysin hänellä itsellään. Eikä minun tehtäväni ole olla toisten pyllyjä pyyhkimässä, tehköön asiat niin kuin itse parhaaksi näkevät kunhan vain tulokset ovat niitä mihin halutaan päästä. Tämä on omasta sellainen asia jonka jokainen henkilö joka haluaa päästä joskus johtamaan on hyvä ymmärtää ja sisäistää. Miksi joku jaksaa käyttää energiaansa jonkun työskentely tyylin haukkumiseen varsinkin jos se tuottaa vielä sitä tulosta mitä halutaan?? En vain jaksa ymmärtää…

Huomaa kyllä Richardin arvoista myös sen, että hän on kova poika seikkailemaan. Hän kannustaakin kirjassaan sulkemaan työasiat aktiivisesti pois mielestä ja menemään ulos katsomaan mitä maailmalla on. Ja tästä on kyllä niin omalle mielenterveydelle kuin myös sille työlle hyötyjä! Kun kulkee silmät auki maailmalla ja havannoi mitä kaikkea tuolla onkaan, voi löytää omassa työssään kohtaamiin ongelmiin mitä kummallisemmastakin paikasta, tilanteesta tai keskustelusta ratkaisuja tai ideoita. Tämä on ehkä itselläni sellainen seikka jota haluan lähteä kehittämään omassa ajatusmaailmassani. Nykyään olen hieman liikaa siinä oman kuplan sisällä ja sen seurauksena omat ”ongelmat” tuntuu hetkittäin todella suurilta. Toisekseen elämästä saa paljon enemmän irti kun hakee sitä seikkailijan osaa itsellensä = elämä maistuu paremmalta = parempi fiilis arjessa = parempaa tulosta! Ai että, taidanpa tästä alkaa selailemaan jo mahdollisia mymmi kohteita!

Mutta ennen sitä vielä eräs seikka jonka Richard haluaa tuoda esiin on seuraavanlainen. ”As long as you are surrounded by the people you love and doing what you love, it really doesn’t matter where you are.” Kuten jo aikaisemminkin mainitsin siitä hyvästä boogiestä tiimin kesken, se on todella tärkeä seikka onnistumisen kannalta. Kuten jo melkein kliseeksi muodostunut lause ”tärkeintä ei ole se määränpää vaan se matka” merkitsee erittäin paljon. Tässä ehkä yksi tekijä on se että hyvää matkaa ei haluaisi lopettaa koskaan. Jos yrityksen kehittäminen on tämänkaltainen hyvä matka, niin sen kehittämistäkään ei halua lopettaa koskaan. Mitähän tässä omalle ajatukselleni on oikein käymässä, kun kapitalistisen ajattelumallin omaavana höpöttelen tämänkaltaista hippien puheita. Mutta toisaalta, en halua koskaan tehdä töitä ja tämä on mahdollista vain silloin, kun hyvällä porukalla tekee hyvällä mielellä varustetulla hyvällä firmalla hyviä juttuja.

Keskustele artikkelista

2 kommenttia to “Neitsyt tyyli”

  1. Henry Vesin sanoo:

    Kapitalistihippihän susta on kuoriutumassa!

  2. Komppaan Henyä. Aikamoista kapitalistihipin puhetta. Oli muuten tosi hyvin kirjotettu teksti. Rupes tekee mieli lukee Richard Bransonin kirja. En yhtään tienny että sillä on näinkin siisitistä aihepiiristä ajatuksia.

    Seikkailusta sen verran että: Seikkailu on mun yks tärkeimmistä elämän motoista. Pyrin seikkailemaan usein. Seikkailun ei kuitenkaan tarvii aina olla Grand MYM tai matka maailman ääriin vaan seikkailla voi ihan arjessa tai Suomessa. Mikä on seikkailun määritelmä? Mä oon määritelly sen niin että tekee jotain mitä ei ole ennen tehnyt. Esimerkkejä pienistä seikkailuista vois olla vaikka että juttelee itselleen täysin ventovieraan ihmisen kanssa vaikka lounaalla. Varsinkin vanhemmilta ihmisiltä oppii ihmeellisiä asioita tämmösten keskusteluiden kautta. Voi käydä tutustumassa kotikaupungin tuntemattomaan kaupunginosaan polkupyörällä tai lähteä metsäretkelle mietiskelemään. Yksin liftaaminen tai matkustaminen on aina aikamoinen seikkailu koska silloin yleensä joutuu kokoaika vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta siitä palkintona saa mahtavia kokemuksia ja yleensä tapaa mielettömän siisteijä ihmisiä joiden ystävällisyydellä ei tunnu olevan rajaa. Seikkailla voi toki myös työn parissa. Tekee semmoisia bisneskokeiluja, jotka vaikuttaa mielenkiintoisilta mutta joita ei oo koskaan viittiny kokeilla.

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!