Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Neljän tunnin työviikko

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Neljän tunnin työviikko
Kirjan kirjoittaja: Ferris
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin lukea neljän tunnin työviikon, sillä tunsin viikkojeni paisuvan työmäärästä niin, että tunnit viikossa eivät enää kunnolla riittäneet. Ferriksen ajatukset olivat hyvin paljon sellaisia, joita olin aiemmin karttanut. Ferris uskoo hetkessä elämiseen ja työnmäärän minimalisoimiseen, kun taas esimerkiksi Brian Tracy uskoo työhön keskittymiseen ja sille ajan antamiseen. Muutaman hyvän kopin kirjasta sain, jotka vein heti käytäntöön.

Kaikkein tärkeimpänä koppina pidin oikeiden ihmisten ympärille löytämistä. Ideaali tilanne olisi sellainen, että olet luonut yritystoimintasi ympärille toimivan organisaation, joka pystyy toimimaan käytännössä itsenäisesti. Riittäisi että itse kävisit lukemassa kerran viikossa sähköpostisi ja tarkastamassa, että kaikki rattaat pyörivät, kuten niiden tulee. Muun muassa Buukkaaja projektissa voisin toteuttaa tätä niin, että kerään myyntiporukkaan lisää ihmisiä ja itse huolehdin vain isommasta kuvasta. Timer Groupin kanssa aloitimmekin keskustelut heti, että minulle maksettaisiin provisio myyntiporukan onnistumisesta. Tällöin minun itse ei välttämättä tarvitsisi osallistua itse myyntiprosessiin ja aikaa vieviin myyntireissuihin, vaan keskittyä myyntiporukan motivointiin ja toiminnan aikatauluttamiseen. Vielä toistaiseksi kuitenkin aion osallistua myyntireissuihin, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan Buukkaaja-projektissa.

Stressi ei ole välttämättä aina pahasta. Aina puhutaan, että heti kun tuntee stressaavansa tulee hellittää ja ottaa aikaa itselleen. On totta, että näin se joissain tilanteissa on, mutta stressi voi saada meidät myös ylittämään itsemme. Stressi lisää kehossamme tiettyjä hormoneja, jotka saavat kroppamme toimimaan tehokkaammin. Joissain tilanteissa tämä siis on jopa hyödyllistä. Päätinkin kokeilla eräänlaista keinoa, jolla saan itsestäni enemmän irti. Elämä on täynnä Deadlinejä, joihin mennessä jokin tehtävä on tehtävä. Kun tämä deadline lähenee myös stressitaso kasvaa. Kokeilinkin sellaista, että asetin omat deadlineni oikeita aikamääreitä huomattavasti aiemmiksi ja päätin kiven kovaa pitää näistä omistani kiinni. Sain luotua itselleni positiivista painetta, jonka huomasin kyllä aiheuttavan nimenomaan painetta mutta EI stressipainetta. Kaikkein kauheinta on lykätä asioita, jolloin kyseinen tehtävä vie enemmän aikaa ja aiheuttaa ”tekemättömän työn stressiä.”

Konkreettisin koppi oli se, että minun tulee avata kalenterini ja tutkia sitä tarkemmin. Mitkä asiat kalenterissani vievät minua kohti haaveitani ja tuottavat minulle rahaa. Kun katselin kalenteriani muutamia viikkoja taaksepäin, huomasin siellä olevan Todella paljon turhaa. Haaveeni on siis päästä reissuun Sannin kanssa tammikuussa 2014, jota varten tarvitsen tietenkin rahaa. Valitettavasti tämä toimenpide aiheuttaa sitä, että minun tulee sanoa useammin Ei. Huomasin kylläkin jo heti muutaman viikon jälkeen, että kun sain pyhitettyä aikaa minulle tärkeille asioille, sain tehtyä enemmän ja pystyin myös hoitamaan juoksevia asioita omien hommieni ohella.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!