Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Networking to Introverts

Kirjoitettu 04.06.19
Esseen kirjoittaja: Emilia Niemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Networking to introverts
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja kertoo verkostoitumisesta introvertin silmin. Kaikille verkostoituminen ei ole aina niin helppoa, ja kirja antaa muutamia vinkkejä siihen. Minulla on ollut verkostoituminen varmaan jokaisessa oppimissopimuksessa, mutta silti se tuntuu älyttömältä kynnykseltä viedä käytäntöön. En ole mikään kaikista pahin introvertti, viihdyn kyllä ihmisten parissa. Verkostoitumista en ole harrastanut hirveästi ja ehkä juuri siksi se on sitä epämukavuusaluetta.

Kirjassa puhutaan paljon ekstro- ja introverteista ja sanotaankin, että useimmiten verkostoitumistapahtumissa suurin osa on ekstrovertteja. Introvertit saattavat vältellä omaa epämukavuusaluettaan ja eivät lähde niin helposti tapahtumiin, varsinkaan yksin.

Verkostoitumista ei kuitenkaan kannata ajatella vain tapahtumina. Verkostoitumista tapahtuu kokoajan niin kaupan kassalla kuin lasten jalkapallopelien reunalla. Tämä taas liittyy omaan asenteesi, huomaatko muut ihmiset vai oletko sulkeutunut omaan kuplaasi? Joskus on ihan hyvä vilkaista mitä ympärillä tapahtuu ja millaisia ihmisiä on vierelläsi. Kirjassa neuvotaan, että tulisi käydä paljon ulkona ja ettei mielellään saisi syödä yksin. Nämä voivat lähteä pienistä stepeistä. Tehdään tavoitteet esimerkiksi, että kerran viikossa syön lounasta jonkun kanssa töissä, ketä en tunne vielä niin hyvin. Oma verkostoitumiskalenteri, missä tapahtumissa minä aion verkostoitua tänä vuonna? Muuten tapahtumat jäävät helposti, jos niihin ei reagoi ajoissa.

Mitä tapahtumissa pitäisi sitten tehdä?

Tärkeää on ensiksi asettaa tavoitteet tapahtumalle. Montako uutta ihmistä haluat tavata? Montako käyntikorttia haluat saada? Mitä haluat saavuttaa?

Tule ajoissa paikalle. Kun tapahtuma ei ole vielä kunnolla alkanut, siellä on vähemmän porukkaa ja ehkä helpompi sulautua joukkoon ja tehdä ensimmäisiä tuttavuuksia.

Ole open target. Helposti lähestyttävä ja aito. Muodosta silmä kontakteja ja hymyile. Ihmisten on helpompi tulla juttelemaan sinulle, kun et ole sulkeutunut omaan kuplaasi.

Ole avoin kaikille tilaisuuksille. Esimerkiksi drinkkijonossa voit aloittaa small talkilla. Tästä tuli mieleen yksi tiimiläiseni, joka oli verkostoitumistapahtumassa ja yksi tunnettu henkilö aloitti small talkkia pisuaareilla molempien pissatessa. Kaikki keinot ovat sallittuja, mikä toimii juuri sinulle?

Pidä energiat yllä ja muista syödä. Älä juo, jos et ole syönyt. Jaksat verkostoitua paljon paremmin kun et ole energiavajeessa ja aikainen humalatila ei välttämättä ole eduksi.

Luota itseesi. Yleensä ne, jotka inhoavat verkostointia, luulevat että ovat huonoja siinä. Sinä pystyt siihen!

 

Verkostoitumista varten olisi hyvä aina miettiä 20 sekunnin oma hissipuhe. Kuka sinä olet, lyhyesti ja ytimekkäästi. Esimerkiksi:

Moi! Olen Emilia Niemi, yrittäjä ja tiimiyrittäjä. Intohimoa löytyy erityisesti ihonhoitoon ja hyvinvointiin. Siitä huolimatta olen monien alojen yrittäjä, sillä tiimiyrityksessä teemme hurjasti erilasia juttuja päivittäin. Näitä ovat esimerkiksi Laajavuoren tapahtumatuotanto, Ristorante Noen markkinointi ja sisällöntuotanto sekä mahdollisesti jopa promokeikat leijonapuku päällä pomppien Superparkissa. Minulla on suuri menestymisen halu ja saan energiaa muista samantyyppisistä ihmisistä. Olen myös rakentamassa omaa henkilöbrändiä, ja kuulen mielelläni sinulta vinkkejä ja tarinoita siihen liittyen!

Ensi syksynä aion ottaa verkostoitumisen suhteen härkää sarvista. Nyt on tekojen aika. Teen tarkan verkostoitumissuunnitelman, mutta aion osallistua ainakin JES ry:n tapahtumiin aktiivisesti, sillä uskon että löytäisin sieltä mielenkiintoisia tyyppejä. Verkostoitumisesta tulee olemana hurjasti hyötyä tulevaisuudessa, erityisesti kun on yrittäjä. Jyväskylässäkin on yllättävän pienet piirit, ja kun pääsee piiriin sisälle aukeaa hurjasti uusia mahdollisuuksia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!