Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

No Agenda Club

Kirjoitettu 12.11.13
Esseen kirjoittaja: Kimmo Pulkka
Kirjapisteet: 2
Kirja: No Agenda Club - Elä väljästi
Kirjan kirjoittaja: Pekka Pirhonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yleensä teen esseelle selkeen rungon ennenku alotan kirjottaa. Tästä tulee nyt No Agenda-essee missä varmaa pohdiskelen kaikkea, en tiiä. Henyllä kyllä kaunis essee tästä ja siitä ehkä vähän inspiroituneena tää no agenda.

 

Anna mielellesi tilaa

 

Olen ollut ennen akatemiaa aika paskahousu. Mietin ennen todella paljon, mitä muut minusta ajattelevat. En sano ettenkö enää ajattelisi sitä yhtään, mutta huomattavasti vähemmän. Tuo muutos on raivannut mieleeni todella paljon lisää tilaa. Voin olla paljon vapaammin. Voin joskus olla vähän hölmö ja outokin. Mitä se haittaa? Elämäni on paljon iloisempaa ja rennompaa. Voin käyttää nuo aikaisemmat tilaa vievät ajatukset mihin tahansa muuhun; vaikka unelmaani tai ihan vain tähän hetkeen, niin kuin Pirhonen kehottaa.

 

”Välitä muista enemmän kuin itsestäsi, mutta älä siitä, mitä muut ajattelevat sinusta”

-Pulkan Kimmo

 

Viha syö energiaa, myötätunto lisää sitä. Kateus on turhaa. Mitä. Se. On. Minulta. Pois. Jos jollain on jotain mitä minulla ei ole. Ei mitään. Miksei mietitä toisen ihmisen hyvää mieltä, kun hänellä on jotain haluamaansa. Miksei osata riemuita toisten onnistumisista niin kuin omasta. En osaa itsekkään, vaikka haluaisin. Joskus ilo tulee sydämestä, sen kyllä huomaa. Tykkään siitä ja silloin siitä pitäisi ottaa kaikki irti.

 

Kuuntele

 

Kuuntelemisen jalo taito, ahhh. ”Mikäs sulla on ku et puhu.”. Tuo lausahdus ja sen muut variaatiot pistävät padan kyllä aivan täysin jumiin, vaikka se sanottaisiin jollekin muulle kuin minulle. Miksi? No koska meillä on yleinen käsitys siitä, että paljon puhuva ihminen on hyvä. Usein tällaiselta henkilöltä kuitenkin puuttuvat sosiaaliset taidot. Pitää tietää milloin, miten, mitä ja miksi puhuu vai puhuuko ollenkaan. Puhumatta jättäminen on yhtä arvokasta kuin puhuminen. Se kertoo aina jotain. Negatiivista tai positiivista, se riippuu tilanteesta. Itse puhun silloin kun minusta tuntuu sille. Nykyisin tuntuu ehkä vähän enemmän. Se on minulle ihan ok.

 

Keskity hetkeen

 

Ole nyt hiljaa. Rentouta otsa, sitten kulmakarvat ja nyt olkapäät. Hengitä mahallasi. Vedä muutama oikein pitkä ja rentouttava henkäys happea. Lopeta nyt hengittäminen vetämättä keuhkoihin ilmaa. Lue tätä tekstiä hengittämättä. Mieti miten kohta saat vedettyä keuhkosi taas täyteen ilmaa. Mieti miten ilma kulkisi sisälläsi. Nyt voit taas hengittää.

 

Unohdamme helposti, miten elämän pienimmätkin asiat ovat merkityksellisiä. Miten sitten voisimme muka nauttia niistä? Vain keskittymällä täysillä tähän hetkeen ja siihen asiaan, mitä on tekemässä, voi antaa täyden panoksensa. Lisäksi tulee olla täysin oma itsesi. Mikä saa sinut keskittymään ja rauhoittumaan? Itselläni toimii sauna. Sauna on paras. Harmi ettei aina ole sauna 🙁

 

Mihin sulla on kiire?

 

Hyvä jos ei ole. Aika monella on, vaikka ei pitäisi olla. Pienempänä minulla ei ollut kiire. Ei ollut vastuuta, joka loisi illuusion kiirestä. Tuntuu, että aina on jotain mitä pitäisi tehdä, vaikkei oikeasti olisikaan. Pysähtymällä hetkeen esimerkiksi edellä olevan harjoituksen avulla auttaa pääsemään pois ”ajatuskarusellistä”.

 

Jotain pientä johtajuudesta

 

Johtaja tarvitsee kartan. Kartassa on määränpää ja sinne pitää päästä. Ilman määränpäätä, johtaja ei osaa johtaa johdettaviaan mihinkään. Hän kokeilee tikulla jäätä ja alkaa arvuuttelemaan mahdollisia määränpäitä, koska johdettavat haluavat, että heitä johdetaan, mutta kukaan ei tiedä mihin. Siksi käy näin: Olisiko 5kp/kk? Ei. Asana? Ei. 600e, josta 100e itellee? Ei. Espanja? Eieiei sähän oot ihan paska johtaja xD Johda kunnolla!!!

 

Kun yhdessä ollaan määritelty määränpää, valitaan tärkein asia. Reitti. Pitkä kiertotie vai nopeasti läpi suon? Valitaan suo. Siksi käy näin: Te kaksi voitte hoitaa pitkospuut. Kyllä. Kun ollaan päästy puoleen väliin, niin voin sytyttää nönnönnöön kanssa nuotion. Kyllä. Hoitakaa te neljä teltta että päästään lämpöseen. Kyllä. Matkaan lähdettäessä johtaja on osannut kertoa kaikille, että älkää ottako parhaita vaatteitanne, koska ne likaantuvat muuten. Kyllä. Lisäksi kaikki tarvittava on osattu pakata mukaan, koska tiedetään mihin mennään ja mitä matkalta haluamme. Kyllä.

 

No aika normi tuli juuh.

 

Kimmo Pulkka

kimmo@millio.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!