Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

No agenda club – Elä väljästi

Kirjoitettu 02.12.13
Esseen kirjoittaja: Simo-Pekka Pilli
Kirjapisteet: 2
Kirja: No agenda club
Kirjan kirjoittaja: Pekka Pirhonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kirja kuulosti mielenkiintoiselta sen rennon asenteen ja uuden näkökulman takia, joten päätin lukea tämän.

 

Läsnäolo. Keskity kuuntelemaan. Älä tulkitse. Älä muodosta mielipiteitä. Älä tyrkytä neuvoja.

Näihin asioihin aion keskitty keskuteluissa, sekä treeneissä. Treeneissä läsnäolo saattaa helposti unohtua jos aiheet eivät oikein kiinnosta tai jos luulee oman nkökulman olevan oikea. Olenkin kirjan myötä alkanut keskittymään enemmän kuunteluun ja pyrin kuuntelemaan niin keskusteluissa kuin treeneissä asian loppuun ennen kuin muodostan siitä sen suurempia mielipiteitä tai tulkintoja. Olen muutenkin aina tykännyt jakaa neuvoja monissa asioissa, mutta olen pyrkinyt vähentämään tätä ja puntaroimaan tarkemmin eri vaihtoehtoja niin arkisissa asioissa kuin akatemia ympäristössä. Olen huomannut, että minun näkökulmani ei aina ole ollutkaan se kaikkein pisimmälle harkittu ja tarpeeksi monipuolisesti ajateltu, vaan on myös parempia vaihtoehtoja. Mutta en ole kuitenkaan mennyt siihen, että menisin pelkästään muiden virrassa, vaan uskallan myös sanoa jos olen oikeasti eri mieltä ja luotan oman mielipiteeseeni. Henkinen läsnäoloni on myös parantunut treeneissä, vaikkakin keskittyminen on hyvin vaikeaa, silloin kun keskustelut ajautuvat aivan epäolennaiseen, mitä on viime aikoina tapahtunut aika paljon tiimimme treeneissä ja kokouksissa. Olemme kuitenkin saanut karsittua sitä, koska yhä useammat uskaltavat kyseenalaistaa keskusteluita.

 

On hyvä välillä pysyä paikallaan ja antaa mielen hiljentyä ja kirkastua.

Tämä aihe liittyy epäolennaiseen asioiden puintiin ja mielipiteiden uudelleen miettimiseen. Havahdun välillä siihen, että mietin jotain aivan epäolennaisia asioita tai olen jonkin mielipiteen vankina, joka antaa jollekin asialle liikaa arvoa. Tämän huomaa parhaiten, kun lähtee kiireellä tekemään esimerkiksi projektia ja vähän ajan päästä huomaakin, että on tehty aivan epäolennaisia asioita. Pieni pysähtyminen paikoilleen ja asioiden miettiminen tehostaa kummasti työntekoa ja auttaa suuntaamaan energiaa oikeisiin asioihin, joten aion suunnitella tekemisiäni paremmin, enkä lähde päättömänä painamaan hommia, vaikkakin joskus on hyvä lähteä toiminnan kautta. Silloinkin pitää muistaa jossain vaiheessa pysähtyä miettimään miten ollaan edetty. Oppisopimus on ollut akatemia ajan mielen kirkastumis hetki. Siinä olen pysähtynyt miettimään mitä olen tekemässä, minne olen menossa ja kuinka pääsen sinne.

 

Elämä paranee vähentämällä jotakin, ei lisäämällä.

Asioiden paljous sumentaa kokonaiskuvaa ja tärkeät asiat saattavat jäädä vähemmän tärkeiden asioiden varjoon. Tietynlainen asioiden priorisointi heikentyy, josta seuraa huonoja valintoja. Olenkin pyrkinyt kirjan jälkeen miettimään tarkasti, mitä asioita oikeasti tarvitsen ja mitkä voi jättää vähemmälle. Esimerkkinä voisi käyttää vaikka ihmissuhteita. Jos haalii koko ajan vain lisää kavereita ja pyrkii olemaan monen hyvä ystävä, heikkenee toisten suhteiden laatu, koska suhteet tarvitsevat aikaa ja aika on rajallista. Siis vähentämällä ns. lähimmäistä ystävä piiriä voi sen laatu parantua. Samaa voi myös peilata projekteihin. Jos koittaa tehdä liian montaa projektia samaan aikaan, saattaa laatu heiketä eli pitää tarkkaan miettiä mitä lupaa asiakkailleen ja million. Ei se määrä vaan laatu.

 

Law of attraction – Ajatuksemme luovat todellisuutemme.

Siis mitä ajattelemme asioista luovat oman todellisuutemme ja kaikilla on erilainen käsitys todellisuudesta. Tämän teorian mukaan energia seuraa sinne, minne huomionsa kiinnittää. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mihin kiinnittää huomiota. Aionkin kiinnittää huomioni itseni kehittämiseen ja uusien verkostojen rakentamiseen, koska se on olennainen osa yrittäjyyttä ja olen jo nyt huomannut, että siitä on hyötyä yrityselämässä hyvin paljon. Kun ajattelee, että uusien ihmisten tapaaminen on hyvä juttu, alkaa sitä automaattisesti tehdä. Aion hyödyntää teoriaa myös muissa asioissa, joita koen ja tulen kokemaan hyödyllisiksi ja hyviksi asioiksi.

 

Hyvä itsensä johtaminen

1)kirkas ajatus itsestä ja vastuunotto omasta elämästä

2)uskallus olla itsensä kaikissa olosuhteissa

3)kyky liittyä muihin kestävällä tavalla ja saavuttaa yhdessä tuloksia

Itsensä johtamista varsinkin yrittäjä tarvitsee hyvin paljon. Siihen liittyviä asioita on painotettu treeneissäkin paljon. Täytyy reflektoida itseään, jotta saa konkreettisen kuvan itsestään eli jalat saadaan maahan niin sanotusti, on uskallettava heittäytyä ja oltava oma itsensä, sekä luotettava niin tiimikavereihin kuin muihinkin ihmisiin, että saavutetaan tuloksia. Aion perehtyä lisää itseni johtamiseen, sillä aihe on mielenkiintoinen. Haen sitä kautta kontrollia asioiden hoitamiseen ja tehokkuutta tavoitteisiin pääsyyn, sillä koen asian tehokkaana.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!