Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nordic Business Forum

Kirjoitettu 05.01.13
Esseen kirjoittaja: J M
Kirjapisteet: 1
Kirja: Seminaari
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Brian Tracy

Brian Tracy teki kovan aloituksen Nordic Business Forumissa syyskuussa 2012. Olemme käyneet Innomon kanssa läpi erityisesti hänen 7-steps strategiaansa jo useita kertoja. Brian Tracy oli ainakin omalla kohdallani tuon foorumin eniten odotettu puhuja ja hän totisesti lunasti myös odotukset. Kovin koppi oli tietysti 7-steps strategia kokonaisuudessaan.

Innomo on erityisesti syksyn aikana tehnyt kovan nousun myynnin saralla ja asiakkaat ovat tulleet tämän vuoksi myös erityisen tärkeiksi. Syksyn aikana Innomo on ottanut käytäntöön viikoittaiset myyntiaamut, jolloin myymme pääasiassa yhdessä koko tiimin voimin. Myyntiaamut ovat kohdallamme toimineet erittäin hyvin ja draivi on saatu sytytettyä uudelleen työntekoon. Yhdessä pidettävillä myyntiaamuilla tähtäämme myös ensi vuoden missioomme olla yhdessä tekevin tiimi koko talossa. Myyntiaamujen taustalla on ap-solumme, joka oli ensimmäinen oppimissolu tiimissämme. Tämän myötä myös muille saroille on alkanut syntyä omat solunsa. Näillä pienillä perusasioilla saamme perustoimintomme kuntoon, jotta pääsemme syventymään näihin osa-alueisiin tiimitoiminnassamme kunnolla.

Solun toiminta helpottaa nimenomaan osa-alueen eri aiheisiin paneutumista. Olemme saaneet eri teorioita tuotua yhtä enemmän koko tiimille ja myynti on vihdoin osana jokaisen Innomolaisen arkipäivää. Solu varmasti panostaa yhä keväällä siihen, että myynti saadaan toimivaksi ja sen saavutettua voimme pikku hiljaa myös alkaa syventää jo olemassa olevia asiakassuhteita. Asiakaskäynneille olemme ottaneet myös käytäntöön Brian Tracyn kehittämän idean pöytäkirjasta, jossa vastaväitteet ja suurimmat kysymykset on esitetty valmiiksi ja asiakas saa tehdä merkintöjään kyseiseen pöytäkirjaan, sekä esittää lisäkysymyksiä.

Esa Saarinen & Hans Rosling

Hans Rosling ja Esa Saarinen yhdessä konkretisoivat ajatuksiani elämästä ja kannattavasta liiketoiminnasta. Kattavimmat muistiinpanot myös syntyivät näiden kahden puhujan kautta, tosin muistiinpanot syntyivät ajatuksiini, sillä molempien esitykset olivat niin tyhjentäviä, ettei kynä kerta kaikkiaan liikkunut. Rosling avasi esityksellään maailman tilanteen hyvin konkreettisesti. Näitä asioita tulee pyöritettyä varmasti jokaisen päässä lähes päivittäin, mutta tällä kertaa ajatukset konkretisoituivat. Esa Saarisen puhe tuki emotionaaliselta pohjalta paljon Roslingin puhetta ja Esa Saarinen valotti hyvin sitä, mikä on tähän asti ollut oma kontaktini oikeasti ajatuksiini. Siihen mitä olen saanut ajatuksistani irti.

Hans Rosling puhui unelmastani tehdä yritysliikettä köyhempiin ja isosti asuttuihin maihin. Kasvun mahdollisuudet löytyvät juuri näistä maista ja koko maapallo olisi mahdollista saada lähes tasavertaiseen asemaan kun keskittäisimme länsimaalaisilla olevia voimavaroja yhä enemmän näihin kehittyviin maihin. Työvoima ja asiakkaat löytyvät sieltä. Näin myös elämänlaatu tasoittuisi lännen ja idän maiden välillä.

Näiltä kahdelta puhujalta käytäntöön viemistä riittää, sillä tämän toiminnan pitäisi olla arkipäivää meillä ihan jokaisella. Yrittäjiä pitäisi kannustaa enemmän kokeilemaan, laajentamaan tai asettamaan koko liiketoimintansa ulkomaille. Yrittäjissä on se muutoksen voima, jota Rosling puhuessaan painotti. Erityisesti hänen puheestaan jäi mieleen esitystyyli, jolla hän avasi tiensä varmasti jokaisen kuulijan sisimpään. Hyvin hahmotetut esimerkit ja teoriat vahvistivat esitystä ja erityisesti vessapaperiteoria jäi mieleen. Teoria on surullinen, mutta totta. Ikäpolvemme vanhentuvat, eikä kasvu tapahdu samaan tahtiin. Valitettavasti.

Sir Richard Branson

Branson oli monen kuulijan kohdalla odotetuin puhuja. Itse petyin ehkä vähän hänen esitykseensä ja totta puhuen en tiedä mikä tähän oli syynä. Sinänsä tämän herran elämäntarina oli mielenkiintoinen, mitä siitä nyt irti sai haastattelun muodossa. Totta puhuen mieluusti olisin lukenut tätä koskevan kirjan etukäteen, jotta olisin saanut hänestä enemmän irti.

Brasonin tarina on kannustava, mutta haastattelussa se jäi aika kaukaiseksi. Branson on nuoresta pitäen toiminut jos minkälaisena yrittäjänä ja alun alkaen hän lähti levyjen tuottamisesta liikkeelle. Tällä hetkellä Branson hallinnoi Virgin yhtiöitä, joita on useita erilaisia. Erityisesti itseäni jäi kiinnostavaan Virginin hyväntekeväisyys – yhtiö, jonne myös seminaarista tulleet lahjat Branson lahjoitti. Olisin halunnut ehdottomasti kuulla tästä ja muistakin yhtiöistä lisää. Virgin Air – yhtiö tuli hyvin esille kysymyksissä, mutta muu tekeminen jäikin sen varjoon.

Haastattelusta ilmeni, että Branson on vahvasti liikemies. Hän on elänyt yrittämiselle ja luonut imagonsa tämän mukaisesti. Jokaisen yrittäjän pitäisi kuulla hänen tarinansa hänen itsensä kertomana. Branson kuitenkin oli ilmeisesti itse toivonut, ettei hänen tarvitse tehdä puhetta vaan haastattelu olisi parempi. En tiedä menikö haastattelussa sitten kysymyksen mönkään vai oliko Bransonin elämään tutustuttu tarpeeksi alun alkaenkaan, mutta täytyy sanoa, että esitys jäi vähän kaukaiseksi. Mies tosin oli hyvin ihmisläheinen ja otti erittäin hyvin yleisön mukaan esitykseen ja tuntuikin kuin tunnelma olisi noussut kattoon tämän miehen astuessa lavalle.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!