Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nordic Business Forum 2012

Kirjoitettu 05.01.13
Esseen kirjoittaja: Hanne Eskelinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Nordic Business Forum 2012
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Muistan kuinka pinkkuvuonna katselin vanhempia tiimiyrittäjiä, jotka olivat menossa NBF:ään. Olisi ollut hauska liittyä seuraan itsekin. ”Ehkä sitten seuraavana vuonna” olivat ajatukseni ja niinhän siinä kävikin. Innostus seminaaria kohtaan ei vain ollut täysin samaa luokkaa kuin edellisenä vuonna. Seminaari järjestettiin torstaina ja perjantaina ja olin lauantain aamuna lähdössä kahden kuukauden matkalle. Tuolloin koin seminaarien tärkeimmäksi anniksi lähinnä verkostoitumisen, mutta kyseisen tilanteen ollessa päällä ei verkostoitumisella tuntunut olevan juurikaan merkitystä. Silloin en niinkään ajatellut, että puhujien puheenvuoroista voisi jäädä minulle jotain käteen, ajatukset pyörivät lähdön ympärillä.

Seminaarin aiheena oli kasvu ja seminaarissa oli monta tunnettua puhujaa. Monelle Brian Tracy oli seminaarin yksi huippupuhujista. Hänellä olikin paljon asiaa ja varmasti jokaisella meistä paljon opittavaa häneltä. Hänen puheenvuorostaan jäi minulle soimaan päähän, että kaikki taidot ovat opittavissa ja riittävällä toistamisella ja harjoittelulla niistä tulee automaattisia. Tiimin hienoushan piilee juuri siinä, että eri ihmiset harjoittavat eri taitoja, tulevat hyviksi niissä, ja toimimalla yhdessä kaikki saavat hyödyn toistenkin harjoittamista taidoista.

Paneelikeskustelu kasvuyrityksen rakentamisesta tuntui jakavan osallistujien mielipiteet. Paneelikeskustelusta huomasi hyvin kuinka yrittäjän läpikäymä polku vaikutti hänen mielipiteeseensä asioihin. Paneelikeskustelussa nousi esille monia itseäkin paljon mietityttäneitä aiheita, kuten esimerkiksi oppiminen, ihmisten motivointi sekä viestinnän ja asenteen merkitys. Paneelikeskustelun loppupuolella osallistujille esitettiin kysymykset: ”Mikä on tärkein yrityksen ytimessä olevan huipputiimin ominaisuus?” ja ”Mikä motivoi?” Vastauksiksi nousivat mm. oppiminen, tekeminen, yhteiset arvot, voittaminen, halu menestyä yhdessä ja intohimo tekemiseen. Kuinka upeaa olisi löytää nämä ominaisuudet myös Innomosta! Syksy on muokannut paljon Innomoa tiimiyrityksenä ja yksilöt sekä tiimi ovat kasvaneet ja oppineet paljon syksyn aikana. Meidän täytyisi saada sytytettyä viimeisetkin tiimissämme yhdessä tekemiselle ja löydettävä intohimo tiimiyrittäjyyttä kohtaan. Paneelikeskustelun jälkeen puhunut Daniel Pink tarjosikin mietteitä siitä kuinka motivoida ihmisiä?

Motivoitunut työntekijä lisää paitsi tuloksellisuutta myös työpaikkaviihtyvyyttä. Pinkin mukaan raha on hyvä motivaattori, tiettyyn pisteeseen asti. Sen jälkeen kuvaan astuvat muut motivoinnin keinot. Työntekijän taitojen ja hänelle annettujen haasteiden tulee kohdata niin, ettei tehtävä ole liian helppo eikä toisaalta myöskään liian haastava. Kaikki tekevät myös mieluummin työtä, jolle voivat löytää merkityksen ja jossa heitä ei vahdita koko ajan selän takana, vaan työhön liittyy vapautta valita ja käyttää omaa luovuuttaan.

Toisen päivän puhujat nostivat esille aiheita, jotka ovat omassa elämässä myöhemmin syksyllä mietityttäneet ja aiheuttaneet keskusteluakin aika paljon. Jari Saravuo puhui hyvinvoinnin kasvusta ja Esa Saarinen kasvun filosofiasta ja arvoyrittäjyydestä. Sarasvuon mukaan kasvu tulee kivun ja pelon kohtaamisesta. Sarasvuo jakaa ihmisen elämän kolmeen osa-alueeseen: Omaan elämään, julkiseen elämään ja yhteiseen elämään. Vastaavaan jakoon hieman eri muodossa olen törmännyt joskus aiemminkin elämässäni, elämän ajan tulisi olla tasapainossa itsensä, itselle tärkeiden ihmisten ja työn välillä. Saarinen puhuu puolestaan ihmisenä olemisen ihmeestä, rakkaudesta ja positiivisuudesta. Syksyn aikana nämä teemat ovat nousseet esille omassa elämässä. Seminaarissa heränneisiin kysymyksiin on alkanut löytyä vastauksia ja sen kautta on lähtenyt rakentumaan tasapaino elämään. Sarasvuon mukaan valmennus alkaa vasta kun valmennus loppuu. Olen itse lopettamassa pian koulutusohjelman, jäljellä on yksi tapaaminen, odotan innolla mitä viimeinen tapaaminen ja aika sen jälkeen tuo tullessaan.

Paneelikeskustelusta muistiin kirjoittamani lause kiteyttää hyvin koko seminaarin minulle ”Meillä on kaikki edellytykset, mutta onko meillä halua kasvaa?”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!