Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nöyryys johtajan vahvuutena

Kirjoitettu 11.12.17
Esseen kirjoittaja: Minna Saukkonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: How being humiliated can make you a great leader
Kirjan kirjoittaja: Kathy Caprino
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Forbesin artikkeli nostaa esiin mielenkiintoisen näkökulman johtamisesta: Julkinen nöyryytys voi tehdä sinusta hyvän johtajan. Siis mitä?

Artikkelin mukaan ihmiset pitävät johtajasta joka on jämäkkä, itsevarma ja omaa vision siitä, minne olemme yhdessä menossa. Mutta ihmiset pitävät myös johtajasta joka huomioi tarpeemme, kohtelee meitä kunnioittavasti eikä ole ylimielinen. Nöyryys on yksi tärkeimmistä johtajan ominaisuuksista. Kuitenkin johtajana on helppo erehtyä luulemaan, että on itse jollain tavalla erikoinen ja parempi kuin muut, onhan johtajilla vastuun lisäksi valtavasti etuoikeuksia, joita muilla ei ole, johtajan asema on yleisesti arvostettu yhteiskunnassamme. Johtajien ympärille kerääntyy helposti mielistelijöitä, joiden kehut hivelevät itsetuntoamme. Iso ego on kuitenkin yksi vaarallisimpia ominaisuuksia johtamisen onnistumisen kannalta, mitä johtajalla voi olla. Ja tämän vuoksi nöyryytys tekee useimmille johtajista hyvää: Epäonnistuminen kirpaisee ja herättää huomaamaan, etten minä ole yhtään sen erikoisempi kuin muutkaan, myös johtajille sattuu virheitä. Puhutaankin nöyryytyksen tuomista positiivisista vaikutuksista: Nöyryytyksen tuomasta häpeästä yli pääseminen vahvistaa, opettaa nöyrää asennetta ja herkistää kuuntelemaan muiden tarpeita. Sillä johtajana sinä et ole keskiössä, vaan ne ihmiset joita sinä olet etuoikeutettu johtamaan.

On hienoa, että perinteiset hierarkiset johtamismallit alkavat väistyä uudenlaisten ajatusten tieltä. Kun aloittelin omaa johtamistehtävääni viime vuonna Tiimiakatemian rekrypäällikkönä, pohdin samoja asioita mihin monet johtajat varmasti harhautuvat uskomaan: Täytyisikö minun johtajana olla jotenkin hieman johdetavieni yläpuolella? Pitäisikö minun olla se tyyppi, joka tietää aina mitä tehdä ja on ajan tasalla kaikesta ja koko ajan? Onneksi tuo ei enää ole nykyaikaisen johtajan rooli, sillä mielestäni johtaja on nykyään ennemminkin fasilitoija. ”Jos olet fikuin tyyppi huoneessa, olet väärässä huoneessa” sopii mielestäni hyvin kuvaamaan tätä tilannetta, sillä johtajan tehtävä on löytää omaan tiimiinsä asiantuntijoita, jotka osaavat ja tietävät paremmin kuin hän itse miten projekti toteutetaan, johtaja fasilitoi heidän onnistumisensa ja pitää huolen, että yhdessä liikutaan kohti samaa päämäärää. Johtajan täytyy siis olla nöyrä ja uskaltaa luovuttaa paljon valtaa johdettavilleen. Tärkeänä osana on luottamus – johtajan on tunnettava johdettavansa ja pystyttävä luottamaan heidän ammattitaitoonsa.

 

Minna Saukkonen

Osuuskunta Dimangia Innovations

+358 505 540 003

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!