Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nuori tarinankertoja

Kirjoitettu 01.06.15
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Blogimarkkinointi
Kirjan kirjoittaja: Katleena Kortesuo & Jarkko Kurvinen
Kategoriat: 6.7. Sosiaalinen media ja markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Screen Shot 2015-06-01 at 17.49.19

http://www.tarinankertoja.fi

Sain sen viimeinkin aikaiseksi. Hiplasin ulkoasun
kuntoon ja 
tein ensimmäisen postauksen.
Elämä blogiversumissa,
taalta ma tulen!

 

Luin, näin, voitin.

Kortesuon ja Kurvisen kirjoittama Blogimarkkinointi-kirja ei suunnattoman paljon tälläistä perusnörttiä sivistänyt, mutta onnistuneesti kuitenkin kasasi ajatuksia. Nyt olen jollain tasolla perillä blogiversumin etiketistä. Siinä ehkä tärkein oppini tästä kirjasta, pikakurssi etikettiin. Loppuhan on oikeasti sitä tekemistä. Kirjoita, lue, osallistu. Toista säännöllisesti.

Tästä inspiroituneena loin siis viimeinkin oman blogin. Puoli vuotta siihen jahkailuun meni. Tämän kirjan myötä kyllästyin itseeni, kaivoin ruoskan esiin ja rykäisin sen kaiken valmiiksi. Ja hämmentävää kyllä, olen vielä tyytyväinen lopputulokseen! Siis ulkoasuun lähinnä. Tekstiähän sinne sisälle vielä vaaditaan aika paljon. Mutta tästä on hyvä aloittaa..

Heitän tähän alle muutamalla väliotsikolla pointteja joihin haluan itse kiinnittää huomiota blogissani.

 

Analogit, metaforat, rytmitys

Tykkään kirjoittaa rytmistä, sointuvaa ja ennenkaikkea sujuvasti soljuvaa tekstiä. En tiedä miten esseideni lukijat kiinnittävät tähän huomiota, mutta itse ainakin panostan sujuvuuteen. Viilailen lauseita, muotoilen sanoja, ja pyrin olemaan selkeä. Tätä toteutan myös esimerkiksi treeneissä analogien muodossa. Analogi on siis vaikeamman käsitteen selittämistä arkisin termein ja vertauskuvin. Einsteinia lainaten

”If you can’t explain it to a six year old, you don’t understand it yourself.”
-Albert Einstein

Tää on myös jotain sellaista mistä oon saanut palautetta palautekeskusteluissa. Mulla on tietynlainen kiteyttämisen taito hallussa. Siihen on siis kiinnitettävä huomiota myös jatkossakin, kehityttävä.

Intertekstuaaliset viittaukset!

Oon tykänny näistä aina! Etenkin lukiossa sytyin näille. Edelleen sisäinen lukutoukkani hihkuu riemusta kun voin käyttää jonkinlaisia sanoja tai lauseita niin, että ne muodostavat lisää ulottuvuuksia! Tässäkin esseessä on yksi viittaus keskeisessä roolissa, löydätkö mikä? 😉

Sikäli mikäli jossitellaan niin…

Haluan kirjoittaa ihan asian lisäksi tälläisiä blogipostauksia. Siis niin että otsikko on aina samanlainen tunnistettava sikälimikäli, ja itse kirjoitus on sellaista Future Thinkers-matskua. Ajatuksia tyyliin ”Entä jos”. Tykkään ajatella, ja haluan edistää ajattelutaitoani kirjoittamalla ajatuksiani auki. Haluan antaa ajatuksen lentää! Visioida! Innostua! Huuu, en malta odottaa että pääsen kirjoittamisen makuun.

 

 

Kaikelle on määräaikansa, joka asialle taivaan alla ja niin myös minun, nuoren tarinankertojan omaehtoiselle bloggaajauralle.

 

Henry Vesin
Nuori tarinankertoja
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

 

Ps. Jos et huomannut intertekstuaalista viittausta niin Veni, vidi, vici = Tulin, näin, voitin by Julius Caesar.

Pps. Vahingossa lipsahti loppukaneettiin myös viittaus Saarnaajan kirjasta.

Tagit: , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!