Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Oman itseni johtaja

Kirjoitettu 12.12.15
Esseen kirjoittaja: Venla Luhtanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Onnistu itsesi johtamisessa
Kirjan kirjoittaja: Raija Salmimies
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin itseni johtamisen kirjan, sillä kulunut syksy on ollut aikamoista härdelliä. Seuraavalle vuodelle mulla on muutama johtohaaste tiedossa, joten uskoisin että tällä olisi hyvä luoda pohjaa niille. Niin kuin sanotaan, ennen kuin voi johtaa muita – täytyy osata johtaa itseään.

 

Itsensä johtaminen alkaa tiedostamisella, eli kun ihminen aloittaa tiedostamaan kaikkea ympärillä olevaa ja etenkin sisältä löytyvää. Hyvä itsensä johtaja osaa tunnistaa omia heikkouksiaan ja vahvuuksia. Omien vahvuuksien tiedostaminen motivoi minua siinä suhteessa, että osaan työskennellä niiden mukaan ja työnteko tällöin tuntuu mielekkäämmältä. Esimerkiksi se, että ihmisten kanssa työskentely on mielekästä joten teen mielelläni asiakaspalveluduunia. Heikkouksieni tunnistaminen taas auttaa minua ymmärtämään kehityksen kohteeni ja mukautumaan niiden mukaan, mutta suotavaa olisi aina pyrkiä kehittämään myös omia heikkouksia.

Hyvä työkyky edellyttää meiltä psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia yksinkertaisuudessaan. Se tarvitsee tuekseen muutakin, kuten tasapainoista taloustilannetta, ammatillista tyytyväisyyttä ja niin edelleen. Kaikki ihmiseen liittyvät asiat, kuten keho, mieli, tunteet, arvot on oltava edes jollakin tasolla hallinnassa, jotta voin keskittyä itseni kehittämiseeni.

Itseni johtaminen on kyky tehdä tavoitteellisia tulevaisuuden suunnitelmia, se tarvitsee päättäväisyyttä ja vastuun ottamista tekemisistään. Ilman näitä asioita on vaikea pärjätä esimerkiksi akatemian arjessa – sillä jokaiselta vaaditaan itseohjautuvaa asennetta tekemiseen. Meistä kukaan ei ole koskaan täydellinen vaan nämä taidot kehittyvät jatkuvasti. Elämänhallinta on paljon muutakin, kuten stressin ja paineensietokykyä, päätöksentekokykyä ja jatkuvaa oman jaksamisen tutkiskelua.

Mulle itseni johtaminen on ollut aika lailla omista päätöksistäni kiinni. Jos jotain päätän, niin teen kyllä kaikkeni onnistuakseni. Osaan olla aika kurinalainen itseäni kohtaan, enkä tykkää päästää itteeni helpolla. Yleensä tämä johtaa siihen että teen asioista itselleni todella monimutkaisia ja sen takia käytänkin aikaa tosi paljon kaikkeen turhaan. Itseni johtaminen onnistuu multa lähtökohtaisesti ihan hyvin, niin kuin mainitsin päätöksentekokyvyn ja vastuun-ottamisen. Haaste on tässä se, että mulla ei oo mitään päämäärää jonka pohjalta loisin itselleni pieniä tavoitteita ja tulevaisuuden suunnitelmia. Harmi vain ette kirja kertonut kuinka mä johdan itseäni ilman määränpäätä..

 

Ajanhallinta

Kiire ja ajanhallinta on kyllä elämän tärkein osa-alue hallita. Fakta on se, että aika on rajallista. Siksipä onkin hyvä aina pohtia mihin haluaa sitoutua ja panostaa – ennen kaikkea käyttää aikaa. Olisi hyvä välillä tehdä päämäärä-mandala joka selkeyttää asioiden tärkeysjärjestyksen ja kiireellisyyden. Itse ainakin voin myöntää että voisin punnita omia tekemisiäni useammin. Mielestäni osaan laittaa asiat hyvin tärkeysjärjestykseen, ja osaan olla sen suhteen myös tosi tunnollinen. Suuri kompastuskiveni onkin se, että laitan aina kaiken itseni edelle ja näin esimerkiksi fyysinen/henkinen hyvinvointi saattaa jäädä taka-alalle, jos on paljon työasioita.

Minun kannattaisi tutkia myös enemmän ajankäyttöäni, sillä ajan käyttäminen omien arvojen vastaiseen toimintaan syö vain psyykkistä hyvinvointiani. Tämän olen tiedostanut jo oikeastaan viime vuodesta asti, siksipä olen päättänyt jättää hanttihommat muille, koska ne eivät vain ole vieneet minua kohti omia tavoitteitani. Suuri kysymysmerkkini tulee olemaan meille periytyvä Jypin kioskin pyörittäminen. Se ei motivoi mua millään tavalla, koska koen, ettei se kehitä mua mihinkään suuntaan. Voinko kieltäytyä koko tiimin projektista, jos se on vastaan mun omia henkilökohtaisia tavoitteita? Terve itsekkyys tulisi olemaan jatkossa kehityksen kohde minulla joten olisi hyvä oppia välillä sanomaan ei.

 

Konkreettisin asia mitä kirja selkeytti omassa toiminnassa, helpottaakseni omaa arkeani, voisin lyödä enemmän konkreettisia asioita kalenteriin ja ottaa niille selkeät ajalliset tavoitteet. Mun ehkä suurin heikkous on asioiden jatkuva lykkääminen huomiselle. Kun on kasa lykättyjä asioita, on vaikea enää hahmottaa mitä pitää tehdä milloinkin ja pahimmassa tapauksessa nekin asiat unohtuvat. Kun tehtävät eivät ole järjestyksessä omassa kalenterissa, eivät ne ajatuksissakaan ole selkeitä. Monesti sitä tämän myötä ajattelee, ettei vain ole aikaa. Tekosyy, sillä aikaa on aina. Kysymys on vain ajan organisoinnista.

 

Muutos

Itseni johtaminen on aina muutosta, on osattava jättää mennyt menneeseen ja tähdättävä kehitykseen.

On opittava tuntemaan omia käyttäytymismalleja ja uskomuksia. Kaikki muutos, mitä tapahtuu – lähtee minusta aina itsestäni sisältä. On ymmärrettävä omia ”ongelmallisia ajatuksia” ja pyrittävä muuttamaan niin, että ne tukevat henkistä hyvinvointia. Käytännössä siis unohtaa oma pessimistinen asenne ja oppia ajattelemaan asioita siltä kantilta että pystyn mihin vain. Minun on tahdottava ja uskottava että pystyn vaikuttamaan asioihin jotka ovat itselleni tärkeitä. Yksi akatemialla havaitsemani asia, joka motivoi, on onnistuminen. Kun huomaa, että pystyy tekemään mitä vain – saa todella paljon motivaatiota tekemiseen myös jatkossa. Tiimiakatemialla kaikki tapahtuu käytännön kautta. On opittava ja ymmärrettävä että vain kokeilemalla voi löytää itselle parhaimmat tavat oppia ja kehittyä. Mitä itsensä johtamiseen tulee, on parempi vain kokeilla, munata ja oppia. Varmasti jokainen akatemialla kerran kokee sen, että opintojen kirjaus lähestyy mutta opinnot ja kirjapisteet laahaa. Ei mitään, aina on varaa parantaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!