Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Operaatio täyskäännös

Kirjoitettu 04.09.16
Esseen kirjoittaja: Heidi Aittanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Operaatio täyskäännös
Kirjan kirjoittaja: Juho Lipsanen & Hannu Laakso
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Operaatio täyskäännös

 

Juho Lipsasen & Hannu Laakson kirja, Operaatio täyskäännös on nimensä mukainen teos. Se kertoo siitä miksi asiat eivät toimi yrityksessä, ja mitä asialle pitäisi tehdä. Joskus riittää pieni käännös, mutta joskus strategiaa pitää muuttaa huomattavasti ja tehdä täydellinen uukkari, eli täyskäännös.

Aito on ollut suhteellisen mielenkiintoinen tiimi koko akatemian aikana. Pinkkuvuonna alkuun tuntui siltä, että meille syntyy huippu tiimihenki ja tehdään kovia projekteja tiimillä ja voitetaan golden stepit ja kaikkea. Jotenkin kummasti nuo ajatukset kariutuivat aika nopsaan. Olemme olleet jotenkin ikuisessa valetiimivaiheessa koko akatemian ajan, jossakin vaiheessa oli hetki kun luulimme, että olemme jo selättäneet sen, mutta sitten huomaamme aina palaavamme siihen samaan vaiheeseen. Luulen, että syynä on se, että olemme yrittäneet nähdä hirveästi vaivaa siihen, että tiimiytyisimme ja tekisimme tiimin yhteisiä projekteja. Ja siihen, että tiiminä onnistuisimme kaikessa ja kantaisimme yhdessä ilot ja surut, onnistumiset ja epäonnistumiset. Totuus vain on se, että kukaan ei oikeasti halua tehdä mitään tiimin yhteistä projektia. Totuus on se, että missään vaiheessa ei ole ollut tilannetta, että kaikki haluaisivat tehdä yhdessä jotakin projektia tai yleensä koko porukalla yhdessä mitään muutakaan. Meitä on alusta asti ollut aika vähän ja emme ole koskaan olleet ihannetiimikoossa, luulen, että se on vaikuttanut meillä tiimiytymisprosessiin. Tietysti sen lisäksi, että emme osaa vieläkään kohdata konflikteja ja nostaa sitä helkkarin kissaa pöydälle. Melkein jopa naurattaa se, että olemme kyllä tajunneet että kissoja on varmasti nostettavana, mutta emme vain tee mitään asialle.

No, kesän jälkeen aloitamme kolmosvuoden ja sen tietää sanomattakin että opiskelut lähenevät uhkaavasti loppua. Pidimme johtoryhmän kanssa palaverin, jossa puhuimme siitä, kuinka lähteä tulevaan lukuvuoteen. Tajusimme sen, että jos emme ole kahteen vuoteen onnistuneet tiimiytyä, eikä kukaan halua tehdä koko tiimin kesken juuri mitään, on sitä turha koittaa enää tässä vaiheessa pakottaa. Jokainen meistä haluaa jotakin akatemialta ja tässä vaiheessa on oikeasti aika keskittyä siihen, että yksilöt tiimissämme saavuttavat sen mitä täältä hakevat. Tiimiytyminen sitten tulee jos tulee, mutta jos joku on niin hankalaa, niin sitä on turha väkisin koittaa pakottaa. Johtoryhmä keskittyy tulevana puolivuotisena siihen, että yksilöt tietävät mitä täältä hakevat, ja että tiimin yksilöt ottavat askelia sinne suuntaan, jory mukaan lukien. Tulee myös se hetki, että jokaiselta kysytään miksi on yleensäkkään tiimiakatemialla? Jos vastaus on epäselvä, niin sitten täytyy ruveta ottamaan selvää, tai vaihtoehtoisesti pohtia siirtoa esimerkiksi Rajakadulle. Kolmas vuosi on kuitenkin se hetki, jolloin täytyy alkaa jo tapahtua, eikä ainainen peukaloidenpyörittely enää riitä.

Se, että keskitymme yksilöihin ja heidän kehittämiseen, ei tietenkään tarkoita sitä että jokainen heitetään susille ja katsotaan kuinka sitten pärjäillään. Toki koitamme luoda sellaista ympäristöä tiimiimme, jossa on helppo keskittyä itseensä, sen sijaan että täytyisi pohtia kokoajan miksi tiimimme ei toimi. Kesä on ollut sinänsä meille huonoa aikaa, sillä emme ole nähneet kertaakaan ja mikä pahempaa, emme ole juurikaan kommunikoineet keskenämme. Akatemian alku lähtee varmasti jälleen hitaasti liikkeelle, mutta meillä johtoryhmässä on vastuu ehkä näyttää omalla tekemisellämme esimerkkiä ja luoda sitä tekemisen meininkiä. Kovaa johtamista myös vaaditaan, ja siinä on meille jokaiselle varmasti tulossa suuri haaste, ottaen huomioon edellisen kevään johtoryhmätoiminnan. Kolmas vuosi on tekoja täynnä, nyt loppuu se peukaloiden pyörittely ja ainaiset kovat puheet ilman konkreettisia tekoja.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!