Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Oppimisen tao

Kirjoitettu 25.01.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Oppimisen tao
Kirjan kirjoittaja: Pamela K. Metz
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oppimisen tao on opas siitä kuinka ihminen luonnollisesti oppii. Pamela K. Metz on siis kirjoittanut kirjan jossa on 81 eri otsikkoa ja pientä kuvausta otsikosta siitä miten ihminen oppii. Kirja sisältää siis ohjeita kuinka ihminen oppii tai opettaa helpoiten ja vaivattomammin. Seuraavaksi käsittelen muutamia pinnalle noussua pointtia kirjasta ja viimeiseksi hieman pohdiskelua.

 

Oppimista ei saa pakottaa

Jos haluat oppia asian ei sitä saa yrittää liikaa. Halu ja oppi tulee parhaiten luonnollisesti ajan kanssa. Kirjassa oppi numero 3 ”opeta tekemättä mitään” kannustaa esittämään kysymyksiä ja kyseinalastamaan kirjaviisautta. Avarassa oppimisympäristössä kuten tiimiakatemialle tämän kirjan mukaan oppilaat löytävät helpoiten ne opit joita haluamme tavoittaa.

Kannustus ja menestys

Kannustaminen on menestyksistä parhaimpai oppimisen edesauttamiseksi. Viisas opettaja ei rankaise tehdyistä toista ja virheistä koska loppujen lopuksi ne ovat vain tiet oppimiseen. Kannustamalla toista voit auttaa heitä menestymään mutta menestyvän ihmisen on kuitenkin hyvä muistaa se että kehut ja ylistys usein hidastavat kehitystä. Keskittyminen kehuihin saa ihmisen ajattelemaan olevansa parhaimpia tekemässään asiassa vaikka kuitenkin paljon olisi vielä opittavaa.

Opetamme toisiamme

Kirkassa oli myös otsikko jossa sanottiin että opetamme kokoajan toisiamme kunhan annamme ilmapiirin vain olevan suotuisa sille. Jos kaikki ovat vastaanottavasia tiedolle ja myös halukkaita jakamaan sitä on oppiminen monin kerroin helpompaa. Tämän takia tiimiakatemia on hieno paikka koska usein ainakin kysyttäessä oppeja ollaan valmiita jakamaaan.

 

Pohdintaa

Kirja sai kuitenkin miettimään että miksi tälläisiä kirjoja on YPK:ssa? Ehkä nämä opit voivat olla jotenkin sovellettavia yrittäessäsi johtaa jotain projektia mutta muuten sisältö jäi hieman vaisuksi. Kuitenkin elämän perusasioita kuten opimme kokoajan, opimme toisiltaan, ja ajatus siitä kuinka itsekehu keskeyttää kehityksen oli ajatuksena mielenkiintoista pohtia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!