Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Oppimisen vallankumous

Kirjoitettu 26.06.20
Esseen kirjoittaja: Oskari Kakko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Oppimisen vallankumous
Kirjan kirjoittaja: Dryden, Vos
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen aina ollut hieman laiska koulun suhteen. Olen pyrkinyt löytämään aina jonkun muun tavan tehdä asioita, jotta saisin velvollisuudet hoidettua nopeammin ja tehokkaammin. En ole kuitenkaan koskaan sen enemmän tutustunut aiheeseen esimerkiksi kirjojen kautta. Heti alkusivuilla esitetään lukijalle kysymyksiä, ”haluaisitko oppia puhumaan vierasta kieltä melko sujuvasti vain 4-8 viikossa?”, ”haluaisitko pystyä lukaisemaan jopa neljä kirjaa päivässä ja muistamaan lukemasi?”. Kuulostaa asioilta, jotka olisivat kuin tehty minua varten. Tieto siitä, että ihmiskeho mahdollistaa moninkertaiset kapasiteetin käytön tämänhetkiseen verrattuna innostaa minua todella paljon.

Kuinka kehittää itseään

Peilaa urheilun lainalaisuuksia omaan kehitykseesi

  1. Pitää olla unelma

Ilman unelmaa ei tiedä mihin suuntaa lähteä alussa. Unelma pitää motivaation korkealla.

  1. Selkeä tavoite ja helposti osatavoitteisiin jaettava

Mikäli tavoitteesi on selkeä, tiedät paremmin missä kohdassa olet menossa. Jos tavoite on suuri helpottaa, jos sen jakaa useisiin osatavoitteisiin. Osatavoitteittesi asulla pystyt iloitsemaan myös niiden saavuttamisesta, näin positiivinen asenteesi pysyy pidemmälläkin matkalla.

  1. Kaiken pitää toimia tavoitteen eteen

Jos olet urheiluja ja haluat saavuttaa korkeat tavoitteesi, tulee sinun elää urheilijan elämää. Sama pätee muuhunkin elämään, jos haluat saavuttaa isoja juttuja ei riitä, että ainoastaat teet töitä sen eteen, myös muun elämäsi tulee olla tasapainossa. Pitää myös tietää, että pystyy saavuttamaan tämän tavoitteen.

  1. Luo visio ja opettele visioimaan tavoitteesi

Monet urheilijat käyvät läpi suorituksiaan niitä ennen ja sillä on tutkitusti positiivinen vaikutus suoritukseen.

  1. Intohimo

Ilman intohimoa kyseistä aihetta kohtaa on turha lähteä tavoittelemaan suuria. Intohimo auttaa jatkamaan vaikeina aikoina.

  1. Hanki valmenta, ohjaaja, mentori tai sparraaja

Ihmiset tarvitsevat ympärilleen toisia, jotka tukevat tavoitettasi, uskovat sinuun ja tuovat myös ulkoista motivaatiota. Muilta saat myös uusia tapoja ja näkökulmia tavoitteittesi saavuttamiseen.

  1. Myönteinen asenne virheitä kohtaan

Matkalla tavoitteisiisi tulet sortumaan virheisiin lukuisia kertoja. Ainoastaan positiivinen suhtautuminen niihin auttavat ottamaan niistä opikseen jatkoa varten. Oikea suhtautuminen virheisiin voi kääntää ne voimavaraksi.

  1. Tekeminen kaiken keskiössä

Tavoitteet voi saavuttaa ainoastaan tekemällä. Sinun tulee keskittyä oikeisiin asioihin. Ainoastaan teorian lukeminen ja tietäminen ei siitä vaan pitää osata tehdä ja toimia tosipaikan tullen.

Opettele lukemaan nopeammin, paremmin ja vaivattomammin

”Uskotko, että pystyisit säännöllisesti lukemaan neljä kirjaa päivässä ja omaksumaan niiden pääkohdat? Oletko lukenut tällä viikolla sanomalehden?”. Suuret päivälehdet sisältävät ainakin neljän kirjan verran tekstisisältöä. Isommat sunnuntainumerot voivat sisältää jopa 10 kirjan verran asiaa. Miksi sitten sanomalehden lukeminen tuntuu paljon helpommaksi? Siksi että usein sanomalehdistä luetaan juuri itseä kiinnostavat uutiset. Se on tehty todella helpoksi osastoimalla. Kirjoistakin tulee osaa poimia pääpointit. Esimerkiksi tietokirjaa lukiessa tulisi ensin miettiä miksi luet sitä? Mitä haluat siitä saada? Mitä haluat oppia? Tulisi aina lukea kohdat, jotka oikeasti haluat oppia. Esimerkiksi monesti lukiessa ei ole tarvetta lukea perusasioita, jotka ovat jo hallussa, voi suoraan hypätä syventäviin aiheisiin ja täten säästät todella paljon aikaa. Tietokirjoja tulisi lukea samalla tavalla kuin keittokirjoja, lue se mitä haluat oppia. Jo pelkästään se voi auttaa sinua lukemaan neljä teosta samassa ajassa, jossa selaat sanomalehden.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!