Oppimisen vallankumous
Uusien oppimistapojen maailma
Gordon Dryden & Jeanette Vos
Oppimisen vallankumous – uusien oppimistapojen maailma, auttaa kehittämään oppimista ja löytämään itselleen parhaan tava oppian mitä tahansa. Kirja näytti takakannen perusteella hyvin lupaavalta
- miten opitaan mitä tahansa nopeammin, paremmin ja vaivattomammin
- miten hyödynnetään aivojen suuremmoisia kykyjä tehokkaimmin
- miten valitaan itselle sopivin oppimismenetelmä
Kirja lupaa paljon, mutta kyllä sen koko kauhistutti! Olen erittäin hidas lukija ja vähän tuo 500 sivuinen oopus karmaisi. Olin kuitenkin kuullut, että kirjasta saa paljon hyviä oppeja ja lukutapoja. Olin myös kuullut, ettei sitä pidä lukea kannesta kanteen vaan mennä sisällyluettelon kautta etsimään sitä mitä kirjalta haluaa. Halusin löytää tien tehokkaampaan oppimiseen, joten menin suoraan kohdalla ” 20 helppoa vaihetta oppia parempaan oppimiseen. Tässä niistä minulle itselleni oleellisimmat
- Aloita oppiminen urheilemalla
- uskalla unelmoida
- aseta tavoite ja aikaraja
- opettele rennon keskittymisen taito
Urheilun kautta oppiminen
Moni urheilee tavoitteellisesti. He unelmoivat ja tekevät mahdottomasta mahdottoman. Heillä on intohimoa ja myönteinen asenne virheisiin.
Urheilijoiden vaiheet menestykseen
- kehitä visio
- laadi suunnitelma
- aseta tavoitteita
- valitse oikein
- värvää oikein
- motivoi
- opi jatkuvasti
- ota pelaajat mukaan
- arvioi virheet
- rohkaise taipumuksia
- käytä tervettä järkeä
Tavoitteisiin he pääsevät vain tekemällä. Mihin tahansa asiaan tähtäämisen voi heijastaa urheiluun. Näitä 11 kohtaa voisi lähteä täyttämään omien tekemisien tai urheilun kautta. Tämän kaavan aion viedä itselleni käytäntöön useampaan paikkaan. Nämä ovat itsestään selviä asioita, mutta näin ne on järjestelmällisesti listattuna. En ole tajunnut tätä oppimisen yhtälöä urheilusta, ennen tiimille pidettyä esitelmää tästä kirjasta.
Uskalla unelmoida
Tuntuu että kaikkialla kehotetaan unelmoimaan ja seuraamaan sitä intohimoa. Se on itselleni vieläkin kaikesta huolimatta vaikea asia käsitellä. Ei uskalla unelmoida tai uskalla toivoa onnistuvansa unelmissaan. Ennemmin on vähän niin ja näin. Katsoo sitten mitä tapahtuu. En tiedä pitäisikö asialle uhrata enemmä aikaa ajatella vai hahmotella unelmiaan paperille. Ei anna vielä lupaa edes unelmoida omassa päässään, niin saati sitten paperille tai ääneen. Tämä on alue mitä itse tulisi työstää. Löytää se rohkeus uskaltaa unelmoida.
Tavoite ja aikarajat
Ilma aikarajoja ei tavoitteetkaan meinaa toteutua. Tavoitteet pitäisi luoda kaikkeen. Jossain vaiheessa alkaa vain tuntua että tavoitteita on liikaa. Joka puolelta tulee omat tavoitteet. Pitääkö tämä sitten meidät hereillä? Oppimistavoitteet ovat kyylä tiimiakatemialla tärkeitä, sillä vastaamme itse siitä mitä haluamme oppia ja mitä opimme. Kuuleman mukaan kun laittaa tavoitteet esille, menet niitä kohti huomaamattasi. Varmaan pitäisi kokeilla toimiiko itselleen
Rennon oppimisen taito
Kirja kertoo rennon oppimisen olevan tehokkainta. Ihminen on silloin vastaanottavaisimmillaan. Täytyy itse tiedostaa miten saavutta rennon tilan. Joillekin auttaa musiikki, jonkun täytyy olla yksin. Kirja kuitenkin painottaa tietynlaisen musiikin tärkeyttä. Musiikkia tunnuttiin muutenkin korostavan yli paljon. Itse et ole musiikkia juurikaan hyödyntänyt. Ainoastaan jos on ollut ympärillä muita ärsykkeitä. Itselleen olis tärkeää oppia tuntemaan oma vastaanottavaisin tila. Opuksesta saa paljon erilaisia vinkkejä oman oppimisen löytämiseen.
Kirja oli helppolukuinen ja aiheet olivat hyvin järjestelmällisesti. Käytäntöön vien urheilun kautta oppimisen ja lähden etsimään omaa rennon oppimisen taitoa. Olen muiden kautta jo kuullut oikeasta tavasta oppia lukemaan sisällyluettelon kautta aiemmin. Joten sitä taitoa edelleen yritän syventää. Suosittelisin tätä kirjaa heille, jotka pitävät oppimista vaikeana ja asennoituvat oppimiseen huonosti.
Keskustele artikkelista