Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Oranssia lautaselle

Kirjoitettu 30.01.15
Esseen kirjoittaja: Oskari Rouhiainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti Vol. 2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen, Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas + Helvetti Vol. 2

Oskari Rouhiainen

 

Ensimmäinen T+H oli todella kivaa luettavaa eikä Vol. 2:kaan jättänyt minua kylmäksi. Haastateltavat eivät olleet niin julkisia henkilöitä kuin mitä ensimmäisessä kirjassa. Tämä oli hyvä, sillä monen tunnetun yrittäjän tarinan olen jo kuullut.

Yrittäjyyden kuva

Kirjan tekijöiden missio lahjoittaa jokaista ostettua kirjaa vastaan yksi kirja valmistuvalle nuorelle on erinomainen. Se on ovela jo pelkästään markkinointikikkana mutta sen syvin syy on auttaa nuoria laajentamaan käsitystään työnteosta luomalla heille kuva yrittäjyyden maailmasta. Yrittäjyyden kuva Suomessa on mielestäni muuttumassa positiivisempaan suuntaan. Meidän jokaisen oma käsitys yrittäjistä on muovautunut ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Läheisten asenne yrittäjyyttä kohtaan vaikuttaa nuoren ajatuksiin kovasti varsinkin jos se on vahvasti negatiivista.

Valtiomme tarvitsee yrittäjyyttä ja kasvavia yrityksiä jotta taloutemme olisi vakaalla pohjalla. On tietämättömyyttä yrittää vaikuttaa ympärillä oleviin puhumalla yrittäjistä negatiiviseen sävyyn, sillä juuri he ovat se suurin veronmaksajien ryhmä Suomessa.

Yrittäjyys ei ole jokaisen ”Juttu”

Surun ja onnen hetket kuuluvat yrittäjyyteen. En ole vielä kertaakaan lukenut yrittäjän tarinaa jossa draaman kaari on ollut tasainen, alusta loppuun helppoa tai voitokasta. Yrittäjän on asennoiduttava olemaan valmis pärjäämään vaikeissa tilanteissa. Moni menestynyt yrittäjä on jossain vaiheessa menettänyt kaiken ja sitten noussut ylös ja aloittanut uudelleen tyhjästä. Tyhjästä, mutta tietopääomaltaan rikkaampana.

Mietin kertomusten henkilöiden kovaa stressinsietokykyä ja sitkeyttä. Esimerkiksi Evon Söderlund on kokenut kovia vastoinkäymisiä eikä hän silti vaikuta lainkaan lannistuneelta. Toisaalta Sampo Kaulanen ajautui vaikeuksiensa vuoksi lääkekierteeseen. Molemmat ovat nousseet vaikeuksista ja toteuttavat tälläkin hetkellä visioitaan. Uppouduin lukiessani niin että muutama kyynelkin taisi vierähtää poskipääni ylitse. Ymmärrän ettei jokainen ihminen mitenkään pysty pitämään itseään kasassa moisissa vaikeuksissa. Yrittäjän intohimo tekemiseen yhdessä läheisten tuen kanssa vahvistavat muuten niin hentoa ihmismieltä kestämään mielettömiä surun ja epäonnen hetkiä.

Minun matkani kohti menestystä

Tiedän itse olevani matkalla kohti yrittäjyyttä. Yrittäjyys lähtee itsestä. Asenne, oppiminen ja omasta kehosta sekä mielestä huolen pitäminen ovat avainasemassa pärjäämiseen niin raadollisessa maailmassa kuin mitä liiketoiminnan omistaminen on. Moni kirjan yrittäjistä painotti liikunnan ja terveiden elämäntapojen yhteyttä jaksamisen kanssa.

Mielessäni rutiininomainen palkkatyö on kuin harmaata puuroa. Olen näin ajatellen tavallaan mielessäni menettänyt mahdollisuuden onnellisuuteen ilman yrittämistä. Sen raadollisuus, aitous ja rajattomat mahdollisuudet kiehtovat ja innostavat tekemään enemmän työtä oppiakseni uutta. Olen onnekseni päätynyt tähän yrittäjyyden huippuyksikköön. Haluan oppia mahdollisimman paljon Tiimiakatemian aikana ja sen jälkeen. Oppiminen on koko elämän kestävä prosessi.

Haluan lautaselleni väriä ja eksoottisia ruoka-aineita, en harmaata puuroa.

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!