Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Osaanko johtaa

Kirjoitettu 09.05.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Osaanko kuunnella ja johtaa
Kirjan kirjoittaja: Harri Palmu
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Millä tavalla osaan johtaa? Tämä kirja kyllä herätti ajatuksiani siitä mitä osaan tai en osaa. Puheeksi tulee paljon asiat, joita kannattaa miettiä ihmisiä johtaessa. Se on kuitenkin aina paljon monimutkaisempaa kuin asioiden johtaminen, täytyy pystyä ottamaan kokonaisuus huomioon. Itselläni on tällä hetkellä tilanne, jossa minun täytyy ottaa jokaisen yksilölliset tarpeet huomioon, kun kehitämme Milliolle yhteiset tavoitteet ja toimintatavat syksyn ajalle. Se ei tule olemaan helppoa, mutta itselläni on kova usko ja halu saada asiat toimimaan. Sain muutamia hyviä vinkkejä kirjasta tapoihin miten esitän asioita ja tuon niitä esille.

 

Scheinin filosofia

 

1)   Yritä aina olla avuksi

2)   Keskity tosiasioihin

3)   Tunnusta tietämättömyytesi

4)   Kaikki mitä teet, on väliintuloa

5)   Ongelma on asiakkaan, niin myös sen ratkaisu

6)   Pyri yhteiseen näkemykseen asiakkaan kanssa siitä mitä on tapahtumassa, ja niin prosessista tulee yhteinen

7)   Ajoitus on ratkaisevaa

8)   Ole herkkänä tilanteille, jossa voit rakentaa asiakkaan vahvuuksia ja positiivista motivaatiota

9)   Kaikki on tietoa ja virheet ovat välttämättömiä, opi niistä

10) Kun et tiedä mitä tekisit, jaa tämä ongelma muiden kanssa

 

Tässä on todella hyviä asioita mitä täytyy pitää mielessä tehdessä töitä ihmisten kanssa. Varsinkin johtajalle on hyvin tärkeä myöntää tietämättömyytensä, ja antaa muiden kertoa ratkaisu tai etsiä se. Monesti mekin jäämme ongelmiemme kanssa yksin miettimään miten ratkaisemme niitä, vaikka voisimme tuoda ne treeneihin missä on paljon enemmän ajattelijoita kuin omassa päässä. Tämä taas hidastaa asioiden etenemistä, aion itse ainakin tuoda ongelmia suoremmin esille, jotten jää niiden kanssa yksin.

 

”Perustehtävä yhdistää työpaikan ihmiset, ja kärjistetysti voisi sanoa organisaation kykenevän elämään vain niin kauan kuin sillä on tehtävä.”

Lukiessani tätä kirjaa, rupesin miettimään onko miellä mitään perustehtäviä mitä me hoidamme. Aika vähissä ne ovat, jos niitä ei tule heti mieleen. Vastuita pitäisi olla enemmän ja asioita mitä jokainen tietäisi, että pitää tehdä eikä niiden pidä olla ylitse pääsemättömiä asioita. Toivottavasti kuitenkin pysymme vielä elossa vaikka meille ei ole vielä muotoutunut tarkkoja tehtäviä.

 

”Toimivan työyhteisön tuntomerkki, siis sellaisen, joka tekee tulosta eli saavuttaa tavoitteensa ja jossa ihmiset voivat hyvin, on jatkuva työstä ja tehtävästä käytävä keskustelu.”

Tätä kohti haluan, että jokainen meistä pyrkisi. Tällä hetkellä huomaa treeneissä ne, jotka puhuvat ainoastaan omista asioistaan mitä ovat tehneet vapaa-ajallaan,  heillä ei ole mitään puhuttavaa projekteistaan kun niitä ei välttämättä vielä ole tai ei ole saanut mitään aikaiseksi. Tämä ei tule pitemmän päälle onnistumaan näin, kun luomme tavoitteemme tästä eteenpäin aiomme seuratakin niitä tarkemmin, jotta pystymme kehittymään eteenpäin. Varmastikin on mukava olla Milliossa mukana, mutta riittääkö se, että on vain mukana? Ei. Jokaisen meistä tulee jatkossa olla mukana kehittämässä toimintaamme ja itseään kovemmin ja tehdä paremmin asioita mitä jo nyt teemme. Haluan olla yksi niistä vahvimmista, jotka kehittävät yritystämme eteenpäin.

 

”Mikäli perustehtävää ei jatkuvasti pidetä esillä ja arvioida, on sillä kielteiset seurauksensa.”

 

1)   Tee paremmin mitä jo nyt teet hyvin

2)   Kysy, mihin me todella uskomme

3)   Mitkä ovat mahdollisuudet ja tarpeet, jotka organisaatiota ympäröivät

 

Tämän on voinut huomata tähän mennessä, kun meillä ei ole ollut tavoitteita. Perustehtävämmekin on hyvin hukassa, tai mikä se edes on tällä hetkellä? Jokaisella tietysti tulisi olla omat tavoitteet mitä kohti pyrkii, mutta mikäli kaikilla niitä ei ole, eikä ole edes yhteisiä tavoitteita, niin ei tule tapahtumaan juurikaan kovin paljoa. Aion kysyä näitä kysymyksiä tiimiltämme; voimmeko tehdä paremmin sen mitä jo nyt teemme, sekä uskommeko todella pääsevämme tavoitteisiimme mitkä asetamme. Haluan panostaa tähän yritykseen niin paljon kuin minusta vain irti lähtee, ja toivon muidenkin tulevan tähän täysillä mukaan, koska yksin on vaikea tehdä muutosta.

 

Strateginen suunnittelu

 

1)   Organisaation tarkoituksen selvittämistä ja konkretisointia

2)   Yhteisen näkemyksen luomista toimintaan vaikuttavista tekijöistä

3)   Toimintalinjojen valintaa ja niiden toteuttamiseksi tarvittavien toimintasuunnitelmien laatimista

4)   Asioiden panemista paperille, valtuuttamista, vastuunjakoa

5)   Työhön tarttumista

 

Kun löydämme meillekin suuntaviivan mitä pitkin lähdemme menemään tulevaisuudessa, saamme tämän homman toimimaan. Sen takia on tärkeää kuunnella muita ja saada heidän mielipiteensä selville, koska niistä muodostuu meidän suunta mihin menemme. Vaikeinta tässä on kuitenkin saada jokaisesta ulos mitä he ajattelevat, tähän mennessä se ei ole aina ollut niin helppoa kun luulisi. Jokaisen kanssa täytyy keksiä omat keinonsa miten kommunikoida. Tässäkin tilanteessa avoimuus on tärkeää, mutta täytyy miettiä miten ilmaisee itseään muiden nähden. Joillekin voi niin helposti sanoa suoraan miten asiat ovat ja he lähtevät tekemään asioita, kun toiset saattavat jopa lamaantua, jos yrittää saada liikettä aikaiseksi.

Tässä kirjassa tuli hyviä ohjeita siitä, kuinka ratkaisun hakemista voi etsiä kysymyksien kautta, tai laittamalla muut ajattelemaan ratkaisua. Liian usein itse ainakin lähden miettimään suoraan ratkaisua, että miten saamme tähän ratkaisun, kun voisin yhtä hyvin kysyä miksi tai miten saisimme tähän ratkaisun tai millä tavalla voisimme sen kehittää, jotta suurin osa olisi tyytyväisiä.

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!